-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4282.0 קק״ל 4282.0 קק״לפחמימות 417.0 גרם 417.0 גרםשומן 479.5 גרם 479.5 גרםנתרן 425.3 מ״ג 425.3 מ״גחלבון 231.9 גרם 231.9 גרםסיבים תזונתיים 189.0 גרם 189.0 גרםשומן רווי 303.4 גרם 303.4 גרםכולסטרול 161.2 מ״ג 161.2 מ״גסידן 523.5 מ״ג 523.5 מ״גברזל 191.5 מ״ג 191.5 מ״גאשלגן 4375.7 מ״ג 4375.7 מ״גאבץ 189.0 מ״ג 189.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות4282
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4282.0 קק״ל 4282.0 קק״לפחמימות 417.0 גרם 417.0 גרםשומן 479.5 גרם 479.5 גרםנתרן 425.3 מ״ג 425.3 מ״גחלבון 231.9 גרם 231.9 גרםסיבים תזונתיים 189.0 גרם 189.0 גרםשומן רווי 303.4 גרם 303.4 גרםכולסטרול 161.2 מ״ג 161.2 מ״גסידן 523.5 מ״ג 523.5 מ״גברזל 191.5 מ״ג 191.5 מ״גאשלגן 4375.7 מ״ג 4375.7 מ״גאבץ 189.0 מ״ג 189.0 מ״גסגור
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 4282 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
100גרם או 1 כוס אגוזי מלך
-
80גרם או 1 כוס שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
2 כפות שמן קוקוסרך או מומס
-
60מ"ל או 1/4 כוס סירופ מייפלטבעי
-
קורט מלח דק
שכבת "גבינה" ובננה
-
300 גרם אגוזי קשיו טבעייםמושרים לפחות ל-4 שעות ומסוננים
-
120מ"ל או 1/2 כוס קרם קוקוס
-
60מ"ל או 1/4 כוס שמן קוקוס
-
1 בננה של גליל גדולהבשלה
-
1 כף מיץ לימון
-
60מ"ל או 1/4 כוס סירופ מייפלטבעי
שכבת "קרמל"
-
100 גרם תמרי מג'הולמגולענים
-
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
1 כפית מיץ לימון
קישוט
-
3 בננותבשלות, חתוכות לטבעות, של גליל
-
50 גרם שוקולד מרירחתוך לשבבים או סוכריות שוקולד
אופן הכנה
- מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ואת הדופן הפנימית בשקף או פס נייר אפייה.
- מכינים את התחתית: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיבי התחתית וטוחנים לתערובת לחה ודביקה.
- מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת, מרטיבים כף ומשטיחים את התערובת בעזרת גב הכף. מרטיבים את הכף מדי פעם, כדי שיהיה יותר קל לעבוד עם המסה הדביקה.
- מעבירים את התבנית עם התחתית למקפיא בזמן שמכינים את שכבת ה”גבינה”.
מכינים את שכבת “הגבינה”: שמים את כל המרכיבים בבלנדר חזק וטוחנים לתערובת אחידה, סמיכה וקרמית.
- יוצקים את התערובת מעל התחתית הקרה, טופחים כמה פעמים על השיש כדי להוציא את בועות האוויר ומיישרים את פני העוגה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 3-4 שעות.
- מכינים את שכבת “הקרמל”: יוצקים כוס מים רותחים על התמרים המגולענים ומשאירים בצד למשך כ-10 דקות. מסננים ושומרים רבע כוס ממי השריה.
- שמים בבלנדר או במעבד מזון את התמרים, מי ההשריה, חמאת הבוטנים ומיץ הלימון וטוחנים לתערובת אחידה, סמיכה וקרמית. מקררים מחוץ למקרר.
- מרכיבים את העוגה: מחלצים את העוגה מהתבנית, מורחים למעלה שכבה נדיבה של “קרמל” התמרים. מסדרים את פרוסות הבננה בצורת כתר ומקשטים בשבבי שוקולד מריר.
אופן הכנה
- מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ואת הדופן הפנימית בשקף או פס נייר אפייה.
- מכינים את התחתית: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיבי התחתית וטוחנים לתערובת לחה ודביקה.
- מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת, מרטיבים כף ומשטיחים את התערובת בעזרת גב הכף. מרטיבים את הכף מדי פעם, כדי שיהיה יותר קל לעבוד עם המסה הדביקה.
- מעבירים את התבנית עם התחתית למקפיא בזמן שמכינים את שכבת ה”גבינה”.
מכינים את שכבת “הגבינה”: שמים את כל המרכיבים בבלנדר חזק וטוחנים לתערובת אחידה, סמיכה וקרמית.
- יוצקים את התערובת מעל התחתית הקרה, טופחים כמה פעמים על השיש כדי להוציא את בועות האוויר ומיישרים את פני העוגה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 3-4 שעות.
- מכינים את שכבת “הקרמל”: יוצקים כוס מים רותחים על התמרים המגולענים ומשאירים בצד למשך כ-10 דקות. מסננים ושומרים רבע כוס ממי השריה.
- שמים בבלנדר או במעבד מזון את התמרים, מי ההשריה, חמאת הבוטנים ומיץ הלימון וטוחנים לתערובת אחידה, סמיכה וקרמית. מקררים מחוץ למקרר.
- מרכיבים את העוגה: מחלצים את העוגה מהתבנית, מורחים למעלה שכבה נדיבה של “קרמל” התמרים. מסדרים את פרוסות הבננה בצורת כתר ומקשטים בשבבי שוקולד מריר.
הערות
- אפשר להגיש ישירות מהמקפיא כעוגת גלידה או להעביר מהמקפיא למקרר כשעתיים לפני ההגשה לתוצאה רכה יותר.
- שומרים בכלי אטום במקרר או במקפיא.
הערות
- אפשר להגיש ישירות מהמקפיא כעוגת גלידה או להעביר מהמקפיא למקרר כשעתיים לפני ההגשה לתוצאה רכה יותר.
- שומרים בכלי אטום במקרר או במקפיא.
הכנתם את המתכון?
תגובות (7)
במה אפשר להחליף את הבוטנים?
אפשר להחליף באגוזים או שקדים.
היי, העוגה במקפיא כבר שעתיים אחרי הכנת והכנת שכבת הקרמל ואני מבינה ששכחתי לשים את מייפל בשכבת התחתית, מה דעתך?
אין על המתכונים של אולגה, מוצלחים במיוחד!
אנחנו מסכימים. אולגה עושה עבודת קודש בתחום.
במה אפשר להחליף את האגוזים בתחתית ?
ניתן להחליף את האגוזים בשקדים.
קטגוריות
אביזרים
טכניקות