חולמים לצאת לקרוז עם מלי מאירוב? בינתיים תסתפקו בסירות תפוחי אדמה
מלי מאירוב מצטרפת לנבחרת החלומות של פודי ומגלה לנו את סודות המטבח שלה. הפעם, סירות תפוחי אדמה ממולאות בבשר וגם הטיפ של מלי! אתם בידיים טובות
מלי מאירוב מצטרפת לנבחרת החלומות של פודי ומגלה לנו את סודות המטבח שלה. הפעם, סירות תפוחי אדמה ממולאות בבשר וגם הטיפ של מלי! אתם בידיים טובות
- מלי מאירוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 203.8 קק״ל 2853.2 קק״לפחמימות 24.6 גרם 344.1 גרםשומן 6.1 גרם 85.5 גרםנתרן 513.6 מ״ג 7190.4 מ״גחלבון 12.3 גרם 171.7 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 19.7 גרםשומן רווי 2.0 גרם 28.1 גרםכולסטרול 32.5 מ״ג 455.0 מ״גסידן 28.9 מ״ג 404.4 מ״גברזל 1.8 מ״ג 24.8 מ״גאשלגן 299.1 מ״ג 4187.8 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 34.1 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות204
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 203.8 קק״ל 2853.2 קק״לפחמימות 24.6 גרם 344.1 גרםשומן 6.1 גרם 85.5 גרםנתרן 513.6 מ״ג 7190.4 מ״גחלבון 12.3 גרם 171.7 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 19.7 גרםשומן רווי 2.0 גרם 28.1 גרםכולסטרול 32.5 מ״ג 455.0 מ״גסידן 28.9 מ״ג 404.4 מ״גברזל 1.8 מ״ג 24.8 מ״גאשלגן 299.1 מ״ג 4187.8 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 34.1 מ״גסגור
הטיפ של מלי מאירוב: את שאריות תפוחי האדמה שרוקנתם אל תזרקו. תקצצו אותם, תוסיפו ביצה, כף קמח, פטרוזיליה, בצל מגורד, מלח, פלפל, כורכום ותטגנו לכם אחלה לביבות שבעולם!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 204 | כמות מנות 14 |
---|
מצרכים
מצרכים
סירות תפוחי אדמה
-
7 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 בצל גדולקצוץ
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחוןרצוי מספר 2
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית מלח דק
רוטב
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוניקצוץ
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
-
1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביותאו 5 עגבניות מגורדות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כוס מים רותחים
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם לאורכם ומבשלים במים רותחים 10 דקות.
- מסננים את המים ומרוקנים את פנים תפוחי האדמה כך שתיווצר גומה עמוקה במרכז התפוח (שימו לב לא לרוקן יותר מידי עמוק כדי לא לפצוע את תפוח האדמה).
- מטגנים את סירות תפוחי האדמה קלות משני הצדדים לקבלת צבע יפה ומניחים בצד.
- באותה המחבת מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הבשר הטחון לבצל ומטגנים יחד עד שהבשר משנה את צבעו לאפרפר.
- מוסיפים את התבלינים ומטגנים היטב עד שהבשר, הבצל והתבלינים מתאחדים ומקבלים צבע יפה.
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב מטגנים בצל, מוסיפים את הפלפל החריף ומערבבים דקה, שלא יישרף, מוסיפים את רסק העגבניות ואת שאר מצרכי הרוטב ומערבבים היטב. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים עם מכסה סגור כ-10 דקות.
- מעבירים כמעט את כל הרוטב לקערה. השאירו מעט בסיר.
- ממלאים את סירות תפוחי האדמה בבשר שהכנו מראש, מניחים חזרה בסיר עם קמצוץ הרוטב בצורה צפופה. בעזרת כף, לוקחים מעט מהרוטב ששמנו בקערה ומכסים כל סירה כך שהבשר לא יתפזר בסיר בעת הבישול.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות בתכנית גריל.
- מבשלים על אש בינונית עד ריכוך מוחלט, בערך כ-20 דקות עם מכסה סגור. במידת הצורך מוסיפים מים.
- כשתפוחי האדמה רכים לגמרי מכניסים את הסיר לתנור שחיממנו מראש בתכנית גריל ל-10 דקות.
- הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב” והישארו מעודכנים!
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם לאורכם ומבשלים במים רותחים 10 דקות.
- מסננים את המים ומרוקנים את פנים תפוחי האדמה כך שתיווצר גומה עמוקה במרכז התפוח (שימו לב לא לרוקן יותר מידי עמוק כדי לא לפצוע את תפוח האדמה).
- מטגנים את סירות תפוחי האדמה קלות משני הצדדים לקבלת צבע יפה ומניחים בצד.
- באותה המחבת מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הבשר הטחון לבצל ומטגנים יחד עד שהבשר משנה את צבעו לאפרפר.
- מוסיפים את התבלינים ומטגנים היטב עד שהבשר, הבצל והתבלינים מתאחדים ומקבלים צבע יפה.
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב מטגנים בצל, מוסיפים את הפלפל החריף ומערבבים דקה, שלא יישרף, מוסיפים את רסק העגבניות ואת שאר מצרכי הרוטב ומערבבים היטב. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים עם מכסה סגור כ-10 דקות.
- מעבירים כמעט את כל הרוטב לקערה. השאירו מעט בסיר.
- ממלאים את סירות תפוחי האדמה בבשר שהכנו מראש, מניחים חזרה בסיר עם קמצוץ הרוטב בצורה צפופה. בעזרת כף, לוקחים מעט מהרוטב ששמנו בקערה ומכסים כל סירה כך שהבשר לא יתפזר בסיר בעת הבישול.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות בתכנית גריל.
- מבשלים על אש בינונית עד ריכוך מוחלט, בערך כ-20 דקות עם מכסה סגור. במידת הצורך מוסיפים מים.
- כשתפוחי האדמה רכים לגמרי מכניסים את הסיר לתנור שחיממנו מראש בתכנית גריל ל-10 דקות.
- הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב” והישארו מעודכנים!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (130)
כמה שום צריך להשים?
לא צריך שום. המתכון עודכן
מדהים תודה רבה
עושה רושם טוב
תודה רבה. נסה ותהנה!