רקע יטבתה

ביצי פלורנטין אפויות שמתקתקים בקלי קלות

אוהבים ביצים בנוסח בנדיקט? אז אותה המנה של ביצים עם תרד בשרני שבושל ברוטב שמנת - אבל בגרסה אפויה קלה להכנה! ביצי פלורנטין אפויות נהדרות שמגישים עם חלה לטבילה בצהוב של הביצה!
אוהבים ביצים בנוסח בנדיקט? אז אותה המנה של ביצים עם תרד בשרני שבושל ברוטב שמנת - אבל בגרסה אפויה קלה להכנה! ביצי פלורנטין אפויות נהדרות שמגישים עם חלה לטבילה בצהוב של הביצה!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    429
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 429.3 קק״ל 1717.3 קק״ל
    פחמימות 32.6 גרם 130.3 גרם
    שומן 26.5 גרם 106.0 גרם
    נתרן 460.7 מ״ג 1842.7 מ״ג
    חלבון 15.5 גרם 61.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.3 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 38.3 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 94.6 מ״ג 378.5 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 10.9 מ״ג
    אשלגן 199.5 מ״ג 798.0 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    429
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 429.3 קק״ל 1717.3 קק״ל
    פחמימות 32.6 גרם 130.3 גרם
    שומן 26.5 גרם 106.0 גרם
    נתרן 460.7 מ״ג 1842.7 מ״ג
    חלבון 15.5 גרם 61.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.3 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 38.3 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 94.6 מ״ג 378.5 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 10.9 מ״ג
    אשלגן 199.5 מ״ג 798.0 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


 אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. במחבת גדולה מטגנים את הבצל על אש בינונית עד שהבצל הופך לשקוף.
  3. מוסיפים את שיני השום הקצוצות וממשיכים לבשל במשך דקה.
  4. מוסיפים למחבת את התרד הטרי, המלח והפלפל. מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות  עד שהתרד מתרכך אבל נשאר ירוק.
  5. מעבירים את התרד לתבנית אפייה.
  6. בעזרת כף יוצרים 4 גומות בתרד ובכל גומה שוברים ביצה.
  7. מוזגים את השמנת לבישול מסביב לביצים.
  8. מתבלים את הביצים בפלפל, מלח וטימין.
  9. אופים במשך כ-15 דקות בתנור.
  10. מגישים עם פרוסת חלה או לחם קלוי.

    ביצי פלורנטין אפויות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: יעל מגן
    ביצי פלורנטין אפויות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ביצי פלורנטין אפויות שמתקתקים בקלי קלות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות