באנר מתחם נינג'ה דסקטופ

עוגת תפוחים מעלפת בקלי קלות!

עוגת תפוחים קלה מאוד להכנה וטעימה בטירוף! עוגה במרקם של מעין פודינג רך, שמתקבל בזכות התפוחים שמגירים לתוכה נוזלים במהלך האפייה
עוגת תפוחים קלה מאוד להכנה וטעימה בטירוף! עוגה במרקם של מעין פודינג רך, שמתקבל בזכות התפוחים שמגירים לתוכה נוזלים במהלך האפייה
  • יהודית אביב
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    2901
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2900.7 קק״ל 2900.7 קק״ל
    פחמימות 495.0 גרם 495.0 גרם
    שומן 112.9 גרם 112.9 גרם
    נתרן 2728.2 מ״ג 2728.2 מ״ג
    חלבון 52.4 גרם 52.4 גרם
    סיבים תזונתיים 23.7 גרם 23.7 גרם
    שומן רווי 58.3 גרם 58.3 גרם
    כולסטרול 1145.7 מ״ג 1145.7 מ״ג
    סידן 443.0 מ״ג 443.0 מ״ג
    ברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 1489.8 מ״ג 1489.8 מ״ג
    אבץ 3.7 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    2901
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2900.7 קק״ל 2900.7 קק״ל
    פחמימות 495.0 גרם 495.0 גרם
    שומן 112.9 גרם 112.9 גרם
    נתרן 2728.2 מ״ג 2728.2 מ״ג
    חלבון 52.4 גרם 52.4 גרם
    סיבים תזונתיים 23.7 גרם 23.7 גרם
    שומן רווי 58.3 גרם 58.3 גרם
    כולסטרול 1145.7 מ״ג 1145.7 מ״ג
    סידן 443.0 מ״ג 443.0 מ״ג
    ברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 1489.8 מ״ג 1489.8 מ״ג
    אבץ 3.7 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות תפוחים
יהודית אביב
X

14 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מכינים את התפוחים: קולפים שני תפוחים וחותכים לפלחים. את שאר התפוחים חותכים לחצאים ומוציאים את הליבה עם החרצנים. שופכים על כל התפוחים מיץ לימון, על מנת שלא ישחירו.
  2. את שני התפוחים הקלופים מעבירים במעבד מזון נינג’ה בחלק של דיסק הריסוק.
  3. את שאר התפוחים החתוכים לחצאים, מעבירים בחלק של דיסק החיתוך, כך שמתקבלות פרוסות דקות של תפוחים בצורת חצי סהר.
  4. מכינים את בלילת העוגה: שוטפים קלות את קערת מעבד המזון ומחליפים לחלק של הבצקים.
  5. שמים בקערה את החמאה, הסוכר וסוכר הווניל ומערבלים 2 דקות.
  6. מוסיפים לקערה את הביצים, היוגורט ותמצית הווניל ומעבדים עוד דקה.
  7. מוסיפים את הקמח ומעבדים 30 שניות.
  8. מוציאים את הלהב של הבצקים מהקערה ומערבבים לתוך הבלילה את התפוחים המגוררים.
  9. מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה בחמאה מומסת.
  10. מוזגים את הבלילה לתבנית ומשטחים, כך שהבלילה תתפזר באופן שווה בתבנית.
  11. מסדרים את חצאי התפוחים כשהם חופפים אחד לשני, בצורת רעפים. מתחילים מהחלק החיצוני של התבנית לכיוון החלק הפנימי, עד שכל הבלילה מכוסה בתפוחים.
  12. מפזרים סוכר חום על התפוחים ובעזרת מסננת קטנה מפזרים קינמון.
  13. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות, במשך כ- 40-45 דקות, עד שהעוגה יציבה וכשנועצים קיסם במרכזה הוא יוצא יבש.
  14. מצננים היטב את העוגה לפני שמחלצים אותה מהתבנית.

    עוגת תפוחים 2
    פרוסת עוגה, מישהו?


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת תפוחים מעלפת בקלי קלות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    רונית שריג

    עוגה נהדרת! קלה, פשוטה, בלי הרבה מדי חומרים, והתוצאה מעולה ומרשימה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות