-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 48.5 קק״ל 970.2 קק״לפחמימות 5.8 גרם 116.0 גרםשומן 0.8 גרם 16.6 גרםנתרן 195.8 מ״ג 3916.9 מ״גחלבון 2.7 גרם 53.4 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 47.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.6 מ״ג 132.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 26.9 מ״ג 538.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות49
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 48.5 קק״ל 970.2 קק״לפחמימות 5.8 גרם 116.0 גרםשומן 0.8 גרם 16.6 גרםנתרן 195.8 מ״ג 3916.9 מ״גחלבון 2.7 גרם 53.4 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 47.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.6 מ״ג 132.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 26.9 מ״ג 538.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.8 מ״גסגור
פלאפל ביתי בלי לעבוד קשה, עשר דקות של הכנה ויש לכם את המאכל הכי ישראלי שיש. תתפרעו עם התוספות על הפלאפל שלכם, רק אל תשכחו טחינה.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 49 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם גרגירי חומוס יבשים
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1/2 בצל בינוני
-
1/4 צרור כוסברה
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
2 כפיות שטוחות מלח דק
-
1/2 כפית זרעי כוסברהטחונים
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 בקבוק שמן קנולהלטיגון
אופן הכנה
- אם משתמשים בחומוס יבש: משרים את החומוס במים קרים למשך לילה.
- טוחנים את כל המרכיבים מלבד התבלינים היבשים במעבד מזון/ מכונת בשר. שימו לב שטוחנים את החומוס במעבד מזון עד שהוא מגיע למרקם גרגרי, לא לטחון עד שהוא הופך למחית חלקה. מרקם גרגרי עוזר לפלאפל להחזיק מעמד בזמן הטיגון.
- מוסיפים לתערובת את התבלינים ומערבבים היטב.
- אם התערובת רכה מדי, הוסיפו כף או שתיים של קמח חומוס (או קמח רגיל) כדי לספוג את הנוזלים ולעזור לקשור את התערובת.
- מחממים סיר עם שמן, משתמשים בכף יעודית לפלאפל או שמכדררים לכדורים בגודל הרצוי ומטגנים. מומלץ לטגן אחד ולטעום, במידה וצריך לתקן טעמים בתערובת, מתקנים וממשיכים לטגן את השאר.
- ניתן להגיש בפיתה, עם סלט, טחינה ומה שאתם אוהבים.
אופן הכנה
- אם משתמשים בחומוס יבש: משרים את החומוס במים קרים למשך לילה.
- טוחנים את כל המרכיבים מלבד התבלינים היבשים במעבד מזון/ מכונת בשר. שימו לב שטוחנים את החומוס במעבד מזון עד שהוא מגיע למרקם גרגרי, לא לטחון עד שהוא הופך למחית חלקה. מרקם גרגרי עוזר לפלאפל להחזיק מעמד בזמן הטיגון.
- מוסיפים לתערובת את התבלינים ומערבבים היטב.
- אם התערובת רכה מדי, הוסיפו כף או שתיים של קמח חומוס (או קמח רגיל) כדי לספוג את הנוזלים ולעזור לקשור את התערובת.
- מחממים סיר עם שמן, משתמשים בכף יעודית לפלאפל או שמכדררים לכדורים בגודל הרצוי ומטגנים. מומלץ לטגן אחד ולטעום, במידה וצריך לתקן טעמים בתערובת, מתקנים וממשיכים לטגן את השאר.
- ניתן להגיש בפיתה, עם סלט, טחינה ומה שאתם אוהבים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (14)
שימו לב: בזבוז זמן על ניקיון, שמן ומצרכים שהלכו לפח…הכל התפורר וטינף את המחבת ואת האוויר. הדירוג שגוי! חיפשתי את הדירוג הנמוך ביותר כדי להצביע על 0 וזה מיד הוביל ל-5…טעות לחצתי על 1 ומיד הראה 5 כוכבים, בזמן שח
היי צביקה, תודה על שהסבת את תשומת הלב שלנו. המתכון עודכן
הכל התפורר במחבת….לבכות. חוסר אחריות לפרסם מתכון כזה
היי יעל, תודה על שהסבת את תשומת הלב שלנו. המתכון עודכן