אגז בנדיקט עם סלמון מעושן ורוטב הולנדז

תמרה אהרוני מלמדת איך להכין את ארוחת הבוקר הכי טעימה שיש - אגז בנדיקט עם סלמון מעושן ורוטב הולנדז חמאתי וסמיך מעל
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים מחבת פסים על אש גבוהה. חוצים את הלחמנייה לרוחב וקולים את חצאי הלחמנייה במחבת עד שהם מקבלים סימני חריכה.
  2. מכינים ביצים עלומות: שמים במחבת 3 ס”מ של מים רותחים ומוסיפים את החומץ. כשהמים רותחים שוב, שוברים פנימה בזהירות את הביצים ומבשלים ברתיחה עדינה כ-5 דקות. מוציאים בזהירות בעזרת כף מחוררת לנייר סופג.
  3. מכינים רוטב הולנדז: ממיסים את החמאה במחבת קטנה ומסירים מהאש.
  4. טורפים את הביצים בקערה בינונית בעזרת מטרפה ידנית. מזלפים פנימה את החמאה, לאט ובהדרגה, לקבלת רוטב סמיך. מוסיפים לימון ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  5. מגלענים את האבוקדו וחותכים לרצועות.
  6. קוצצים את העירית.
  7. מניחים את חצאי הלחמנייה על צלחת, עליהם את הסלמון המעושן והאבוקדו ומניחים בזהירות מעליהם את הביצים העלומות. יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים את העירית ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 717.1 קק״ל 1434.2 קק״ל
פחמימות 16.0 גרם 32.1 גרם
שומן 58.6 גרם 117.3 גרם
נתרן 1390.6 מ״ג 2781.3 מ״ג
חלבון 30.2 גרם 60.5 גרם
סיבים תזונתיים 6.9 גרם 13.8 גרם
שומן רווי 23.3 גרם 46.7 גרם
כולסטרול 787.5 מ״ג 1574.9 מ״ג
סידן 116.5 מ״ג 233.1 מ״ג
ברזל 3.7 מ״ג 7.4 מ״ג
אשלגן 744.9 מ״ג 1489.8 מ״ג
אבץ 2.6 מ״ג 5.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody