בורמליקוס של משקיענים – לביבות מצה בולגריות עם גבינה ותרד

לביבות בורמליקוס מהמטבח הבולגרי-טורקי-ספניולי עם קצת גיוון. הפעם לא רק לביבות מצות ובצל אלא גם קצת ירוק אביבי. בורמליקוס עם תרד, בצל וגבינה בולגרית. מה רע?
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מועכים היטב את המצות ומפוררים אותן לפירורים קטנים של ס”מ או פחות. מכסים את המצות במים עד לקו המצות ומשרים בערך 10 דקות. בזמן הזה המצות “שותות” את המים ומתרככות.
  2. מבשלים את התרד לפי הוראות היצרן. אם משתמשים במנגולד או בתרד טרי אין צורך לבשל. פשוט קוצצים.
  3. קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את התרד ומערבבים מעט. מורידים מהאש.
  4. מפוררים את הגבינה הבולגרית ומגררים את הגבינה הצהובה.
  5. טורפים 2 ביצים.
  6. לשים את המצות בקערה כמה לישות הגונות. מוסיפים את התרד והבצל, הגבינות, הביצים, מלח ופלפל ולשים היטב.
  7. מחממים שמן לטיגון הבורמליקוס.
  8. בידיים רטובות צרים קציצות חמודות ופוחסים (משטחים) אותן מעט.
  9. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבורמלוס משני הצדדים עד שהן זהובות.
  10. מגישים עם יוגורט וסלט ירקות.

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 16 מנות
קלוריות 356.4 קק״ל 5702.8 קק״ל
פחמימות 58.3 גרם 933.0 גרם
שומן 88.4 גרם 1413.8 גרם
נתרן 356.2 מ״ג 5699.5 מ״ג
חלבון 62.3 גרם 996.0 גרם
סיבים תזונתיים 57.5 גרם 919.6 גרם
שומן רווי 60.6 גרם 969.1 גרם
כולסטרול 90.4 מ״ג 1445.7 מ״ג
סידן 85.4 מ״ג 1365.8 מ״ג
ברזל 57.7 מ״ג 923.3 מ״ג
אשלגן 141.9 מ״ג 2270.9 מ״ג
אבץ 57.5 מ״ג 919.2 מ״ג

קטגוריות

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody