איטלקי וטבעוני: שניצל טבעוני בטעמי פיצה בציפוי פריך
גם לטבעונים מגיע! אורי שביט מכינה שניצל טבעוני מטופו-חומוס במרינדת "פיצה" עם רסק עגבניות, תערובת תיבול איטלקית וסירופ מייפל, מטוגן או אפוי בציפוי קלאסי פריך
גם לטבעונים מגיע! אורי שביט מכינה שניצל טבעוני מטופו-חומוס במרינדת "פיצה" עם רסק עגבניות, תערובת תיבול איטלקית וסירופ מייפל, מטוגן או אפוי בציפוי קלאסי פריך
- אורי שביט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 435.8 קק״ל 2614.6 קק״לפחמימות 19.2 גרם 115.1 גרםסוכר 1.9 גרם 11.4 גרםשומן 37.9 גרם 227.4 גרםנתרן 315.8 מ״ג 1894.6 מ״גחלבון 5.0 גרם 30.1 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 18.0 גרםשומן רווי 2.8 גרם 17.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.8 מ״ג 100.9 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 200.3 מ״ג 1201.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות436
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 435.8 קק״ל 2614.6 קק״לפחמימות 19.2 גרם 115.1 גרםסוכר 1.9 גרם 11.4 גרםשומן 37.9 גרם 227.4 גרםנתרן 315.8 מ״ג 1894.6 מ״גחלבון 5.0 גרם 30.1 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 18.0 גרםשומן רווי 2.8 גרם 17.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.8 מ״ג 100.9 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 200.3 מ״ג 1201.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 436 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
שניצל טבעוני
-
300 גרם טופו חומוס
מרינדה
-
2 כפות רסק עגבניות
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף תערובת תיבול איטלקית
-
1 כפית סירופ מייפלטבעי
-
1 כף אבקת מרק ירקותמומסת בחצי כוס מים
-
1 קורט מלח דק
ציפוי
-
3/4 כוס פירורי לחם
-
1 כף אורגנו יבש
-
1 כוס שמן קנולהלטיגון, או לפי הצורך
אופן הכנה
- פורסים את הטופו-חומוס לפרוסות בעובי כ-1 ס”מ ומניחים בתבנית או קופסה שטוחה, רצוי עם מכסה.
- מערבבים היטב את חומרי המרינדה ויוצקים על הטופו. מוודאים שכל הפרוסות עטופות במרינדה, סוגרים במכסה והופכים בעדינות כמה פעמים. משהים לפחות 10 דקות ועד לילה במקרר.
- מערבבים את פירורי הלחם והאורגנו בצלחת רחבה ומעט עמוקה.
- אם מטגנים: מחממים במחבת שמן לטיגון חצי-עמוק (שמגיע עד מחצית גובה השניצלים) מעל להבה בינונית-גבוהה.
- מניחים כל פרוסה בפירורי הלחם ומוודאים שתיעטף מכל הצדדים. מהדקים מעט ומטגנים בשמן החם כ-2 דקות מכל צד, להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג.
- אם אופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מוסיפים מעט שמן זית לפירורי הלחם שבצלחת ומערבבים היטב לתערובת פירורית אחידה (לא חייבים אבל זה יעזור להם להיות זהובים יותר ויבשים פחות).
- מצפים את פרוסות הטופו בפירורים מכל הצדדים, מהדקים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-7 דקות, הופכים בזהירות ואופים עוד כ-5 דקות, עד שהשניצלים מזהיבים היטב.
- מכינים כמו קטשופ: מעבירים לסיר קטן את המרינדה שנשארה בקופסא ומביאים לרתיחה קלה. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר ומגישים לצד השניצלים (ואם רוצים גם סירות תפוחי אדמה בתנור או צ’יפס) כמטבל.
אופן הכנה
- פורסים את הטופו-חומוס לפרוסות בעובי כ-1 ס”מ ומניחים בתבנית או קופסה שטוחה, רצוי עם מכסה.
- מערבבים היטב את חומרי המרינדה ויוצקים על הטופו. מוודאים שכל הפרוסות עטופות במרינדה, סוגרים במכסה והופכים בעדינות כמה פעמים. משהים לפחות 10 דקות ועד לילה במקרר.
- מערבבים את פירורי הלחם והאורגנו בצלחת רחבה ומעט עמוקה.
- אם מטגנים: מחממים במחבת שמן לטיגון חצי-עמוק (שמגיע עד מחצית גובה השניצלים) מעל להבה בינונית-גבוהה.
- מניחים כל פרוסה בפירורי הלחם ומוודאים שתיעטף מכל הצדדים. מהדקים מעט ומטגנים בשמן החם כ-2 דקות מכל צד, להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג.
- אם אופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מוסיפים מעט שמן זית לפירורי הלחם שבצלחת ומערבבים היטב לתערובת פירורית אחידה (לא חייבים אבל זה יעזור להם להיות זהובים יותר ויבשים פחות).
- מצפים את פרוסות הטופו בפירורים מכל הצדדים, מהדקים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-7 דקות, הופכים בזהירות ואופים עוד כ-5 דקות, עד שהשניצלים מזהיבים היטב.
- מכינים כמו קטשופ: מעבירים לסיר קטן את המרינדה שנשארה בקופסא ומביאים לרתיחה קלה. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר ומגישים לצד השניצלים (ואם רוצים גם סירות תפוחי אדמה בתנור או צ’יפס) כמטבל.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
היי במה ניתן להחליף את התערובת איטלקית ?
אפשר לערבב כמה סוגי עשבי תיבול מיובשים: בזיליקום, אורגנו, תימין, קצת פלפל שחור גרוס או פלפל צ’ילי אם אוהבים. בהצלחה (: