לזניה בטטות עם רוטב בשמל וגבינת פרמזן
איילת הירשמן מכינה מאפה פסטה שחום וריחני שמתאים לאירוח בשבועות או בכלל - לזניה בטטות עם רוטב בשמל קטיפתי וגבינת פרמזן. אוכל מנחם במיטבו
איילת הירשמן מכינה מאפה פסטה שחום וריחני שמתאים לאירוח בשבועות או בכלל - לזניה בטטות עם רוטב בשמל קטיפתי וגבינת פרמזן. אוכל מנחם במיטבו
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3140.2 קק״ל 3140.2 קק״לפחמימות 340.9 גרם 340.9 גרםשומן 146.8 גרם 146.8 גרםנתרן 7665.5 מ״ג 7665.5 מ״גחלבון 124.1 גרם 124.1 גרםסיבים תזונתיים 31.7 גרם 31.7 גרםשומן רווי 92.2 גרם 92.2 גרםכולסטרול 373.8 מ״ג 373.8 מ״גסידן 2329.2 מ״ג 2329.2 מ״גברזל 12.9 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 2528.1 מ״ג 2528.1 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות3140
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3140.2 קק״ל 3140.2 קק״לפחמימות 340.9 גרם 340.9 גרםשומן 146.8 גרם 146.8 גרםנתרן 7665.5 מ״ג 7665.5 מ״גחלבון 124.1 גרם 124.1 גרםסיבים תזונתיים 31.7 גרם 31.7 גרםשומן רווי 92.2 גרם 92.2 גרםכולסטרול 373.8 מ״ג 373.8 מ״גסידן 2329.2 מ״ג 2329.2 מ״גברזל 12.9 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 2528.1 מ״ג 2528.1 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 3140 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב בשמל
לזניה
-
1חבילה או 500 גרם עלי לזניה
-
200 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- מכינים את הבטטות: קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות גדולות.
- שמים את קוביות הבטטות בסיר, מפזרים עליהן את הסוכר והמלח ויוצקים כוס מים.
- מכסים ומבשלים על להבה בינונית 10-15 דקות, במהלכן בודקים מדי פעם, ואם חסרים נוזלים מוסיפים עוד קצת מים. הבטטות מוכנות כאשר הקוביות רכות מאוד. מועכים לפירה ושומרים בצד.
- מכינים רוטב בשמל: בינתיים, שמים את החמאה בסיר, מוסיפים את המרווה ומחממים על להבה בינונית-גבוהה עד שהחמאה נמסה ומתחילה להזהיב וריחה הופך אגוזי.
- מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה נוספת, מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים בהתמדה כמה שניות - קל לעשות את זה במטרפה ידנית, שעוזרת למנוע גושים - וכשמתקבלת רביכה שנפרדת משולי המחבת, מנמיכים את הלהבה, יוצקים פנימה, תוך ערבוב, את החלב, ומערבבים בהתמדה, עד שמתקבל רוטב סמיך ומבעבע. מכבים את הלהבה ומסירים מהכיריים. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מרכיבים את הלזניה: מגרדים בפומפייה את גבינת הפרמזן ומניחים בצד.
- משמנים את התבנית בתרסיס שמן. מניחים בתחתית התבנית את עלי הלזניה, זה לצד זה אבל לא בצורה חופפת.
- מניחים על עלי הלזניה שליש מכמות הבטטות, מורחים מלמעלה רבע מכמות רוטב הבשמל ומפזרים רבע מכמות גבינת הפרמזן. מכסים בעלי לזניה ובונים באותו אופן עוד שתי שכבות המכילות כל אחת בטטות, בשמל ופרמזן.
- מכסים את השכבה האחרונה בעלי לזניה, מורחים מעליהם את הבשמל שנותר ומפזרים את הגבינה שנותרה.
- אופים 40-35 דקות. הלזניה מוכנה כשהיא מבעבעת ויציבה, וכל הגבינה נמסה ומזהיבה היטב למעלה.
אופן הכנה
- מכינים את הבטטות: קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות גדולות.
- שמים את קוביות הבטטות בסיר, מפזרים עליהן את הסוכר והמלח ויוצקים כוס מים.
- מכסים ומבשלים על להבה בינונית 10-15 דקות, במהלכן בודקים מדי פעם, ואם חסרים נוזלים מוסיפים עוד קצת מים. הבטטות מוכנות כאשר הקוביות רכות מאוד. מועכים לפירה ושומרים בצד.
- מכינים רוטב בשמל: בינתיים, שמים את החמאה בסיר, מוסיפים את המרווה ומחממים על להבה בינונית-גבוהה עד שהחמאה נמסה ומתחילה להזהיב וריחה הופך אגוזי.
- מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה נוספת, מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים בהתמדה כמה שניות - קל לעשות את זה במטרפה ידנית, שעוזרת למנוע גושים - וכשמתקבלת רביכה שנפרדת משולי המחבת, מנמיכים את הלהבה, יוצקים פנימה, תוך ערבוב, את החלב, ומערבבים בהתמדה, עד שמתקבל רוטב סמיך ומבעבע. מכבים את הלהבה ומסירים מהכיריים. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מרכיבים את הלזניה: מגרדים בפומפייה את גבינת הפרמזן ומניחים בצד.
- משמנים את התבנית בתרסיס שמן. מניחים בתחתית התבנית את עלי הלזניה, זה לצד זה אבל לא בצורה חופפת.
- מניחים על עלי הלזניה שליש מכמות הבטטות, מורחים מלמעלה רבע מכמות רוטב הבשמל ומפזרים רבע מכמות גבינת הפרמזן. מכסים בעלי לזניה ובונים באותו אופן עוד שתי שכבות המכילות כל אחת בטטות, בשמל ופרמזן.
- מכסים את השכבה האחרונה בעלי לזניה, מורחים מעליהם את הבשמל שנותר ומפזרים את הגבינה שנותרה.
- אופים 40-35 דקות. הלזניה מוכנה כשהיא מבעבעת ויציבה, וכל הגבינה נמסה ומזהיבה היטב למעלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (0)
קטגוריות
- "פסטיבל איטליה" בשיתוף רמי לוי
- אוכל איטלקי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זוגית
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחות
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- בראנץ'
- מאפים מלוחים
- מנות עיקריות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים צמחוניים
- פסטה
- פשוט וטעים עם איילת הירשמן 1
- פשטידות
- תוכניות בישול ואפייה