גם קינוח וגם מרענן? קאפקייקס לימון ומרנג פירות יער!
אייל רווח משלב 2 אהבות גדולות שלו - טארט לימון וקאפקייקס עם שילוב של מרנג איטלקי בטעם פירות יער שמרגיש כמו ענן ורוד מתקתק - השילוב המושלם של חמיצות ומתיקות
אייל רווח משלב 2 אהבות גדולות שלו - טארט לימון וקאפקייקס עם שילוב של מרנג איטלקי בטעם פירות יער שמרגיש כמו ענן ורוד מתקתק - השילוב המושלם של חמיצות ומתיקות
- אייל רווח
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 185.9 קק״ל 2230.7 קק״לפחמימות 18.8 גרם 225.9 גרםשומן 11.2 גרם 134.4 גרםנתרן 180.8 מ״ג 2169.3 מ״גחלבון 3.2 גרם 38.2 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.4 גרםשומן רווי 1.1 גרם 13.2 גרםכולסטרול 25.7 מ״ג 308.9 מ״גסידן 21.9 מ״ג 263.3 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 48.5 מ״ג 582.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות186
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 185.9 קק״ל 2230.7 קק״לפחמימות 18.8 גרם 225.9 גרםשומן 11.2 גרם 134.4 גרםנתרן 180.8 מ״ג 2169.3 מ״גחלבון 3.2 גרם 38.2 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.4 גרםשומן רווי 1.1 גרם 13.2 גרםכולסטרול 25.7 מ״ג 308.9 מ״גסידן 21.9 מ״ג 263.3 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 48.5 מ״ג 582.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.5 מ״גסגור
אני משוגע על קינוחים שמשלבים חמיצות ומתיקות ביחד, לכן טארט לימון מרנג הוא אחד האהובים עלי! וזה מה שנתן לי את הרעיון לקאפקייקס הלימוניים האלו.
כמובן שאני אוהב לשלב כמה טעמים ביחד, אז הלכתי על מרנג איטלקי בטעם פירות יער שמרגיש כמו ענן ורוד מתקתק.
דרך אגב, המרנג הזה מושלם להכנת קרמבו אם תרצו. מה שכן, כדי להצליח חובה להשתמש במד חום.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:
054-4699389
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 186 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
120 גרם קמח לבן(1 כוס פחות 2 כפות)
-
125 גרם סוכר לבן(1/2 כוס ועוד 2 כפות)
-
3גרם או 1/2 כפית אבקת אפייה
-
3גרם או 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 קורט מלח דק
-
1 ביצה L
-
1 קליפת לימון בינונימלימון אחד
-
30גרם או 2 כפות מיץ לימון
-
120 גרם שמן קנולה(חצי כוס ועוד 2 כפות)
-
150 גרם חלב 3%(חצי כוס ועוד 2 כפות)
-
2 טיפות צבע מאכל צהובג׳ל צהוב לימון
מרנג איטלקי
-
80גרם או 0.33 כוס מים
-
80גרם או 3 חלבונים M
-
2 טיפות צבע מאכל ורודג׳ל רובי/ורוד
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות נמוכה-בינונית את הביצה, הסוכר והמלח עד שנוצרת תערובת בהירה. יש להיזהר לא להקציף מידי את התערובת.
- מנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה בקערה. בקערה נוספת מערבבים את החלב, גרידת הלימון ומיץ הלימון ותמצית הלימון.
- מוסיפים למיקסר את השמן ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים 1/3 מתערובת היבשים למיקסר ולאחר מכן 1/2 מתערובת הנוזלים. מוודאים שהכל התערבב היטב. מומלץ לעבור עם לקקן על דפנות קערת המיקסר.
- ממשיכים להוסיף 1/3 מתערובת היבשים למיקסר, לאחר מכן את שאר תערובת הנוזלים ובסוף את שארית תערובת היבשים.
- מוסיפים 1-2 טיפות צבע מאכל צהוב לתערובת ומערבבים היטב.
- מוזגים את התערובת לתבניות קפאקייקס ואופים כ-25 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
- מכינים את המרנג: שמים את החלבון בקערת מיקסר עם בלון הקצפה.
- מוזגים את המים והסוכר לסיר קטן ומחממים על אש גבוהה. כאשר הסוכר מגיע לטפמ׳ של 115 מעלות, מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית.
- כאשר הסוכר מגיע ל118 מעלות, מסירים מהאש, מעלים את מהירות המיקסר למקסימום ומוזגים אותו אל תוך המיקסר.
- יש לשים לב שלא מוזגים את הסוכר על בלון ההקצפה אלא רק על דפנות הקערה.
- מוסיפים 3-4 טיפות של תמצית פירות היער ו-2 טיפות של צבע המאכל.
- מקציפים במהירות גבוהה כ-10 דקות עד שהתערבות מתקררת והקערה נעימה למגע.
- מזלפים את המרנג באמצעות צנטר בקוטר 15 ס”מ ושורפים מעט עם ברנר (לא חובה).
- ניתן לשמור את הקאפקייקס עם הקרם במקרר עד 5 ימים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות נמוכה-בינונית את הביצה, הסוכר והמלח עד שנוצרת תערובת בהירה. יש להיזהר לא להקציף מידי את התערובת.
- מנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה בקערה. בקערה נוספת מערבבים את החלב, גרידת הלימון ומיץ הלימון ותמצית הלימון.
- מוסיפים למיקסר את השמן ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים 1/3 מתערובת היבשים למיקסר ולאחר מכן 1/2 מתערובת הנוזלים. מוודאים שהכל התערבב היטב. מומלץ לעבור עם לקקן על דפנות קערת המיקסר.
- ממשיכים להוסיף 1/3 מתערובת היבשים למיקסר, לאחר מכן את שאר תערובת הנוזלים ובסוף את שארית תערובת היבשים.
- מוסיפים 1-2 טיפות צבע מאכל צהוב לתערובת ומערבבים היטב.
- מוזגים את התערובת לתבניות קפאקייקס ואופים כ-25 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
- מכינים את המרנג: שמים את החלבון בקערת מיקסר עם בלון הקצפה.
- מוזגים את המים והסוכר לסיר קטן ומחממים על אש גבוהה. כאשר הסוכר מגיע לטפמ׳ של 115 מעלות, מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית.
- כאשר הסוכר מגיע ל118 מעלות, מסירים מהאש, מעלים את מהירות המיקסר למקסימום ומוזגים אותו אל תוך המיקסר.
- יש לשים לב שלא מוזגים את הסוכר על בלון ההקצפה אלא רק על דפנות הקערה.
- מוסיפים 3-4 טיפות של תמצית פירות היער ו-2 טיפות של צבע המאכל.
- מקציפים במהירות גבוהה כ-10 דקות עד שהתערבות מתקררת והקערה נעימה למגע.
- מזלפים את המרנג באמצעות צנטר בקוטר 15 ס”מ ושורפים מעט עם ברנר (לא חובה).
- ניתן לשמור את הקאפקייקס עם הקרם במקרר עד 5 ימים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן