פסטה רוזה פרווה וגם כשרה לפסח!
פסטה רוזה בגרסת פרווה וגם כשרה לפסח. אטריות אורז ברוטב עגבניות וקוקוס, עם טעמים כיפיים וחריפות מפתיעה. ארוחת פסטה רוזה נהדרת לכל שעה ביום
פסטה רוזה בגרסת פרווה וגם כשרה לפסח. אטריות אורז ברוטב עגבניות וקוקוס, עם טעמים כיפיים וחריפות מפתיעה. ארוחת פסטה רוזה נהדרת לכל שעה ביום
- אליטה אופק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 715.5 קק״ל 2862.0 קק״לפחמימות 82.0 גרם 327.8 גרםשומן 41.0 גרם 164.0 גרםנתרן 1398.0 מ״ג 5592.1 מ״גחלבון 7.9 גרם 31.7 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.2 גרםשומן רווי 26.9 גרם 107.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 42.2 מ״ג 168.8 מ״גברזל 3.3 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 869.1 מ״ג 3476.4 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות716
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 715.5 קק״ל 2862.0 קק״לפחמימות 82.0 גרם 327.8 גרםשומן 41.0 גרם 164.0 גרםנתרן 1398.0 מ״ג 5592.1 מ״גחלבון 7.9 גרם 31.7 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.2 גרםשומן רווי 26.9 גרם 107.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 42.2 מ״ג 168.8 מ״גברזל 3.3 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 869.1 מ״ג 3476.4 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 716 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם אטריות אורז בעובי 5 מ”ממזרח מערב
רוטב רוזה
-
45 עגבניות שרי בינוניות
-
2 שיני שום
-
2 1/2 כפות שמן זית
-
1 כף רסק עגבניות
-
500 מ"ל קרם קוקוסמזרח מערב
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 כף סוכר לבן
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
פירורי פנקו מצה
-
5 עלי מרווה
-
1/2 כוס פירורי מצה זהב כשרים לפסח
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 קורט מלח דק
-
2 1/2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את אטריות האורז: אפשר ורצוי להשרות את האטריות במים פושרים במשך שעתיים, אבל אם אין זמן אפשר להניח את האטריות בכלי, לשפוך עליהם מים רותחים ולערבב עם כף כדי שהאטריות לא יידבקו לתחתית. נותנים לאטריות לשהות במים הרותחים במשך 3 דקות, מסננים ומניחים בצד, כאשר האטריות במצב לא מבושל לגמרי.
- מכינים את רוטב הרוזה קוקוס: חוצים את עגבניות השרי ופורסים את שיני השום.
- מכניסים את שמן הזית למחבת ומאדים את עגבניות השרי עד שהן רכות והוציאו את כל המיץ והטעם.
- מוסיפים את שיני השום ומערבבים דקה נוספת.
- מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים, ומוסיפים את קרם הקוקוס והתבלינים. נותנים לרוטב להתבשל כמה דקות לגיבוש הטעמים וקבלת צבע ורוד יפה.
- טוחנים את הרוטב באמצעות בלנדר מוט לקבלת מרקם חלד ואחיד.
- נותנים לרוטב להתבשל עוד 5 דקות על אש קטנה.
- מוסיפים את האטריות לרוטב, מערבבים היטב ונותנים להכל להתבשל ביחד במשך 3 דקות נוספות.
- מכינים פירורי פנקו מצה: קוצצים את המרווה דק מאוד.
- מערבבים את פירורי המצה עם המרווה, הצ’ילי היבש והמלח במחבת קטנה.
- מוסיפים שמן זית, מערבבים היטב ומטגנים עד שהפירורים משחימים במשך 2-3 דקות.
- מורידים מהאש ומפזרים מעל הפסטה.
- מקשטים עם עוד קצת צ’ילי יבש בשביל עוד קיק של חריפות.
אופן הכנה
- מכינים את אטריות האורז: אפשר ורצוי להשרות את האטריות במים פושרים במשך שעתיים, אבל אם אין זמן אפשר להניח את האטריות בכלי, לשפוך עליהם מים רותחים ולערבב עם כף כדי שהאטריות לא יידבקו לתחתית. נותנים לאטריות לשהות במים הרותחים במשך 3 דקות, מסננים ומניחים בצד, כאשר האטריות במצב לא מבושל לגמרי.
- מכינים את רוטב הרוזה קוקוס: חוצים את עגבניות השרי ופורסים את שיני השום.
- מכניסים את שמן הזית למחבת ומאדים את עגבניות השרי עד שהן רכות והוציאו את כל המיץ והטעם.
- מוסיפים את שיני השום ומערבבים דקה נוספת.
- מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים, ומוסיפים את קרם הקוקוס והתבלינים. נותנים לרוטב להתבשל כמה דקות לגיבוש הטעמים וקבלת צבע ורוד יפה.
- טוחנים את הרוטב באמצעות בלנדר מוט לקבלת מרקם חלד ואחיד.
- נותנים לרוטב להתבשל עוד 5 דקות על אש קטנה.
- מוסיפים את האטריות לרוטב, מערבבים היטב ונותנים להכל להתבשל ביחד במשך 3 דקות נוספות.
- מכינים פירורי פנקו מצה: קוצצים את המרווה דק מאוד.
- מערבבים את פירורי המצה עם המרווה, הצ’ילי היבש והמלח במחבת קטנה.
- מוסיפים שמן זית, מערבבים היטב ומטגנים עד שהפירורים משחימים במשך 2-3 דקות.
- מורידים מהאש ומפזרים מעל הפסטה.
- מקשטים עם עוד קצת צ’ילי יבש בשביל עוד קיק של חריפות.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
שלום וברכה, רציתי לדעת מדוע צריך 45 עגבניות שרי זה לא הרבה מיד?!
אלו עגבניות קטנות, זו הכמות