עוגת תפוחים מעלפת בקלי קלות!
עוגת תפוחים קלה מאוד להכנה וטעימה בטירוף! עוגה במרקם של מעין פודינג רך, שמתקבל בזכות התפוחים שמגירים לתוכה נוזלים במהלך האפייה
עוגת תפוחים קלה מאוד להכנה וטעימה בטירוף! עוגה במרקם של מעין פודינג רך, שמתקבל בזכות התפוחים שמגירים לתוכה נוזלים במהלך האפייה
- יהודית אביב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2900.7 קק״ל 2900.7 קק״לפחמימות 495.0 גרם 495.0 גרםשומן 112.9 גרם 112.9 גרםנתרן 2728.2 מ״ג 2728.2 מ״גחלבון 52.4 גרם 52.4 גרםסיבים תזונתיים 23.7 גרם 23.7 גרםשומן רווי 58.3 גרם 58.3 גרםכולסטרול 1145.7 מ״ג 1145.7 מ״גסידן 443.0 מ״ג 443.0 מ״גברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 1489.8 מ״ג 1489.8 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות2901
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2900.7 קק״ל 2900.7 קק״לפחמימות 495.0 גרם 495.0 גרםשומן 112.9 גרם 112.9 גרםנתרן 2728.2 מ״ג 2728.2 מ״גחלבון 52.4 גרם 52.4 גרםסיבים תזונתיים 23.7 גרם 23.7 גרםשומן רווי 58.3 גרם 58.3 גרםכולסטרול 1145.7 מ״ג 1145.7 מ״גסידן 443.0 מ״ג 443.0 מ״גברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 1489.8 מ״ג 1489.8 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 3.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 2901 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
100 גרם חמאה רכה
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1 שקית סוכר וניל
-
3 ביצים Lבטמפרטורת החדר
-
1גביע או 200 גרם יוגורט 3%
-
1 כפית תמצית ונילאו מחית וניל
-
1 1/4 כוסות קמח תופחאו קמח עווגת + 1 שקית אבקת אפייה
-
5 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
2 כפיות סוכר חום
אופן הכנה
- מכינים את התפוחים: קולפים שני תפוחים וחותכים לפלחים. את שאר התפוחים חותכים לחצאים ומוציאים את הליבה עם החרצנים. שופכים על כל התפוחים מיץ לימון, על מנת שלא ישחירו.
- את שני התפוחים הקלופים מעבירים במעבד מזון נינג’ה בחלק של דיסק הריסוק.
- את שאר התפוחים החתוכים לחצאים, מעבירים בחלק של דיסק החיתוך, כך שמתקבלות פרוסות דקות של תפוחים בצורת חצי סהר.
- מכינים את בלילת העוגה: שוטפים קלות את קערת מעבד המזון ומחליפים לחלק של הבצקים.
- שמים בקערה את החמאה, הסוכר וסוכר הווניל ומערבלים 2 דקות.
- מוסיפים לקערה את הביצים, היוגורט ותמצית הווניל ומעבדים עוד דקה.
- מוסיפים את הקמח ומעבדים 30 שניות.
- מוציאים את הלהב של הבצקים מהקערה ומערבבים לתוך הבלילה את התפוחים המגוררים.
- מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה בחמאה מומסת.
- מוזגים את הבלילה לתבנית ומשטחים, כך שהבלילה תתפזר באופן שווה בתבנית.
- מסדרים את חצאי התפוחים כשהם חופפים אחד לשני, בצורת רעפים. מתחילים מהחלק החיצוני של התבנית לכיוון החלק הפנימי, עד שכל הבלילה מכוסה בתפוחים.
- מפזרים סוכר חום על התפוחים ובעזרת מסננת קטנה מפזרים קינמון.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות, במשך כ- 40-45 דקות, עד שהעוגה יציבה וכשנועצים קיסם במרכזה הוא יוצא יבש.
- מצננים היטב את העוגה לפני שמחלצים אותה מהתבנית.
אופן הכנה
- מכינים את התפוחים: קולפים שני תפוחים וחותכים לפלחים. את שאר התפוחים חותכים לחצאים ומוציאים את הליבה עם החרצנים. שופכים על כל התפוחים מיץ לימון, על מנת שלא ישחירו.
- את שני התפוחים הקלופים מעבירים במעבד מזון נינג’ה בחלק של דיסק הריסוק.
- את שאר התפוחים החתוכים לחצאים, מעבירים בחלק של דיסק החיתוך, כך שמתקבלות פרוסות דקות של תפוחים בצורת חצי סהר.
- מכינים את בלילת העוגה: שוטפים קלות את קערת מעבד המזון ומחליפים לחלק של הבצקים.
- שמים בקערה את החמאה, הסוכר וסוכר הווניל ומערבלים 2 דקות.
- מוסיפים לקערה את הביצים, היוגורט ותמצית הווניל ומעבדים עוד דקה.
- מוסיפים את הקמח ומעבדים 30 שניות.
- מוציאים את הלהב של הבצקים מהקערה ומערבבים לתוך הבלילה את התפוחים המגוררים.
- מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה בחמאה מומסת.
- מוזגים את הבלילה לתבנית ומשטחים, כך שהבלילה תתפזר באופן שווה בתבנית.
- מסדרים את חצאי התפוחים כשהם חופפים אחד לשני, בצורת רעפים. מתחילים מהחלק החיצוני של התבנית לכיוון החלק הפנימי, עד שכל הבלילה מכוסה בתפוחים.
- מפזרים סוכר חום על התפוחים ובעזרת מסננת קטנה מפזרים קינמון.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות, במשך כ- 40-45 דקות, עד שהעוגה יציבה וכשנועצים קיסם במרכזה הוא יוצא יבש.
- מצננים היטב את העוגה לפני שמחלצים אותה מהתבנית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
עוגה נהדרת! קלה, פשוטה, בלי הרבה מדי חומרים, והתוצאה מעולה ומרשימה.