-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 130.4 קק״ל 521.6 קק״לפחמימות 48.0 גרם 192.1 גרםשומן 27.7 גרם 111.0 גרםנתרן 803.5 מ״ג 3213.9 מ״גחלבון 30.1 גרם 120.5 גרםסיבים תזונתיים 28.0 גרם 112.2 גרםשומן רווי 27.0 גרם 107.9 גרםכולסטרול 27.0 מ״ג 107.8 מ״גסידן 36.9 מ״ג 147.5 מ״גברזל 27.7 מ״ג 110.7 מ״גאשלגן 69.3 מ״ג 277.3 מ״גאבץ 27.2 מ״ג 109.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות130
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 130.4 קק״ל 521.6 קק״לפחמימות 48.0 גרם 192.1 גרםשומן 27.7 גרם 111.0 גרםנתרן 803.5 מ״ג 3213.9 מ״גחלבון 30.1 גרם 120.5 גרםסיבים תזונתיים 28.0 גרם 112.2 גרםשומן רווי 27.0 גרם 107.9 גרםכולסטרול 27.0 מ״ג 107.8 מ״גסידן 36.9 מ״ג 147.5 מ״גברזל 27.7 מ״ג 110.7 מ״גאשלגן 69.3 מ״ג 277.3 מ״גאבץ 27.2 מ״ג 109.0 מ״גסגור
אין כמו מנת פיש אנד צ’יפס לארוחה קלילה ומהירה. במקור מדובר במנת אוכל רחוב מבריטניה שמורכבת מדג עטוף בבלילה, מטוגן בשמן עמוק ומוגש לצד טוגנים. כאן הבאנו לכם טוויסט מופחת שומן בזכות הטיגון באוויר החם שדורש רק התזה קטנה של שמן. מגישים מיד לאחר ההכנה לצד מטבל שאתם אוהבים ונהנים מארוחה שלמה טעימה ומפנקת!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 130 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
צ'יפס
-
6 יחידות תפוחי אדמהבינוניים, חתוכים לצ'יפסים
דג
-
4 פילה דג קודאו דג ים אחר
-
3/4 כוס קמח לבן
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 ביצה
-
1 כפית ממרח חרדל
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף מיץ לימון
אופן הכנה
- מכניסים את תפוחי האדמה החתוכים לקערה עמוקה, מכסים במים ובקוביות קרח ומשרים למשך 15 דקות.
- מייבשים את הפילטים של הדג. במידה והם גדולים, חוצים אותם.
- מערבבים בקערה שטוחה את הקמח, הפפריקה, הכמון והפלפל השחור. טובלים את הפילטים ומכסים היטב בתערובת מכל הצדדים. מנערים את עודפי התערובת.
- טורפים את הביצה עם החרדל, המלח והלימון בקערה נוספת.
- שמים בקערה אחרת את פירורי הלחם. טובלים את נתחי הדג בתערובת הביצה, מעבירים לפירורי הלחם ומוודאים שכל הנתחים מצופים לגמרי בפירורי לחם.
- בוחרים בתוכנית “טיגון באוויר חם” בתנור אובן טורבו ולוחצים על כפתור “2 תבניות”, המכשיר יסמן לכם להכניס את המגשים בקומות 2 ו-4. מכוונים את הזמן ל-30 דקות, את הטמפרטורה לחום של 210 מעלות ולוחצים “התחלה / עצירה” כדי שהמכשיר יתחיל להתחמם.
- משמנים את סלסילת הטיגון באוויר החם במעט תרסיס שמן קנולה, מניחים את נתחי הדג המצופים ומתיזים עליהם תרסיס שמן משני הצדדים.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים, מייבשים היטב, מתיזים תרסיס שמן, מערבבים ומסדרים על מגש הצלייה שבתוך תבנית התנור בשכבה אחת.
- כשהמכשיר חם, מניחים רשת בקומה 2 של התנור, מעליה מניחים את התבנית עם הצ’יפס וסוגרים את דלת התנור להתחלת הטיגון. לאחר 15 דקות, מכניסים את סלסלת הטיגון עם הדגים לקומה 4 וממשיכים בטיגון האוויר החם למשך 15 דקות נוספות. במידת הצורך, ניתן להוסיף לטיגון באוויר החם 3-5 דקות נוספות.
אופן הכנה
- מכניסים את תפוחי האדמה החתוכים לקערה עמוקה, מכסים במים ובקוביות קרח ומשרים למשך 15 דקות.
- מייבשים את הפילטים של הדג. במידה והם גדולים, חוצים אותם.
- מערבבים בקערה שטוחה את הקמח, הפפריקה, הכמון והפלפל השחור. טובלים את הפילטים ומכסים היטב בתערובת מכל הצדדים. מנערים את עודפי התערובת.
- טורפים את הביצה עם החרדל, המלח והלימון בקערה נוספת.
- שמים בקערה אחרת את פירורי הלחם. טובלים את נתחי הדג בתערובת הביצה, מעבירים לפירורי הלחם ומוודאים שכל הנתחים מצופים לגמרי בפירורי לחם.
- בוחרים בתוכנית “טיגון באוויר חם” בתנור אובן טורבו ולוחצים על כפתור “2 תבניות”, המכשיר יסמן לכם להכניס את המגשים בקומות 2 ו-4. מכוונים את הזמן ל-30 דקות, את הטמפרטורה לחום של 210 מעלות ולוחצים “התחלה / עצירה” כדי שהמכשיר יתחיל להתחמם.
- משמנים את סלסילת הטיגון באוויר החם במעט תרסיס שמן קנולה, מניחים את נתחי הדג המצופים ומתיזים עליהם תרסיס שמן משני הצדדים.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים, מייבשים היטב, מתיזים תרסיס שמן, מערבבים ומסדרים על מגש הצלייה שבתוך תבנית התנור בשכבה אחת.
- כשהמכשיר חם, מניחים רשת בקומה 2 של התנור, מעליה מניחים את התבנית עם הצ’יפס וסוגרים את דלת התנור להתחלת הטיגון. לאחר 15 דקות, מכניסים את סלסלת הטיגון עם הדגים לקומה 4 וממשיכים בטיגון האוויר החם למשך 15 דקות נוספות. במידת הצורך, ניתן להוסיף לטיגון באוויר החם 3-5 דקות נוספות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן