אם אי אפשר ללכת למסעדה, המסעדה תבוא אליכם: פילה בקר ופטריות
מנה קלאסית שמתאימה לכל ארוחה חגיגית וגם סתם לפינוק יום יומי, יונית צוקרמן ואמיר דן מביאים לכם מתכון לפילה בקר ופטריות בכמה דקות
מנה קלאסית שמתאימה לכל ארוחה חגיגית וגם סתם לפינוק יום יומי, יונית צוקרמן ואמיר דן מביאים לכם מתכון לפילה בקר ופטריות בכמה דקות
- יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 99.2 קק״ל 396.9 קק״לפחמימות 17.0 גרם 68.2 גרםשומן 0.3 גרם 1.2 גרםנתרן 7.6 מ״ג 30.3 מ״גחלבון 6.5 גרם 25.9 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.5 מ״ג 102.1 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 438.7 מ״ג 1754.7 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות99
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 99.2 קק״ל 396.9 קק״לפחמימות 17.0 גרם 68.2 גרםשומן 0.3 גרם 1.2 גרםנתרן 7.6 מ״ג 30.3 מ״גחלבון 6.5 גרם 25.9 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.5 מ״ג 102.1 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 438.7 מ״ג 1754.7 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 99 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג פילה בקר
-
1 כפית מלח ים אטלנטי
-
200 גרם בצלי שאלוט
-
200 גרם פטריות שמפיניון
-
200 גרם פטריות שימג’י
-
1 גבעול טימין טרי
-
150 מ"ל יין אדום יבשמצומצם
-
2 כפות שומן אווז
-
2 כפות חומץ בלסמי מצומצם
אופן ההכנה
- מורחים על הפילה שמן זית. ממליחים ומפלפלים את הנתח, מחממים מחבת במקביל.
- כשהמחבת חמה, מוסיפים כמה ענפי תימין, צורבים את הנתח מכל הצדדים.
- מוסיפים 2 כפות שומן אווז ומשקים את הנתח תוך כדי הצריבה. כשהנתח שחום מכל הצדדים, מוציאים ומניחים אותו בצד לנוח.
- על אותה מחבת מקפיצים את הבצלים והפטריות (אפשר להוסיף עוד מעט שמן זית אם צריך). מוסיפים את חומץ הבלסמי, היין ועוד ענף תימין ומצמצמים על להבה בינונית כ-5 דק’.
- פורסים את הנתח, מניחים בצלחת לצד הפטריות ומזגגים ברוטב היין. מומלץ להגיש עם פירה שורשים (אפשר גם פירה רגיל).
אופן ההכנה
- מורחים על הפילה שמן זית. ממליחים ומפלפלים את הנתח, מחממים מחבת במקביל.
- כשהמחבת חמה, מוסיפים כמה ענפי תימין, צורבים את הנתח מכל הצדדים.
- מוסיפים 2 כפות שומן אווז ומשקים את הנתח תוך כדי הצריבה. כשהנתח שחום מכל הצדדים, מוציאים ומניחים אותו בצד לנוח.
- על אותה מחבת מקפיצים את הבצלים והפטריות (אפשר להוסיף עוד מעט שמן זית אם צריך). מוסיפים את חומץ הבלסמי, היין ועוד ענף תימין ומצמצמים על להבה בינונית כ-5 דק’.
- פורסים את הנתח, מניחים בצלחת לצד הפטריות ומזגגים ברוטב היין. מומלץ להגיש עם פירה שורשים (אפשר גם פירה רגיל).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן