קדירה של קינואה ועדשים בסגנון מרוקאי
אורי שביט מוכיחה שוב שטבעוניות נהנות יותר והפעם היא מביאה לנו מתכון לקדירה של קינואה ועדשים בסגנון מרוקאי, מלא בטעמים וריחות ובעיקר טעים ומשביע
אורי שביט מוכיחה שוב שטבעוניות נהנות יותר והפעם היא מביאה לנו מתכון לקדירה של קינואה ועדשים בסגנון מרוקאי, מלא בטעמים וריחות ובעיקר טעים ומשביע
- אורי שביט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 396.5 קק״ל 2379.1 קק״לפחמימות 62.5 גרם 374.9 גרםשומן 6.4 גרם 38.3 גרםנתרן 235.9 מ״ג 1415.2 מ״גחלבון 22.9 גרם 137.5 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 71.7 גרםשומן רווי 0.5 גרם 3.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 75.6 מ״ג 453.7 מ״גברזל 2.6 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 543.9 מ״ג 3263.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות397
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 396.5 קק״ל 2379.1 קק״לפחמימות 62.5 גרם 374.9 גרםשומן 6.4 גרם 38.3 גרםנתרן 235.9 מ״ג 1415.2 מ״גחלבון 22.9 גרם 137.5 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 71.7 גרםשומן רווי 0.5 גרם 3.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 75.6 מ״ג 453.7 מ״גברזל 2.6 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 543.9 מ״ג 3263.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 397 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 כוסות קינואהסוגת
-
1 1/2 כוסות עדשים שחורות"בלוגה" סוגת
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
4 שיני שוםקצוצות
-
4 גזרים בינונייםמקולפים ופרוסים לפרוסות אלכסוניות
-
1/2 כוס חמוציות מיובשות
-
2 כפות סילאן
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
1/2 כפית פפריקה מעושנת
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור גרוסלפי הטעם
-
1ליטר או 4 1/4 כוסות ציר ירקות
הגשה
-
1 חופן כוסברה
-
1 חופן פטרוזיליה
-
1 חופן נענע
-
1 חופן פיסטוקים טבעייםקצוצים גס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- יוצקים את השמן לסיר רחב שמתאים גם לתנור ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הבצל והשום במשך 2-3 דקות, לריכוך. מוסיפים את פרוסות הגזר ומערבבים.
- מוסיפים חמוציות וסילאן, מערבבים ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים קינואה, עדשים ואת התבלינים ומערבבים היטב לפיזור אחיד.
- יוצקים לסיר את ציר הירקות או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומכבים את האש.
- אופים בתנור החם 30-40 דקות, עד שהנוזלים נספגים וכל הרכיבים רכים. מפזרים עלים טריים ופיסטוקים קצוצים ומגישים.
למתכונים נוספים באתר סוגת לחצו כאן!
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- יוצקים את השמן לסיר רחב שמתאים גם לתנור ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הבצל והשום במשך 2-3 דקות, לריכוך. מוסיפים את פרוסות הגזר ומערבבים.
- מוסיפים חמוציות וסילאן, מערבבים ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים קינואה, עדשים ואת התבלינים ומערבבים היטב לפיזור אחיד.
- יוצקים לסיר את ציר הירקות או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומכבים את האש.
- אופים בתנור החם 30-40 דקות, עד שהנוזלים נספגים וכל הרכיבים רכים. מפזרים עלים טריים ופיסטוקים קצוצים ומגישים.
למתכונים נוספים באתר סוגת לחצו כאן!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
האם האפייה בתנור עם או בלי מכסה?
היי שני, עם מכסה
תנור לחמם 200 מעלות על טורבו או עליון תחתון?
האם ניתן לשלב קיטניה אחרת ולא עדשים פשוט לא אוהבים אצלי המפונקים חחח
היי אילנה,
אפשר בהחלט להשתמש בחומוס, מאש, אפונה יבשה או כל מה שאוהבים.