אסי רוז אופה חלה קצת אחרת: לחם לשבת משקדים ושיבולת שועל (ללא גלוטן)

אם גם לכם בא לנגב את המטבוחה בשבת עם פרוסה של חלה טרייה ורכה, אתם חייבים לנסות את חלת השקדים ושיבולת השועל הרכה והאוורירית הזאת
אם גם לכם בא לנגב את המטבוחה בשבת עם פרוסה של חלה טרייה ורכה, אתם חייבים לנסות את חלת השקדים ושיבולת השועל הרכה והאוורירית הזאת
  • אסי רוז
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    1755
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1755.3 קק״ל 1755.3 קק״ל
    פחמימות 39.3 גרם 39.3 גרם
    שומן 158.9 גרם 158.9 גרם
    נתרן 2409.0 מ״ג 2409.0 מ״ג
    חלבון 52.0 גרם 52.0 גרם
    סיבים תזונתיים 16.6 גרם 16.6 גרם
    שומן רווי 47.2 גרם 47.2 גרם
    כולסטרול 1012.8 מ״ג 1012.8 מ״ג
    סידן 391.0 מ״ג 391.0 מ״ג
    ברזל 11.7 מ״ג 11.7 מ״ג
    אשלגן 838.1 מ״ג 838.1 מ״ג
    אבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    1755
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1755.3 קק״ל 1755.3 קק״ל
    פחמימות 39.3 גרם 39.3 גרם
    שומן 158.9 גרם 158.9 גרם
    נתרן 2409.0 מ״ג 2409.0 מ״ג
    חלבון 52.0 גרם 52.0 גרם
    סיבים תזונתיים 16.6 גרם 16.6 גרם
    שומן רווי 47.2 גרם 47.2 גרם
    כולסטרול 1012.8 מ״ג 1012.8 מ״ג
    סידן 391.0 מ״ג 391.0 מ״ג
    ברזל 11.7 מ״ג 11.7 מ״ג
    אשלגן 838.1 מ״ג 838.1 מ״ג
    אבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור

השבוע ישבנו כולם לארוחת שישי, וכמו בכל יום שישי אבא שלי בצע את החלה וחילק לכולם.

לי חיכתה פרוסת הלחם שלי, נטולת הגלוטן, אבל היא לא הייתה דומה לרוך הענני שבחלה הרגילה שישבה על שולחן השבת.

הבטתי בחלת השבת, והחלק הרך שלה הביט בי בחזרה. הצצתי במטבוחה שישבה על השולחן והחלטתי שמחר אני מנגבת מטבוחה עם רך של לחם אבל לחם נטול גלוטן אוורירי ובריא. בדיוק כמו זה שאני חולמת עליו כבר הרבה זמן.

קמתי בשבת בבוקר במטרה אחת ויחידה, להגיע לארוחת הצהריים המשפחתית עם הלחם הרך והאוורירי שלי.

ערבבתי, חישבתי ואפיתי את הלחם הכי קרוב לרך של החלה שאני מכירה. הוא לא נמתח ומסטיקי כמוה אבל הוא רך ואוורירי והוא בול למטבוחה.

את קמח שיבולת השועל טחנתי ברגע אחד בבלנדר והפכתי מצרך קבוע שיש לכולנו בבית למשהו שונה וממכר ולחלק בלתי נפרד מהלחם שלי.

הגעתי לארוחת צהרים של שבת עם כיכר לחם מרשימה ויפה, כולם ויתרו על החלה והתפנקו עם פרוסה טובה מלחם שיבולת השועל שהכנתי.

ניגבנו את המטבוחה עם פרוסות הלחם הרכות והענניות הללו וכל יושבי השולחן התקשטו בחיוך ענק על הפנים.

עכשיו כל שנותר הוא לקום בשבת בבוקר לחמם את התנור ולהכין את הלחם האוורירי והרך ביותר לניגוב המטבוחה של שבת.

ימי שבת מאושרים!

 

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


תבנית אינגליש קייק ללחם

בצק


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית אינגליש קייק גדולה בנייר אפיה (מומלץ לא להשתמש בתבנית חד פעמית).
  2. מכניסים לבלנדר או לקערה את הביצים, החלב, המים, השמן, המלח והשום. מערבבים היטב לעיסה דביקה ואחידה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את קמח שיבולת השועל, קמח השקדים ואבקת האפיה לתערובת יבשים אחידה. מחברים בין התערובת הרטובה ליבשה, מוסיפים את השומשום, זרעי הצ’יה ושיבולת השועל ומערבבים.
  4. שופכים את הבלילה לתבנית.
  5. מקשטים: מפזרים מעט שיבולת שועל אינסטנט על החלק העליון של הלחם ומכניסים לתנור. אופים 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהלחם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אסי רוז אופה חלה קצת אחרת: לחם לשבת משקדים ושיבולת שועל (ללא גלוטן)

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (41)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      הי חיה, צאי מנקודת הנחה שלמים ולחלב צמחי יש מרקמים שונים וטעמים שונים וזה ישפיע על הטעם הסופי של המנה, אבל ניתן להמיר את החלב במים

    Avatar
    Esther

    יש איסור מהתורה לבשל בשבתיש פתרונות נפלאים כמו פלטה לשבת שמחכה לך מיום שישי ועליה ניתן לחמם את האוכל לשבתבריאות הגוף חשובה אבל גם בריאות הנשמה חשובה תודה על המתכון ננסה אותו לקראת שבת המלכה שבת שלום

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה אסתר, אנחנו מכבדים את כולם, נשמח לדעת איך יצא לך!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות