
אסי רוז אופה חלה קצת אחרת: לחם לשבת משקדים ושיבולת שועל (ללא גלוטן)
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1755.3 קק״ל 1755.3 קק״לפחמימות 39.3 גרם 39.3 גרםשומן 158.9 גרם 158.9 גרםנתרן 2409.0 מ״ג 2409.0 מ״גחלבון 52.0 גרם 52.0 גרםסיבים תזונתיים 16.6 גרם 16.6 גרםשומן רווי 47.2 גרם 47.2 גרםכולסטרול 1012.8 מ״ג 1012.8 מ״גסידן 391.0 מ״ג 391.0 מ״גברזל 11.7 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 838.1 מ״ג 838.1 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות1755
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1755.3 קק״ל 1755.3 קק״לפחמימות 39.3 גרם 39.3 גרםשומן 158.9 גרם 158.9 גרםנתרן 2409.0 מ״ג 2409.0 מ״גחלבון 52.0 גרם 52.0 גרםסיבים תזונתיים 16.6 גרם 16.6 גרםשומן רווי 47.2 גרם 47.2 גרםכולסטרול 1012.8 מ״ג 1012.8 מ״גסידן 391.0 מ״ג 391.0 מ״גברזל 11.7 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 838.1 מ״ג 838.1 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
השבוע ישבנו כולם לארוחת שישי, וכמו בכל יום שישי אבא שלי בצע את החלה וחילק לכולם.
לי חיכתה פרוסת הלחם שלי, נטולת הגלוטן, אבל היא לא הייתה דומה לרוך הענני שבחלה הרגילה שישבה על שולחן השבת.
הבטתי בחלת השבת, והחלק הרך שלה הביט בי בחזרה. הצצתי במטבוחה שישבה על השולחן והחלטתי שמחר אני מנגבת מטבוחה עם רך של לחם אבל לחם נטול גלוטן אוורירי ובריא. בדיוק כמו זה שאני חולמת עליו כבר הרבה זמן.
קמתי בשבת בבוקר במטרה אחת ויחידה, להגיע לארוחת הצהריים המשפחתית עם הלחם הרך והאוורירי שלי.
ערבבתי, חישבתי ואפיתי את הלחם הכי קרוב לרך של החלה שאני מכירה. הוא לא נמתח ומסטיקי כמוה אבל הוא רך ואוורירי והוא בול למטבוחה.
את קמח שיבולת השועל טחנתי ברגע אחד בבלנדר והפכתי מצרך קבוע שיש לכולנו בבית למשהו שונה וממכר ולחלק בלתי נפרד מהלחם שלי.
הגעתי לארוחת צהרים של שבת עם כיכר לחם מרשימה ויפה, כולם ויתרו על החלה והתפנקו עם פרוסה טובה מלחם שיבולת השועל שהכנתי.
ניגבנו את המטבוחה עם פרוסות הלחם הרכות והענניות הללו וכל יושבי השולחן התקשטו בחיוך ענק על הפנים.
עכשיו כל שנותר הוא לקום בשבת בבוקר לחמם את התנור ולהכין את הלחם האוורירי והרך ביותר לניגוב המטבוחה של שבת.
ימי שבת מאושרים!
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 1755 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
4 ביצים M
-
1/2 כוס חלב קוקוסאו כל חלב צמחי אחר
-
1/3 כוס מים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 שן שוםאו כפית אבקת שום
-
1 כוס קמח שיבולת שועל
-
1 כוס קמח שקדים
-
1 שקית אבקת אפייה
תוספות
-
3 כפות שומשום
-
3 כפות שומשום שחור
-
1 כף זרעי צ’יה
-
3 כפות שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
קישוט

אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית אינגליש קייק גדולה בנייר אפיה (מומלץ לא להשתמש בתבנית חד פעמית).
- מכניסים לבלנדר או לקערה את הביצים, החלב, המים, השמן, המלח והשום. מערבבים היטב לעיסה דביקה ואחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים את קמח שיבולת השועל, קמח השקדים ואבקת האפיה לתערובת יבשים אחידה. מחברים בין התערובת הרטובה ליבשה, מוסיפים את השומשום, זרעי הצ’יה ושיבולת השועל ומערבבים.
- שופכים את הבלילה לתבנית.
- מקשטים: מפזרים מעט שיבולת שועל אינסטנט על החלק העליון של הלחם ומכניסים לתנור. אופים 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהלחם.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית אינגליש קייק גדולה בנייר אפיה (מומלץ לא להשתמש בתבנית חד פעמית).
- מכניסים לבלנדר או לקערה את הביצים, החלב, המים, השמן, המלח והשום. מערבבים היטב לעיסה דביקה ואחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים את קמח שיבולת השועל, קמח השקדים ואבקת האפיה לתערובת יבשים אחידה. מחברים בין התערובת הרטובה ליבשה, מוסיפים את השומשום, זרעי הצ’יה ושיבולת השועל ומערבבים.
- שופכים את הבלילה לתבנית.
- מקשטים: מפזרים מעט שיבולת שועל אינסטנט על החלק העליון של הלחם ומכניסים לתנור. אופים 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהלחם.

הכנתם את המתכון?
תגובות (39)
יש איסור מהתורה לבשל בשבתיש פתרונות נפלאים כמו פלטה לשבת שמחכה לך מיום שישי ועליה ניתן לחמם את האוכל לשבתבריאות הגוף חשובה אבל גם בריאות הנשמה חשובה תודה על המתכון ננסה אותו לקראת שבת המלכה שבת שלום
תודה רבה אסתר, אנחנו מכבדים את כולם, נשמח לדעת איך יצא לך!