פשטידה קישואים מנצחת: פשטידה מהירה בטעם ציזיקי

מה עושים כשמוצאים קישואים במגירת הירקות? לא זורקים, אלא מכינים פשטידת קישואים מפנקת וטעימה עם גבינות וטעמים של ציזיקי וחופשת בטן גב ביוון.
מה עושים כשמוצאים קישואים במגירת הירקות? לא זורקים, אלא מכינים פשטידת קישואים מפנקת וטעימה עם גבינות וטעמים של ציזיקי וחופשת בטן גב ביוון.
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    340
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 340.0 קק״ל 1360.0 קק״ל
    פחמימות 54.3 גרם 217.2 גרם
    שומן 49.6 גרם 198.4 גרם
    נתרן 800.5 מ״ג 3201.8 מ״ג
    חלבון 50.3 גרם 201.1 גרם
    סיבים תזונתיים 35.2 גרם 140.8 גרם
    שומן רווי 39.2 גרם 156.8 גרם
    כולסטרול 204.6 מ״ג 818.5 מ״ג
    סידן 338.0 מ״ג 1351.8 מ״ג
    ברזל 34.4 מ״ג 137.7 מ״ג
    אשלגן 557.8 מ״ג 2231.2 מ״ג
    אבץ 34.7 מ״ג 138.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    340
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 340.0 קק״ל 1360.0 קק״ל
    פחמימות 54.3 גרם 217.2 גרם
    שומן 49.6 גרם 198.4 גרם
    נתרן 800.5 מ״ג 3201.8 מ״ג
    חלבון 50.3 גרם 201.1 גרם
    סיבים תזונתיים 35.2 גרם 140.8 גרם
    שומן רווי 39.2 גרם 156.8 גרם
    כולסטרול 204.6 מ״ג 818.5 מ״ג
    סידן 338.0 מ״ג 1351.8 מ״ג
    ברזל 34.4 מ״ג 137.7 מ״ג
    אשלגן 557.8 מ״ג 2231.2 מ״ג
    אבץ 34.7 מ״ג 138.7 מ״ג
    סגור

בכל פעם שאני מסדרת את המקרר אני מוצאת במגירת הירקות קישואים שפעם היו יפים מאוד וקרצו לי מארגז הירקות בשוק ואני, אשה מלאה בכוונות טובות, לא יכולתי להשאיר אותם שם וכמובן קניתי כמות מופרזת, שלא יחסר. אני מוציאה בצער את הקישואים האומללים וזורקת אותם לפח, מבטיחה לעצמי בפעם המיליון שבפעם הבאה שאראה קישואים נהדרים בשוק לא אתפתה ולא אקנה. אבל הבטחות צריך להבטיח ואין פעם שאני לא חוזרת על אותה טעות.

אז מה עושים כדי שזה לא יקרה? רגע לפני שהקישואים הולכים לעולמם ונאספים אל פח הזבל מכינים פשטידת קישואים, פשטידה מהירה ונהדרת בטעם של ציזיקי. גבינות, יוגורט, נענע ושמיר (שגם אותם אני קונה באופן מופרז, אלא מה?), מערבבים ו… יש לכם ארוחה שאפילו אונסיס היה נותן לכם תמורתה אי יווני או לפחות סיבוב על היאכטה. פשטידת קישואים ממכרת, לשירותכם.

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לפשטידת הקישואים:

לציפוי התבנית:

לפיזור מעל הפשטידה


אופן הכנה

  1. מגררים את הקישואים וסוחטים היטב מנוזלים. אפשר לגמרי להשתמש במעבד מזון.
  2. קוצצים את הבצל הירוק לטבעות דקות, קוצצים את הנענע ואת השמיר דק דק.
  3. מכניסים את הקישואים, השום, השמיר ואת הבצל לקערה גדולה ומערבבים את הגבינה, היוגורט, פירורי הלחם (ניתן להשתמש בתחליף שהוא ללא גלוטן) והביצים ומערבבים היטב.
  4. משמנים את התבנית, מפזרים 23 כפות פירורי לחם על התבנית ועליהם שופכים את הבלילה.
  5. אופים את הפשטידה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות.
  6. מגישים את הפשטידה לצד סלט קטן ורוטב ציזיקי.

 

 

הערות

  • אפשר להחליף את השמיר בפטרוזיליה
  • אפשר להוסיף גזר אם אוהבים
  • אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים, אפשר להוסיף גבינה בולגרית
  • לפשטידה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח שקדים או בקמח חומוס במקום פירורי הלחם
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פשטידה קישואים מנצחת: פשטידה מהירה בטעם ציזיקי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (19)

Avatar

    Avatar
    שירי כהן

    האם ניתן להחליף את היוגורט במשהו אחר?

      Avatar
      מערכת Foody

      גבינה לבנה או חמוצה – הטעם כמובן מעט ישתנה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות