פשטידה מנצחת – פשטידת קישואים מהירה בטעם ציזיקי

מה עושים כשמוצאים קישואים במגירת הירקות במקרר? לא זורקים אלא מכינים פשטידת קישואים מפנקת וטעימה עם גבינות וטעמים של ציזיקי וחופשת בטן גב ביוון. יאסו!
מה עושים כשמוצאים קישואים במגירת הירקות במקרר? לא זורקים אלא מכינים פשטידת קישואים מפנקת וטעימה עם גבינות וטעמים של ציזיקי וחופשת בטן גב ביוון. יאסו!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    340
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 340.0 קק״ל 1360.0 קק״ל
    פחמימות 54.3 גרם 217.2 גרם
    שומן 49.6 גרם 198.4 גרם
    נתרן 800.5 מ״ג 3201.8 מ״ג
    חלבון 50.3 גרם 201.1 גרם
    סיבים תזונתיים 35.2 גרם 140.9 גרם
    שומן רווי 39.2 גרם 156.8 גרם
    כולסטרול 204.6 מ״ג 818.5 מ״ג
    סידן 341.1 מ״ג 1364.5 מ״ג
    ברזל 34.5 מ״ג 137.8 מ״ג
    אשלגן 564.8 מ״ג 2259.3 מ״ג
    אבץ 34.7 מ״ג 138.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    340
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 340.0 קק״ל 1360.0 קק״ל
    פחמימות 54.3 גרם 217.2 גרם
    שומן 49.6 גרם 198.4 גרם
    נתרן 800.5 מ״ג 3201.8 מ״ג
    חלבון 50.3 גרם 201.1 גרם
    סיבים תזונתיים 35.2 גרם 140.9 גרם
    שומן רווי 39.2 גרם 156.8 גרם
    כולסטרול 204.6 מ״ג 818.5 מ״ג
    סידן 341.1 מ״ג 1364.5 מ״ג
    ברזל 34.5 מ״ג 137.8 מ״ג
    אשלגן 564.8 מ״ג 2259.3 מ״ג
    אבץ 34.7 מ״ג 138.8 מ״ג
    סגור

בכל פעם שאני מסדרת את המקרר אני מוצאת במגירת הירקות קישואים שפעם היו יפים מאוד וקרצו לי מארגז הירקות בשוק ואני, אשה מלאה בכוונות טובות, לא יכולתי להשאיר אותם שם וכמובן קניתי כמות מופרזת, שלא יחסר. אני מוציאה בצער את הקישואים האומללים וזורקת אותם לפח, מבטיחה לעצמי בפעם המיליון שבפעם הבאה שאראה קישואים נהדרים בשוק לא אתפתה ולא אקנה. אבל הבטחות צריך להבטיח ואין פעם שאני לא חוזרת על אותה טעות.

אז מה עושים כדי שזה לא יקרה? רגע לפני שהקישואים הולכים לעולמם ונאספים אל פח הזבל מכינים פשטידה מהירה ונהדרת בטעם של ציזיקי. גבינות, יוגורט, נענע ושמיר (שגם אותם אני קונה באופן מופרז, אלא מה?), מערבבים ו… יש לכם ארוחה שאפילו אונסיס היה נותן לכם תמורתה אי יווני או לפחות סיבוב על היאכטה.

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לפשטידת הקישואים:

לציפוי התבנית:

לפיזור מעל הפשטידה


אופן הכנה

  1. מגררים את הקישואים וסוחטים היטב מנוזלים. אפשר לגמרי להשתמש במעבד מזון.
  2. קוצצים את הבצל הירוק לטבעות דקות, קוצצים את הנענע ואת השמיר דק דק.
  3. מכניסים את הקישואים, השום, השמיר ואת הבצל לקערה גדולה ומערבבים את הגבינה, היוגורט, פירורי הלחם (ניתן להשתמש בתחליף שהוא ללא גלוטן) והביצים ומערבבים היטב.
  4. משמנים את התבנית, מפזרים 23 כפות פירורי לחם על התבנית ועליהם שופכים את הבלילה.
  5. אופים את הפשטידה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות.
  6. מגישים את הפשטידה לצד סלט קטן ורוטב ציזיקי.

הערות

  • אפשר להחליף את השמיר בפטרוזיליה
  • אפשר להוסיף גזר אם אוהבים
  • אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים, אפשר להוסיף גבינה בולגרית
  • לפשטידה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח שקדים או בקמח חומוס במקום פירורי הלחם
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פשטידה מנצחת – פשטידת קישואים מהירה בטעם ציזיקי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    עטרה מלוא

    הכנתי. למרות סחיטת הקישואים, יצא רטוב מידי. ממליצה להוסיף עוד פרורי לחם או קמח לספוג את הלחות.

    Avatar
    שירה בן אפרים

    עשיתי גם עם גזר יצא מעולה!!!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות