!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','//connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '1657423677869863'); fbq('track', "PageView"); fbq('trackCustom', "PageView_Foody");

בסטה בורגר – המבורגר טלה עם שווארמה וחציל קלוי

גרסה ישראלית במיוחד להמבורגר מושחת: המבורגר ביתי טעים עם תוספות של חצילים מטוגנים ושווארמת פרגיות מתובלת שהופכות אותו לחגיגה אמיתית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    21

מצרכים

שווארמה עוף

חציל קלוי

אופן הכנה

  1. מכינים את קציצות ההמבורגר: טוחנים טחינה דקה את נתחי הבשר במטחנת בשר (אפשר לבקש מהקצב שיטחן עבורנו). מעבירים לקערה גדולה ומתבלים ביתר המרכיבים. מערבבים היטב אבל לא לשים יותר מדי. יוצרים 4-5 קציצות המבורגר.
  2. מכינים את השווארמה: חותכים את הפרגיות לרצועות דקות. מעבירים לקערה ומערבבים עם כל התבלינים. משאירים בצד.
  3. קולפים את הבצל וחותכים לרצועות דקות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את רצועות הבצל עד לשקיפות.
  4. בינתיים, מחממים מחבת נוספת עם שומן הטלה. מטגנים בשומן את רצועות העוף המתובלות עד שהן מוכנות. מערבבים את העוף עם הבצל המטוגן ושומרים בצד להגשה.
  5. צולים את החציל: מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות).
  6. חותכים את החציל לאורך ולרוחב לקבלת 4 חלקים זהים. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור וצולים בתנור החם 15-20 דקות.
  7. מרכיבים ומגישים: על כל לחמניית המבורגר מניחים קציצה צלויה. מעליה מניחים פרוסת חציל קלוי ו-2 כפות מתערובת השווארמה הצלויה. מזלפים מעט טחינה ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 989.0 קק״ל 3956.0 קק״ל
פחמימות 256.9 גרם 1027.5 גרם
שומן 289.0 גרם 1155.9 גרם
נתרן 3185.5 מ״ג 12741.9 מ״ג
חלבון 308.8 גרם 1235.2 גרם
סיבים תזונתיים 248.6 גרם 994.4 גרם
שומן רווי 256.8 גרם 1027.2 גרם
כולסטרול 466.3 מ״ג 1865.0 מ״ג
סידן 318.0 מ״ג 1272.1 מ״ג
ברזל 253.5 מ״ג 1013.9 מ״ג
אשלגן 1396.9 מ״ג 5587.7 מ״ג
אבץ 686.8 מ״ג 2747.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody