במקום סנדוויץ’: מאפינס בטטה וגבינה שילדים אוהבים
לילדים נמאס מהסנדוויץ' המשעמם של בית הספר? צודקים! מה דעתכם להכין להם מאפינס בטטה וגבינה טעימים ובריאים, שאפשר להקפיא ולהוציא מתי שצריך? קבלו מתכון פשוט וקל
לילדים נמאס מהסנדוויץ' המשעמם של בית הספר? צודקים! מה דעתכם להכין להם מאפינס בטטה וגבינה טעימים ובריאים, שאפשר להקפיא ולהוציא מתי שצריך? קבלו מתכון פשוט וקל
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 123.9 קק״ל 1486.4 קק״לפחמימות 77.7 גרם 932.7 גרםשומן 77.4 גרם 929.2 גרםנתרן 449.6 מ״ג 5395.6 מ״גחלבון 78.7 גרם 944.1 גרםסיבים תזונתיים 73.7 גרם 884.1 גרםשומן רווי 75.9 גרם 911.2 גרםכולסטרול 84.3 מ״ג 1012.2 מ״גסידן 200.9 מ״ג 2410.9 מ״גברזל 73.7 מ״ג 884.7 מ״גאשלגן 85.9 מ״ג 1031.3 מ״גאבץ 74.0 מ״ג 888.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות124
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 123.9 קק״ל 1486.4 קק״לפחמימות 77.7 גרם 932.7 גרםשומן 77.4 גרם 929.2 גרםנתרן 449.6 מ״ג 5395.6 מ״גחלבון 78.7 גרם 944.1 גרםסיבים תזונתיים 73.7 גרם 884.1 גרםשומן רווי 75.9 גרם 911.2 גרםכולסטרול 84.3 מ״ג 1012.2 מ״גסידן 200.9 מ״ג 2410.9 מ״גברזל 73.7 מ״ג 884.7 מ״גאשלגן 85.9 מ״ג 1031.3 מ״גאבץ 74.0 מ״ג 888.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 124 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 בטטותמקולפות
-
1/2 כוס שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
1/2 כוס קמח כוסמיןלבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
2 ביצים
-
1 מיכל קוטג’5%
-
100 גרם גבינה צהובה 22%מגוררת
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר.
- פורסים את הבטטות המקולפות לפרוסות גדולות ומבשלים אותן במים עד שהן מתרככות. נועצים מזלג בפרוסות הבטטה כדי לדעת אם הן מוכנות.
- מסננים ומועכים את הבטטות לפירה. מעבירים לקערה ומוסיפים את הקמח, הקוואקר (שיבולת שועל), אבקת האפייה, הביצים, התבלינים, הקוטג’ והגבינה הצהובה. מערבבים היטב.
- מרססים את סנו סושי - תבניות אפייה מנייר למאפינס בספריי שמן זית ומעבירים אליהן את התערובת. ממלאים רק עד ל-3/4 מגובה השקעים כי המאפינס עוד יתפחו בתנור.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות, עד שהמאפינס גבוהים, שחומים ויציבים.
- מקררים לטמפרטורת החדר ומחלצים את המאפינס מהתבנית.
- אורזים כל אחד בסנו סושי - שקיות אוכל מנייר ושולחים את הילד לבית הספר עם מאפין, ירקות חתוכים ונשיקה. את היתר מקפיאים ומוציאים מתי שרוצים.
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר.
- פורסים את הבטטות המקולפות לפרוסות גדולות ומבשלים אותן במים עד שהן מתרככות. נועצים מזלג בפרוסות הבטטה כדי לדעת אם הן מוכנות.
- מסננים ומועכים את הבטטות לפירה. מעבירים לקערה ומוסיפים את הקמח, הקוואקר (שיבולת שועל), אבקת האפייה, הביצים, התבלינים, הקוטג’ והגבינה הצהובה. מערבבים היטב.
- מרססים את סנו סושי - תבניות אפייה מנייר למאפינס בספריי שמן זית ומעבירים אליהן את התערובת. ממלאים רק עד ל-3/4 מגובה השקעים כי המאפינס עוד יתפחו בתנור.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות, עד שהמאפינס גבוהים, שחומים ויציבים.
- מקררים לטמפרטורת החדר ומחלצים את המאפינס מהתבנית.
- אורזים כל אחד בסנו סושי - שקיות אוכל מנייר ושולחים את הילד לבית הספר עם מאפין, ירקות חתוכים ונשיקה. את היתר מקפיאים ומוציאים מתי שרוצים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (23)
ממליצה שתוסיפו משקל (אפילו בערך) של בטטה.
המתכונים שלך ניראים מעולים ומגרים… האם ניתן לוותר על הגבינה הצהובה, או להמיר במשהו אחר?
הי בתיה. תודה על המחמאות. אפשר להחליף בכל גבינה צהובה שאת רוצה, או גאודה, מוצרלה וכיו”ב.
קטגוריות