מעקודה מרוקאית – פשטידת קסמים שמאכילה משפחה שלמה
מתכון קל להכנה למאפה המרוקאי המפורסם - מעקודה! תפוחי אדמה, גזרים, אפונה, ביצים והרבה תבלינים בתוך פשטידה מופלאה שמטגנים על הגז ואחר כך אופים למשהו נפלא
מתכון קל להכנה למאפה המרוקאי המפורסם - מעקודה! תפוחי אדמה, גזרים, אפונה, ביצים והרבה תבלינים בתוך פשטידה מופלאה שמטגנים על הגז ואחר כך אופים למשהו נפלא
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 384.9 קק״ל 3079.5 קק״לפחמימות 30.1 גרם 240.6 גרםשומן 22.3 גרם 178.7 גרםנתרן 1078.9 מ״ג 8631.6 מ״גחלבון 14.9 גרם 119.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.1 גרםשומן רווי 3.5 גרם 28.4 גרםכולסטרול 369.3 מ״ג 2954.0 מ״גסידן 72.2 מ״ג 577.4 מ״גברזל 1.4 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 136.6 מ״ג 1092.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות385
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 384.9 קק״ל 3079.5 קק״לפחמימות 30.1 גרם 240.6 גרםשומן 22.3 גרם 178.7 גרםנתרן 1078.9 מ״ג 8631.6 מ״גחלבון 14.9 גרם 119.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.1 גרםשומן רווי 3.5 גרם 28.4 גרםכולסטרול 369.3 מ״ג 2954.0 מ״גסידן 72.2 מ״ג 577.4 מ״גברזל 1.4 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 136.6 מ״ג 1092.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 385 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 תפוחי אדמה בינוניים
-
10 ביצים L
-
1 חבילה אפונה טרייהוגזר אפשר מיקס מקופסת שימורים
-
3/4 כוס כוסברהקצוצה
-
3/4 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
3/4 כפית פלפל לבן טחוןאו פלפל שחור
-
3/4 כפית כורכום
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/2 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה (עם הקליפה אחרת יספחו נוזלים מיותרים), לאחר הבישול, מסירים את הקליפה ומועכים לכדי פירה (לא חלק במיוחד).
- מוסיפים את הביצים, הירק, התבלינים והשום ומערבבים. מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים שוב היטב לעיסה אחידה.
- בסיר בינוני-גדול מחממים חצי כוס שמן ומשמנים גם את דפנות הסיר.
- כשהשמן חם, יוצקים את העיסה לסיר. מבשלים 3 דק’ על להבה בינונית עד שהשמן מבעבע והדפנות מתייצבות ולאחר מכן עוד 10 דק’ על אש קטנה.
- במידה והסיר מתאים לתנור (ידיות ברזל) מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-30 דק’. לעומת זאת, מי שרוצה להמשיך לבשל על הגז והסיר שלו לא מתאים לתנור ממשיך לבשל את המעקודה על אש הכי קטנה עם מכסה עוד כ-45 דק’.
- מרימים את המכסה ובודקים אם המעקודה יציבה, אם כן הופכים על צלחת רחבה בזהירות (בשלב הזה כל השמן שצף יוצא לא להבהל). בודקים אם הסיר עדיין משומן דיו ואם לא אז משמנים שוב בדפנות ובבסיס עם רבע כוס שמן.
- מחזירים בעדינות את המעקודה לתוך הסיר כאשר החלק שהיה למטה עד כה, פונה כעת כלפי מעלה ומבשלים לעוד 25 דק’.
- עוברים על דפנות המעקודה לראות שהן מופרדות מדפנות הסיר היטב והופכים שוב לצלחת רחבה.
- מחכים כ-20 דק’ לצינון, פורסים ואוכלים בתיאבון!
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה (עם הקליפה אחרת יספחו נוזלים מיותרים), לאחר הבישול, מסירים את הקליפה ומועכים לכדי פירה (לא חלק במיוחד).
- מוסיפים את הביצים, הירק, התבלינים והשום ומערבבים. מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים שוב היטב לעיסה אחידה.
- בסיר בינוני-גדול מחממים חצי כוס שמן ומשמנים גם את דפנות הסיר.
- כשהשמן חם, יוצקים את העיסה לסיר. מבשלים 3 דק’ על להבה בינונית עד שהשמן מבעבע והדפנות מתייצבות ולאחר מכן עוד 10 דק’ על אש קטנה.
- במידה והסיר מתאים לתנור (ידיות ברזל) מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-30 דק’. לעומת זאת, מי שרוצה להמשיך לבשל על הגז והסיר שלו לא מתאים לתנור ממשיך לבשל את המעקודה על אש הכי קטנה עם מכסה עוד כ-45 דק’.
- מרימים את המכסה ובודקים אם המעקודה יציבה, אם כן הופכים על צלחת רחבה בזהירות (בשלב הזה כל השמן שצף יוצא לא להבהל). בודקים אם הסיר עדיין משומן דיו ואם לא אז משמנים שוב בדפנות ובבסיס עם רבע כוס שמן.
- מחזירים בעדינות את המעקודה לתוך הסיר כאשר החלק שהיה למטה עד כה, פונה כעת כלפי מעלה ומבשלים לעוד 25 דק’.
- עוברים על דפנות המעקודה לראות שהן מופרדות מדפנות הסיר היטב והופכים שוב לצלחת רחבה.
- מחכים כ-20 דק’ לצינון, פורסים ואוכלים בתיאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
בתמונה נראה שיש בלו גזר, במתכון לא צויין הגזר.
תודה על ההערה. המתכון תוקן. יש להוסיף קופסת שימורים של אפונה וגזר או כשתי כוסות אפונה טרייה וגזר חתוך לקוביות. בהצלחה!
אין על מעקודה בעולם!!! חולה על זה !!!! תודה על המתכוןן
חיפשתי מתכון מצאתי כמה…
תודה רבה, פנינה!
לכם מוסבר הכי טוב! כל הכבוד!