מנה ראשונה מנצחת בכל ארוחה: לביבות בטטה וכרישה
במקום לביבות הפראסה הקלאסיות שכבודן במקומן מונח, הנה מתכון קצת שונה ומעניין ללביבות שיחטפו מהצלחת עם כרישה, בטטות וגבינות. תענוג לכל המשפחה שמתאים לכל ארוחה
במקום לביבות הפראסה הקלאסיות שכבודן במקומן מונח, הנה מתכון קצת שונה ומעניין ללביבות שיחטפו מהצלחת עם כרישה, בטטות וגבינות. תענוג לכל המשפחה שמתאים לכל ארוחה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 59.6 קק״ל 894.1 קק״לפחמימות 4.2 גרם 62.7 גרםשומן 4.8 גרם 72.5 גרםנתרן 351.3 מ״ג 5270.2 מ״גחלבון 4.4 גרם 65.6 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 9.8 גרםשומן רווי 2.2 גרם 32.9 גרםכולסטרול 28.3 מ״ג 424.4 מ״גסידן 105.5 מ״ג 1582.2 מ״גברזל 0.5 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 77.6 מ״ג 1164.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות60
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 59.6 קק״ל 894.1 קק״לפחמימות 4.2 גרם 62.7 גרםשומן 4.8 גרם 72.5 גרםנתרן 351.3 מ״ג 5270.2 מ״גחלבון 4.4 גרם 65.6 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 9.8 גרםשומן רווי 2.2 גרם 32.9 גרםכולסטרול 28.3 מ״ג 424.4 מ״גסידן 105.5 מ״ג 1582.2 מ״גברזל 0.5 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 77.6 מ״ג 1164.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 60 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן זית
-
1 כרישה בינוניתפרוסה דק
-
2 בטטות בינוניותמקולפות
-
3 כפות גבינת שמנת 5%
-
100 גרם גבינה צהובה 22%מגוררת
-
1 ביצה L
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומרססים במעט ספריי שמן זית.
- מבשלים או אופים את הבטטות עד ריכוך.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הכרישה עד שהיא רכה לחלוטין. מורידים מהאש ומסננים.
- מעבירים את הבטטות הרכות לקערה או מיכל וטוחנים בבלנד המוט. אחרי 2 דקות מוסיפים את הגבינות, הביצה, הכרישה המאודה והמלח. טוחנים עוד שתי דקות.
- מניחים נייר אפייה על תבנית גדולה ומרססים במעט ספריי שמן.
- מניחים עם כף בעדינות מעין כדורים על תבנית האפייה עם רווח של 2 אצבעות בין האחד לשני. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות(עד הזהבה. בפנים הלביבות אמורות להיות רכות).
- מקרים לחלוטין לפני שמעבירים לצלחת או לקופסא.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומרססים במעט ספריי שמן זית.
- מבשלים או אופים את הבטטות עד ריכוך.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הכרישה עד שהיא רכה לחלוטין. מורידים מהאש ומסננים.
- מעבירים את הבטטות הרכות לקערה או מיכל וטוחנים בבלנד המוט. אחרי 2 דקות מוסיפים את הגבינות, הביצה, הכרישה המאודה והמלח. טוחנים עוד שתי דקות.
- מניחים נייר אפייה על תבנית גדולה ומרססים במעט ספריי שמן.
- מניחים עם כף בעדינות מעין כדורים על תבנית האפייה עם רווח של 2 אצבעות בין האחד לשני. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות(עד הזהבה. בפנים הלביבות אמורות להיות רכות).
- מקרים לחלוטין לפני שמעבירים לצלחת או לקופסא.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן