רקע הנמל

קובה בורגול מושלם! וכל מילה נוספת מיותרת

יהודה עמר מכין קובה מטוגן מושלם הכי ביתי שיש! קובה מבצק בורגול, רסק עגבניות, פפריקה ואריסה, במילוי בשר צלעות טחון ושלל תבלינים. מנה נהדרת לארוחת ערב משפחתית
יהודה עמר מכין קובה מטוגן מושלם הכי ביתי שיש! קובה מבצק בורגול, רסק עגבניות, פפריקה ואריסה, במילוי בשר צלעות טחון ושלל תבלינים. מנה נהדרת לארוחת ערב משפחתית
  • יהודה עמר
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    173
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 173.3 קק״ל 5200.0 קק״ל
    פחמימות 24.5 גרם 734.2 גרם
    שומן 5.5 גרם 165.4 גרם
    נתרן 669.2 מ״ג 20075.7 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 210.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.8 גרם 115.1 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 59.1 גרם
    כולסטרול 21.5 מ״ג 645.4 מ״ג
    סידן 8.8 מ״ג 264.1 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 17.6 מ״ג
    אשלגן 122.5 מ״ג 3676.4 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 24.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    173
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 173.3 קק״ל 5200.0 קק״ל
    פחמימות 24.5 גרם 734.2 גרם
    שומן 5.5 גרם 165.4 גרם
    נתרן 669.2 מ״ג 20075.7 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 210.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.8 גרם 115.1 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 59.1 גרם
    כולסטרול 21.5 מ״ג 645.4 מ״ג
    סידן 8.8 מ״ג 264.1 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 17.6 מ״ג
    אשלגן 122.5 מ״ג 3676.4 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 24.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי בשר

בצק


אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: במחבת עם מעט שמן קנולה מטגנים את הבשר היטב עד שהוא משנה את צבעו.
  2. מוסיפים את הבצל וממשיכים לאדות עד שהוא נהיה שקוף.
  3. מוסיפים את התבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. מורידים מהאש ומצננים.
  4. מכינים את הבצק: בקערה שמים את הבורגול, הסולת והמלח, מערבבים ומוסיפים מים בלי לערבב ונותנים לתערובת לנוח 10 דק׳.
  5. מעבירים למגש את התערובת מוסיפים ביצה, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור, עריסה, רסק עגבניות, תפוח אדמה מבושל וקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת תערובת חלקה יחסית ואחידה - מוסיפים קמח עד שהבצק נוח ולא נדבק ולא יותר מזה, הזהרו מהוספת יתר של קמח.
  6. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום שעה.
  7. מכינים את הקובה: שימו לב לשיטה! לוקחים מלפפון יחסית עבה ועוטפים בניילון נצמד ומורחים אותו בשמן.
  8. יוצרים כדורים מבצק הבורגול ובעזרת המלפפון עושים שקע תוך כדי סיבוב ויוצרים כיס למילוי.
  9. ממלאים בבשר טחון סוגרים ומקפיאים לפני הטיגון.
  10. כשרוצים לטגן, מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים.
    קובה בורגול. צילום: יהודה עמר
    קובה בורגול. צילום: יהודה עמר

    לעמוד האינסטגרם המהמם של יהודה עמר לחצו כאן!

     

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קובה בורגול מושלם! וכל מילה נוספת מיותרת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    לירון

    כתוב קמח בשלב של “הבצק” אבל לא מופיע קמח במתכון.

      Avatar
      מערכת Foody

      הוספת הקמח היא לפי הצורך (אין כמות מדויקת). יש להוסיף את הקמח בזהירות עד שהבצק נוח לעבודה ולהזהר מלהוסיף יותר מדי קמח. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות