קציצות בקר מקורמלות בתוך רוטב של עגבניות וסילאן
יהודה עמר מכין מנה עיקרית לארוחה חמה והכי ביתית שיש - קציצות בקר רכות מתובלות בבהרט, פפריקה וקוביות בצל מקורמל מתקתק, ברוטב עגבניות וסילאן עשיר וסמיך
יהודה עמר מכין מנה עיקרית לארוחה חמה והכי ביתית שיש - קציצות בקר רכות מתובלות בבהרט, פפריקה וקוביות בצל מקורמל מתקתק, ברוטב עגבניות וסילאן עשיר וסמיך
- יהודה עמר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 692.1 קק״ל 2768.5 קק״לפחמימות 31.2 גרם 124.9 גרםשומן 45.8 גרם 183.1 גרםנתרן 1561.9 מ״ג 6247.5 מ״גחלבון 37.7 גרם 150.7 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.6 גרםשומן רווי 9.2 גרם 36.6 גרםכולסטרול 187.6 מ״ג 750.4 מ״גסידן 89.7 מ״ג 358.8 מ״גברזל 5.8 מ״ג 23.2 מ״גאשלגן 1134.0 מ״ג 4536.1 מ״גאבץ 8.7 מ״ג 34.9 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות692
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 692.1 קק״ל 2768.5 קק״לפחמימות 31.2 גרם 124.9 גרםשומן 45.8 גרם 183.1 גרםנתרן 1561.9 מ״ג 6247.5 מ״גחלבון 37.7 גרם 150.7 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.6 גרםשומן רווי 9.2 גרם 36.6 גרםכולסטרול 187.6 מ״ג 750.4 מ״גסידן 89.7 מ״ג 358.8 מ״גברזל 5.8 מ״ג 23.2 מ״גאשלגן 1134.0 מ״ג 4536.1 מ״גאבץ 8.7 מ״ג 34.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 692 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית בהרט
-
1 ביצה L
-
2 כפות פירורי לחם
בצל מקורמל
רוטב
-
2 כפות שמן קנולההחלפה לשמן זיתחזרה לשמן קנולה2 כפות שמן זית
-
2 שיני שוםקצוצות
-
2 עגבניות בינוניותקלופות וחתוכות לקוביות
-
1 כף סילאןהחלפה לדבשחזרה לסילאן1 כף דבש
-
3 כפות רסק עגבניות
-
1/2 כפית כורכום
-
2 כפיות פפריקה מתוקהבשמן
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
2 כוסות מים חמים
-
1 כפית אבקת מרק עוף
אופן הכנה
- מכינים את הבצל המקורמל: חותכים את הבצלים לקוביות.
- מחממים מחבת עם שמן קנולה ומטגנים את הבצלים על אש נמוכה יחד עם כפית סוכר.
- אנחנו רוצים לקרמל את הבצלים היטב, בערך כ-25 דקות, כל הזמן מערבבים עד שהוא נהיה שקוף ורך.
- מסננים את הבצל מהשמן ומצננים.
- מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המצרכים יחד (כולל הבצל המקורמל), לשים היטב ומכניסים למקרר עד שהרוטב היה מוכן.
- מכינים את הרוטב: בסיר שטוח ורחב שמים שמן, כשהמחבת חמה מוסיפים את השום ואת העגבניות ומטגנים מעט עד לריכוך כ-7 דקות.
- מוסיפים את הסילאן ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים את הרסק ומבשלים כ-2 דקות נוספות - חשוב לערבב כל הזמן.
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומטמיעים אותם על אש נמוכה בתערובת העגבניות לפני שמוסיפים את הנוזלים.
- מוסיפים את המים החמים יחד המרק עוף, מכסים ומבשלים כ-10-15 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.
- בינתיים, יוצרים מתערובת הבשר קציצות בצורה שאתם אוהבים ומכניסים את הקציצות לתוך הרוטב. מכסים ומבשלים כ-30 דקות על אש קטנה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצל המקורמל: חותכים את הבצלים לקוביות.
- מחממים מחבת עם שמן קנולה ומטגנים את הבצלים על אש נמוכה יחד עם כפית סוכר.
- אנחנו רוצים לקרמל את הבצלים היטב, בערך כ-25 דקות, כל הזמן מערבבים עד שהוא נהיה שקוף ורך.
- מסננים את הבצל מהשמן ומצננים.
- מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המצרכים יחד (כולל הבצל המקורמל), לשים היטב ומכניסים למקרר עד שהרוטב היה מוכן.
- מכינים את הרוטב: בסיר שטוח ורחב שמים שמן, כשהמחבת חמה מוסיפים את השום ואת העגבניות ומטגנים מעט עד לריכוך כ-7 דקות.
- מוסיפים את הסילאן ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים את הרסק ומבשלים כ-2 דקות נוספות - חשוב לערבב כל הזמן.
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומטמיעים אותם על אש נמוכה בתערובת העגבניות לפני שמוסיפים את הנוזלים.
- מוסיפים את המים החמים יחד המרק עוף, מכסים ומבשלים כ-10-15 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.
- בינתיים, יוצרים מתערובת הבשר קציצות בצורה שאתם אוהבים ומכניסים את הקציצות לתוך הרוטב. מכסים ומבשלים כ-30 דקות על אש קטנה.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן