ארוחה מושלמת! פסטה עם עוף וחלב קוקוס

הילה סער מכינה מנה מנחמת שתשמחו לאכול בסוף היום - פסטה או נודלס עם חזה עוף, ברוטב חלב קוקוס קרמי מושלם עם שום, עלי תרד ועגבניות מיובשות מתקתקות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מכירים את המנות האלה שמכינים ממה שנשאר במקרר, בלי תכנון מוקדם ובלי להבין מה יקרה בסוף? אז כזה!

השבוע נשארתי עם שאריות מסדנת בישול תאילנדי שהעברתי, וממש חיפשו תכלית. נשאר לי חזה עוף שבישלתי בשביל סלט תאילנדי, בשיטה פשוטה אך גאונית, שלמדתי מהמאסטר אהרוני.

העוף נקצץ, וביחד עם קופסת חלב קוקוס פתוחה, שאריות נודלס ושמרי בירה - נוצרה המנה הזו, שהיא לכאורה לא מנה של קיץ, כי היא קרמית, חמה ועשירה, אבל בינינו, מי לא צריך צלחת מנחמת כזו בסוף יום חם ועמוס?

הבישול של המנה הוא בישול של קיץ - מעט מאוד הכנות, מינימום עמידה ליד הכיריים, ומרכיבים ספורים. אבל התוצאה היא לגמרי וואו.

כבר הספקתי להכין אותה שוב, ושדרגתי את הרוטב עם עגבניות מיובשות. יוצא מאוד טעים גם בלי, אבל העגבניות נותנות עוד קיק לטעמים. אני ממליצה. הוספתי את האופציה למתכון, ותחליטו לפי הטעם שלכם.

טיפ בריא:

שמרי בירה נחשבים ל”פרמזן טבעוני”. קשה לי להגיד שהטעם דומה לפרמזן, אבל הם מוסיפים מליחות וטעם דומיננטי, שמאוד הולם תבשילי פסטה מכל הסוגים. בנוסף, יש להם שפע של ערכים תזונתיים, שזו כבר סיבה טובה להכניס אותם למזווה.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

חזה עוף

פסטה

אופן הכנה

  1. מתחילים בבישול מוקדם של חזה העוף, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר: מניחים את העוף בסיר קטן עם שום, ג’ינג’ר ובצל ירוק. מוסיפים מים עד לכיסוי, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

    מניחים את העוף בסיר קטן עם שום, ג'ינג'ר, בצל ירוק ומים עד לכיסוי. צילום: הילה סער
    מניחים את העוף בסיר קטן עם שום, ג’ינג’ר, בצל ירוק ומים עד לכיסוי. צילום: הילה סער

  2. ברגע שהמים רותחים ומקציפים, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה. נותנים לעוף להתקרר בתוך מי הבישול. לאחר שהעוף התקרר, חותכים אותו לרצועות דקות.
  3. מכינים את הפסטה: מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ושום כתוש. ברגע שעולה ריח, מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים עד שהעוף מתחיל להזהיב קלות. מוסיפים את עלי התרד ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  4. לאחר כ-2 דקות יוצקים פנימה את חלב הקוקוס ומביאים לבעבוע. אם מוסיפים עגבניות מיובשות - מוסיפים אותן עכשיו.
  5. מוסיפים את הפסטה למחבת ומקפיצים ביחד עד לכיסוי מלא ברוטב.

    מוסיפים את הפסטה למחבת ומקפיצים ביחד עד לכיסוי מלא ברוטב. צילום: הילה סער
    מוסיפים את הפסטה למחבת ומקפיצים ביחד עד לכיסוי מלא ברוטב. צילום: הילה סער

  6. מורידים מהאש ומפזרים את שמרי הבירה. מגישים חם.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 686.6 קק״ל 2746.4 קק״ל
פחמימות 83.4 גרם 333.7 גרם
שומן 8.9 גרם 35.8 גרם
נתרן 1264.5 מ״ג 5057.9 מ״ג
חלבון 50.7 גרם 203.0 גרם
סיבים תזונתיים 5.6 גרם 22.4 גרם
שומן רווי 3.2 גרם 12.7 גרם
כולסטרול 114.0 מ״ג 456.0 מ״ג
סידן 76.4 מ״ג 305.7 מ״ג
ברזל 3.7 מ״ג 14.7 מ״ג
אשלגן 673.3 מ״ג 2693.2 מ״ג
אבץ 3.2 מ״ג 12.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar