ארוחה מושלמת! פסטה עם עוף וקרם קוקוס

הילה סער מכינה מנה מנחמת שתשמחו לאכול בסוף היום - פסטה או נודלס עם חזה עוף, ברוטב קרם קוקוס קרמי מושלם עם שום, עלי תרד ועגבניות מיובשות מתקתקות
הילה סער מכינה מנה מנחמת שתשמחו לאכול בסוף היום - פסטה או נודלס עם חזה עוף, ברוטב קרם קוקוס קרמי מושלם עם שום, עלי תרד ועגבניות מיובשות מתקתקות
  • הילה סער
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    687
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 686.6 קק״ל 2746.4 קק״ל
    פחמימות 83.4 גרם 333.7 גרם
    שומן 8.9 גרם 35.8 גרם
    נתרן 687.0 מ״ג 2747.9 מ״ג
    חלבון 50.7 גרם 203.0 גרם
    סיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.8 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 12.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 63.8 מ״ג 255.1 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 14.2 מ״ג
    אשלגן 366.2 מ״ג 1464.9 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 6.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    687
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 686.6 קק״ל 2746.4 קק״ל
    פחמימות 83.4 גרם 333.7 גרם
    שומן 8.9 גרם 35.8 גרם
    נתרן 687.0 מ״ג 2747.9 מ״ג
    חלבון 50.7 גרם 203.0 גרם
    סיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.8 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 12.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 63.8 מ״ג 255.1 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 14.2 מ״ג
    אשלגן 366.2 מ״ג 1464.9 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 6.4 מ״ג
    סגור

מכירים את המנות האלה שמכינים ממה שנשאר במקרר, בלי תכנון מוקדם ובלי להבין מה יקרה בסוף? אז כזה!

השבוע נשארתי עם שאריות מסדנת בישול תאילנדי שהעברתי, וממש חיפשו תכלית. נשאר לי חזה עוף שבישלתי בשביל סלט תאילנדי, בשיטה פשוטה אך גאונית, שלמדתי מהמאסטר אהרוני.

העוף נקצץ, וביחד עם קופסת קרם קוקוס פתוחה, שאריות נודלס ושמרי בירה – נוצרה המנה הזו, שהיא לכאורה לא מנה של קיץ, כי היא קרמית, חמה ועשירה, אבל בינינו, מי לא צריך צלחת מנחמת כזו בסוף יום חם ועמוס?

הבישול של המנה הוא בישול של קיץ – מעט מאוד הכנות, מינימום עמידה ליד הכיריים, ומרכיבים ספורים. אבל התוצאה היא לגמרי וואו.

כבר הספקתי להכין אותה שוב, ושדרגתי את הרוטב עם עגבניות מיובשות. יוצא מאוד טעים גם בלי, אבל העגבניות נותנות עוד קיק לטעמים. אני ממליצה. הוספתי את האופציה למתכון, ותחליטו לפי הטעם שלכם.

טיפ בריא:

שמרי בירה נחשבים ל”פרמזן טבעוני”. קשה לי להגיד שהטעם דומה לפרמזן, אבל הם מוסיפים מליחות וטעם דומיננטי, שמאוד הולם תבשילי פסטה מכל הסוגים. בנוסף, יש להם שפע של ערכים תזונתיים, שזו כבר סיבה טובה להכניס אותם למזווה.

 

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

חזה עוף

פסטה


אופן הכנה

  1. מבשלים את הפטוציני בסיר עם מים רותחים וכף מלח עד למרקם אל דנטה.

    פטוצ'יני די מרטינו
    פטוצ’יני די מרטינו

  2. מתחילים בבישול מוקדם של חזה העוף, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר: מניחים את העוף בסיר קטן עם שום, ג’ינג’ר ובצל ירוק. מוסיפים מים עד לכיסוי, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

    מניחים את העוף בסיר קטן עם שום, ג'ינג'ר, בצל ירוק ומים עד לכיסוי. צילום: הילה סער
    מניחים את העוף בסיר קטן עם שום, ג’ינג’ר, בצל ירוק ומים עד לכיסוי. צילום: הילה סער

  3. ברגע שהמים רותחים ומקציפים, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה. נותנים לעוף להתקרר בתוך מי הבישול. לאחר שהעוף התקרר, חותכים אותו לרצועות דקות.
  4. מכינים את הפסטה: מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ושום כתוש. ברגע שעולה ריח, מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים עד שהעוף מתחיל להזהיב קלות. מוסיפים את עלי התרד ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  5. לאחר כ-2 דקות יוצקים פנימה את קרם הקוקוס ומביאים לבעבוע. אם מוסיפים עגבניות מיובשות - מוסיפים אותן עכשיו.
  6. מוסיפים את הפסטה למחבת ומקפיצים ביחד עד לכיסוי מלא ברוטב.

    מוסיפים את הפסטה למחבת ומקפיצים ביחד עד לכיסוי מלא ברוטב. צילום: הילה סער
    מוסיפים את הפסטה למחבת ומקפיצים ביחד עד לכיסוי מלא ברוטב. צילום: הילה סער

  7. מורידים מהאש ומפזרים את שמרי הבירה. מגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ארוחה מושלמת! פסטה עם עוף וקרם קוקוס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    ציפורה כהן

    חייב להשתמש בשמרי בירה?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן

קטגוריות

אביזרים

טכניקות