אם אי אפשר ללכת למסעדה, המסעדה תבוא אליכם: פילה בקר ופטריות

מנה קלאסית שמתאימה לכל ארוחה חגיגית וגם סתם לפינוק יום יומי, יונית צוקרמן ואמיר דן מביאים לכם מתכון לפילה בקר ופטריות בכמה דקות
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן ההכנה

  1. מורחים על הפילה שמן זית. ממליחים ומפלפלים את הנתח, מחממים מחבת במקביל.
  2. כשהמחבת חמה, מוסיפים כמה ענפי תימין, צורבים את הנתח מכל הצדדים.
  3. מוסיפים 2 כפות שומן אווז ומשקים את הנתח תוך כדי הצריבה. כשהנתח שחום מכל הצדדים, מוציאים ומניחים אותו בצד לנוח.
  4. על אותה מחבת מקפיצים את הבצלים והפטריות (אפשר להוסיף עוד מעט שמן זית אם צריך). מוסיפים את חומץ הבלסמי, היין ועוד ענף תימין ומצמצמים על להבה בינונית כ-5 דק’.
  5. פורסים את הנתח, מניחים בצלחת לצד הפטריות ומזגגים ברוטב היין. מומלץ להגיש עם פירה שורשים (אפשר גם פירה רגיל).

    פילה בקר ופטריות. צילום: שניר גואטה
    פילה בקר ופטריות. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 103.7 קק״ל 414.9 קק״ל
פחמימות 17.2 גרם 68.7 גרם
שומן 0.5 גרם 1.9 גרם
נתרן 10.1 מ״ג 40.3 מ״ג
חלבון 7.0 גרם 28.1 גרם
סיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 24.0 מ״ג 96.1 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 4.3 מ״ג
אשלגן 597.7 מ״ג 2390.7 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 2.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody