אושר בצלחת: פסטה סלמון ושעועית ירוקה

אסי רוז במתכון לארוחה מהירה, מאוזנת וטעימה! פסטה עם סלמון צרוב או מוכן מהארוחה הקודמת ושעועית ירוקה, ברוטב שום, תימין וקרם קוקוס או שמנת לפי מה שאוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

זו מנה שנולדה משאריות סלמון של ארוחת שישי והפכה להיות המנה האהובה על כולנו בבית. כל פסטה שתבחרו תעבוד מושלם איתה, אצלנו בבית אנחנו אוכלים אותה עם ספגטי, ללא גלוטן כמובן 🙂

השילוב של הסלמון עם השעועית הירוקה, הטימין והפסטה עושים לכולנו חגיגה בפה, ומה שעוד יותר כיף הוא שאפשר לעשות את המנה הזו פרווה. אצלנו בבית חובבים פסטות ברוטב קרם קוקוס, לכל אלה שלא אוהבים את טעמו של הקוקוס, שימו לב! כשמשלבים אותו עם שום, מלח וטעמים נוספים הוא די נעלם ומתנהג כמעט באופן זהה לשמנת לבישול רק הוא לא חלבי ומעט יותר בריא.

כמובן שניתן להכין את המנה הזו גם עם שמנת לבישול, כך שהבחירה נמצאת בידיים שלכם. את הסלמון של הפסטה ניתן לצרוב מעט מראש לפני ההכנה של הפסטה או לקחת שאריות של ארוחת שישי טובה ולהכין איתה נפלאות ביום שבת בצהריים.

הצלחת פסטה הזו, זו צלחת שמחבקים, מחבקים אותה קרוב לסנטר והמזלג לא מפסיק לעבור מהפה לצלחת באופן קבוע. אי אפשר להפסיק לאכול אותה. זה משהו שאנחנו מתמוגגים ממנו בכל פעם מחדש. מה שעוד מהנה במנה הזו הוא שעד שהפסטה מוכנה הרוטב שלה כבר מוכן, בדיוק כמו בספרים הרוטב מחכה לפסטה ולא ההפך.

כמה דקות בודדות של הכנה וגם לכם תהיה צלחת פסטה משגעת שתוכלו להתחבק איתה חזק חזק חזק.

ימי פסטה מאושרים!!!

מצרכים

סלמון

רוטב

פסטה

אופן הכנה

  1. מרתיחים מים עם מלח בסיר לטובת הפסטה, ומבשלים אותה לפי הוראות היצרן.
  2. במידה והסלמון שלכם אינו מוכן צורבים אותו במחבת עד שיהיה מוכן. ומניחים בצד לשלב בו הוא יצטרף לרוטב שלנו.
  3. מחממים סיר רחב עם מעט שמן זית ומטגנים את השום עם השעועית הירוקה, מוסיפים מעט מלח ואת הקרם קוקוס והמים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש בכדי לצמצם את הרוטב לסמיך ומהפנט. מוסיפים את עלי הטימין, המלח והפלפל מערבבים ומתקנים טעמים.
  4. מפוררים את נתח הסלמון לצ’אנקים של ביס ומפזרים אותם ברוטב, מעבירים את הפסטה המוכנה מסיר המים למחבת הרוטב שלנו מערבבים ומאחדים את הפסטה עם הרוטב ובונים צלחת פסטה שמחבקים, לחובבי הגבינה ניתן לפזר מעט פרמז’ן מגורדת מעל המנה.

הערות

  • ניתן לשמור במקרר ליומיים בקופסא אטומה
  • ממליצה לאחסן את הרוטב והפסטה בנפרד
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 836.2 קק״ל 3344.9 קק״ל
פחמימות 96.2 גרם 384.7 גרם
שומן 33.7 גרם 134.7 גרם
נתרן 587.7 מ״ג 2350.9 מ״ג
חלבון 31.8 גרם 127.3 גרם
סיבים תזונתיים 7.1 גרם 28.2 גרם
שומן רווי 15.9 גרם 63.7 גרם
כולסטרול 23.0 מ״ג 92.0 מ״ג
סידן 51.7 מ״ג 206.9 מ״ג
ברזל 3.1 מ״ג 12.4 מ״ג
אשלגן 650.4 מ״ג 2601.5 מ״ג
אבץ 2.4 מ״ג 9.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

    Avatar
    ורד

    יצא מושלם! פשוט ללקק את האצבעות וגם את הצלחת

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody