איך מכינים רוטב טריאקי בבית? וגם מתכון לטופו קריספי בטריאקי!

מתכון נהדר לקוביות טופו פריכות, עטופות ברוטב טריאקי מתקתק ועשיר בהכנה ביתית פשוטה. את הרוטב אפשר להכין בכמות גדולה ולהשתמש בשלל מנות אחרות
מתכון נהדר לקוביות טופו פריכות, עטופות ברוטב טריאקי מתקתק ועשיר בהכנה ביתית פשוטה. את הרוטב אפשר להכין בכמות גדולה ולהשתמש בשלל מנות אחרות
  • סיגל דרעי כשר
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    265
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.7 קק״ל 794.0 קק״ל
    פחמימות 49.9 גרם 149.6 גרם
    שומן 5.2 גרם 15.7 גרם
    נתרן 316.8 מ״ג 950.5 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 16.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 6.2 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 2.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 32.0 מ״ג 96.0 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 6.8 מ״ג
    אשלגן 236.1 מ״ג 708.3 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    265
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.7 קק״ל 794.0 קק״ל
    פחמימות 49.9 גרם 149.6 גרם
    שומן 5.2 גרם 15.7 גרם
    נתרן 316.8 מ״ג 950.5 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 16.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 6.2 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 2.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 32.0 מ״ג 96.0 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 6.8 מ״ג
    אשלגן 236.1 מ״ג 708.3 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור

הביטוי “פריחה מאוחרת” או כמו שאומרים “Late Bloomers” נועד בול בשבילי. הכל אצלי קצת יותר איטי. טיפל’ה באיחור, כמו בישול על אש קטנה למשך הלילה. ככה בכל תחום בחיים שלי וככה גם במטבח אצלי. יש מנות שאני מכניסה למטבח שלי הרבה אחרי שהם בשיא האופנה.

ככה בדיוק קרה עם שני המרכיבים הנפלאים שמופיעים במתכון של השבוע. אחרי שאכלתי את המנה הזאת עשרות פעמים בשנה האחרונה בכמה וכמה מסעדות החלטתי להכין אותה בעצמי. והנה היא מנה נפלאה ופשוטה, פשוטה, פשוטה.

אז כן. רוטב טריאקי אפשר לקנות, אבל אחרי שתכינו אחד ביתי, תבינו כמה זה קל וכמה זה כל כך יותר טעים. אתם תכפילו כמויות, תשמרו במקרר והוא ישמש אתכם כמשרה מעולה לא רק לטופואלא לשפע מאכלים – לדעתי הוא נפלא עם כל סוגי העוף ומתאים גם מאוד לדג סלמון.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב טריאקי

טופו


אופן הכנה

  1. חותכים את הטופו לקוביות בגודל של בערך סנטימטר וחצי ועוטפים בנייר סופג - רצוי להחליף את הנייר לפחות פעמיים. תנו לטופו להגיר נוזלים למשך חצי שעה. ככל שהטופו יהיה יותר יבש הוא יצא יותר קריספי. חותכים את הטופו לקוביות.
  2. בסיר קטן על להבה נמוכה שמים סויה, מירין, סאקה או מים, את הסוכר, הדבש השום והפלפל ומחממים עד לרתיחה עדינה.

    מחממים בסיר את מרכיבי את הטריאקי. צילום: סיגל דרעי
    מחממים בסיר את מרכיבי את הטריאקי. צילום: סיגל דרעי

  3. מערבבים בקערית את הקורנפלור יחד עם כף מים על מנת למנוע מהרוטב לייצר גושים.
  4. שופכים את תערובת הקורנפלור והמים לתוך הסיר ומערבבים עם כף עץ במשך שלוש ארבע דקות עד שהרוטב מסמיך מעט. מורידים מהאש.
  5. מחממים מחבת רחבה - נון סטיק/טפלון עם ארבע כפות שמן שאתם אוהבים. כשהשמן חם מניחים בעדינות את קוביות הטופו ונותנים להן להיצלות כארבע דקות בערך מכל צד.
  6. לאחר שהן זהובות ויפות שופכים פנימה רבע כוס מרוטב הטריאקי שהכנו, מגבירים אש - תנו לטופו להיעטף היטב ברוטב.
  7. מפזרים מעל את השומשום ומשאיקים על האש עוד דקה. מכבים את האש וזוללים כשזה חם. אפשר להגיש עם אורז מאודה או סלט כרוב וגרעינים.

    sisi story - כל מה שצריך להפיק וגם מילים יפות וטעימות

הערות

  • למי מכם שלא מעוניין בטיגון – מצפים את קוביות הטופו היבשות ברבע כוס רוטב, מנערים ומעבירים לצלחת עם חצי כוס קורנפלור. מצפים אותן היטב, מערבבים ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כחצי שעה, עד שהטופו זהוב. מפזרים את השומשום ובתיאבון
  • את הרוטב שנשאר ניתן לשמור בצנצנת במקרר עד שבועיים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איך מכינים רוטב טריאקי בבית? וגם מתכון לטופו קריספי בטריאקי!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות