ככה חוגגים חנוכה – סופגניות קצפת חגיגיות
סופגניות קצפת חגיגיות במילוי קרם שנטילי יוקרתי, ציפוי גנאש שוקולד מבריק ועיטור מלמעלה. ביס אחד כזה של אושר והחיוך לא יירד לכם מהפנים
סופגניות קצפת חגיגיות במילוי קרם שנטילי יוקרתי, ציפוי גנאש שוקולד מבריק ועיטור מלמעלה. ביס אחד כזה של אושר והחיוך לא יירד לכם מהפנים
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1054.6 קק״ל 21091.9 קק״לפחמימות 35.4 גרם 707.9 גרםשומן 97.9 גרם 1957.3 גרםנתרן 23.5 מ״ג 470.0 מ״גחלבון 6.4 גרם 128.1 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 42.5 גרםשומן רווי 18.8 גרם 376.7 גרםכולסטרול 93.5 מ״ג 1869.3 מ״גסידן 63.6 מ״ג 1271.4 מ״גברזל 1.5 מ״ג 30.9 מ״גאשלגן 194.6 מ״ג 3892.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 19.3 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות1055
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1054.6 קק״ל 21091.9 קק״לפחמימות 35.4 גרם 707.9 גרםשומן 97.9 גרם 1957.3 גרםנתרן 23.5 מ״ג 470.0 מ״גחלבון 6.4 גרם 128.1 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 42.5 גרםשומן רווי 18.8 גרם 376.7 גרםכולסטרול 93.5 מ״ג 1869.3 מ״גסידן 63.6 מ״ג 1271.4 מ״גברזל 1.5 מ״ג 30.9 מ״גאשלגן 194.6 מ״ג 3892.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 19.3 מ״גסגור
לא חייבים להוציא 50 שקלים על סופגנייה, אפשר להכין לבד בבית סופגניות מהממות, טעימות, של “הביוקר” ועדיין יישאר לכם כסף לנרות, חנוכייה, לביבות ומופע. אז קבלו מתכון לסופגניות במילוי קרם שנטילי, ציפוי שוקולד וזילופי קצפת. נשמע יוקרתי? אתם לגמרי צודקים!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 1055 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
40 גרם שמרים טריים
-
4 כפות סוכר לבן
-
1 1/2 כוסות חלב 3%פושר
-
4 כוסות קמח לבן
-
4 חלמונים L
-
2 כפות גדושות חמאה
-
1/2 כפית קליפת לימון
-
2 כפות ברנדי
-
1 כפית תמצית וניל
-
קורט מלח דק
טיגון
-
1 1/2 ליטר שמן קנולהטיגון
קרם שנטילי
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
1/2 כוס אבקת סוכר
-
2 כפיות תמצית וניל
ציפוי שוקולד
-
300 גרם שוקולד מריראו שוקולד חלב
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מעבירים את השמרים הטריים לכוס, מוסיפים 1 כף סוכר ומכסים ב־1/2 כוס חלב פושר. משהים 10 דקות לתסיסה.
- מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, תערובת השמרים ויתר מרכיבי הבצק.
- לשים בעזרת וו לישה עד שהבצק נפרד מהדפנות. אם הבצק עדיין דביק, מוסיפים מעט קמח.
- ממשיכים לעבד את הבצק במשך כ־5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק חלק ומבריק.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת מטבח ומתפיחים את הבצק במשך כ-60 דקות עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל־2 ומרדדים בעזרת מערוך לעלה בעובי 2 ס”מ.
- קורצים עיגולי בצק צפופים בעזרת כוס או רינג.
- מסדרים את הסופגניות במרווחים על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה משומן.
- מכסים בניילון נצמד משומן להתפחה נוספת במשך 60 דקות.
- מכינים את קרם השנטילי: במערבל חשמלי מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, תמצית הווניל והפודינג, עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים את הקרם במקרר.
- מטגנים את הסופגניות: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (אם יש מדחום, מודדים 160 מעלות).
- מעבירים בכל פעם אל הסיר 5-4 סופגניות. לאחר 2 דקות הופכים את הסופגניות בזהירות ל־2 דקות נוספות של טיגון.
- מוציאים את הסופגניות למגש מרופד בנייר סופג ונותנים להן להתקרר לפני שלב המילוי.
- לאחר שהסופגניות קרות, יוצרים בצידה של כל סופגנייה נקב רחב בעזרת סכין.
- מעבירים את הקצפת אל שקית זילוף עם צנתר משונן, מכניסים פנימה את הצנתר וממלאים את השקית בקרם הקצפת. שומרים בצד קצפת לעיטור הסופגניות.
- מכינים את הציפוי: מוזגים את השמנת המתוקה אל תוך קערה רחבה, חסינת חום, שתכיל בגודלה סופגנייה.
- מחממים את הקערה במיקרוגל ומביאים את השמנת לסף רתיחה, בתהליך של פולסים 30 שניות, ובודקים אחרי כל פעם.
- שוברים את השוקולד לקוביות ומכניסים אותם לקערת השמנת כשהיא חמה מאוד. מערבבים היטב עד לקבלת רוטב גנאש חלק, אחיד ומבריק.
- טובלים כל סופגנייה בגנאש מצידה האחד ומניחים אותה על מגש כשהצד המצופה מונח כלפי מעלה.
- מזלפים בעזרת הצנתר כמה קישוטי שנטילי מלמעלה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מעבירים את השמרים הטריים לכוס, מוסיפים 1 כף סוכר ומכסים ב־1/2 כוס חלב פושר. משהים 10 דקות לתסיסה.
- מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, תערובת השמרים ויתר מרכיבי הבצק.
- לשים בעזרת וו לישה עד שהבצק נפרד מהדפנות. אם הבצק עדיין דביק, מוסיפים מעט קמח.
- ממשיכים לעבד את הבצק במשך כ־5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק חלק ומבריק.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת מטבח ומתפיחים את הבצק במשך כ-60 דקות עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל־2 ומרדדים בעזרת מערוך לעלה בעובי 2 ס”מ.
- קורצים עיגולי בצק צפופים בעזרת כוס או רינג.
- מסדרים את הסופגניות במרווחים על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה משומן.
- מכסים בניילון נצמד משומן להתפחה נוספת במשך 60 דקות.
- מכינים את קרם השנטילי: במערבל חשמלי מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, תמצית הווניל והפודינג, עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים את הקרם במקרר.
- מטגנים את הסופגניות: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (אם יש מדחום, מודדים 160 מעלות).
- מעבירים בכל פעם אל הסיר 5-4 סופגניות. לאחר 2 דקות הופכים את הסופגניות בזהירות ל־2 דקות נוספות של טיגון.
- מוציאים את הסופגניות למגש מרופד בנייר סופג ונותנים להן להתקרר לפני שלב המילוי.
- לאחר שהסופגניות קרות, יוצרים בצידה של כל סופגנייה נקב רחב בעזרת סכין.
- מעבירים את הקצפת אל שקית זילוף עם צנתר משונן, מכניסים פנימה את הצנתר וממלאים את השקית בקרם הקצפת. שומרים בצד קצפת לעיטור הסופגניות.
- מכינים את הציפוי: מוזגים את השמנת המתוקה אל תוך קערה רחבה, חסינת חום, שתכיל בגודלה סופגנייה.
- מחממים את הקערה במיקרוגל ומביאים את השמנת לסף רתיחה, בתהליך של פולסים 30 שניות, ובודקים אחרי כל פעם.
- שוברים את השוקולד לקוביות ומכניסים אותם לקערת השמנת כשהיא חמה מאוד. מערבבים היטב עד לקבלת רוטב גנאש חלק, אחיד ומבריק.
- טובלים כל סופגנייה בגנאש מצידה האחד ומניחים אותה על מגש כשהצד המצופה מונח כלפי מעלה.
- מזלפים בעזרת הצנתר כמה קישוטי שנטילי מלמעלה.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היי נעמה ניתן להקפיא את הסופגניה אחרי האחרון?
אפשר להקפיא את הסופגניות לפני הטיגון או אחרי. כמובן שיש לקחת בחשבון שאם מקפיאים אחרי הטיגון, הסופגניות לא נשמרות בדיוק אותו דבר ומאבדות מפריכותן.