בראוניז עם סוכריות צבעוניות שילדים מאוד אוהבים

עוגת שוקולד שמכינים ב-10 דקות בקערה אחת? כן, בבקשה! רות אופק מכינה בראוניז עם סוכריות צבעוניות שישמחו את כל המשפחה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    3 ימים, 13 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

אין כמו בראוניז כשרוצים לפנק ואין זמן להפקות במטבח. הבראוניז שלי נימוחים ושוקולדיים ומכינים אותם ב-5 דקות עם קערה וכף בלבד. כשאני מקשטת אותם בסוכריות צבעוניות הם בכלל חגיגה.

מצרכים

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 4 ביצים L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 210
    גרם או 1 1/2 כוסות קמח לבן
  • 1 חבילה סוכריות עדשים צבעוניות

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות במצב טורבו.
  2. ממיסים במיקרו את החמאה והשוקולד בפולסים של חצי דקה בכל פעם ומערבבים בין חימום לחימום.
  3. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
  4. מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ואת תמצית הווניל ומערבבים.
  5. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת ואין גושי קמח.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית ריבועית מרופדת בנייר אפיה ומיישרים.
  7. מפזרים את העדשים מעל הבראוניז ומשתדלים שלא לגעת בהם - שלא ישקעו בתערובת.
  8. אופים במשך 15 דקות עד שרואים מעין קרום על הבראוניז והאמצע עדיין לח. זהירות לא לאפות יתר על המידה כי אז הבראוניז יצאו יבשים. העדשים ייסדקו מעט במהלך האפייה וזה בסדר.
  9. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים. לאחר מכן מעבירים למקרר למשך שעה ועדיף כמה שעות להתמצקות.
  10. חותכים את הבראוניז לריבועים לאחר שהתקררו. אם רוצים להשקיע אפשר לחתוך אותם עם חותכנים בצורות שונות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 469.9 קק״ל 5639.3 קק״ל
פחמימות 57.0 גרם 683.5 גרם
שומן 24.5 גרם 294.3 גרם
נתרן 46.4 מ״ג 556.4 מ״ג
חלבון 6.6 גרם 79.1 גרם
סיבים תזונתיים 2.3 גרם 27.6 גרם
שומן רווי 14.8 גרם 178.0 גרם
כולסטרול 125.5 מ״ג 1506.2 מ״ג
סידן 56.4 מ״ג 676.7 מ״ג
ברזל 2.1 מ״ג 25.0 מ״ג
אשלגן 208.7 מ״ג 2504.3 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 13.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody