
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים4
צבעים עזים תמיד סחפו אותי, בכל יום כשאני יוצאת לגינתנו הפורחת, עיניי ישר נתפסות על הפרחים הסגולים העוצמתיים שיש לנו בפינת הגינה.
הצבעים הסגולים בטבע מכילים את רוב הצבעים הנוספים שנפגוש, הסגול העז מכיל גם ירוק ואדום, הוא מכיל גם צהוב וכתום ולעיתים הוא מכיל גם שחור וכחול.
לא סתם אומרים לאכול מגוון צבעים, מפני שלכל צבע יש סגולה אחרת נפלאה ועצומה.
ישנם צבעים רבים שרובנו פוגשים בתזונת היומיום שלנו, דווקא את הצבעים העזים והכהים אנחנו פחות פוגשים .בחרתי הפעם להעצים מרכיב שטעמו מדהים וערכיו התזונתיים עוד יותר.
מרכיב שרובכם תפגשו יומיום בצלחת שלכם אבל בצבעו הנפוץ, האורז הלבן.
הכירו את האורז השחור, זה האורז בעל הטעם הכי אגוזי שתפגשו, ולמי שלרגע יתרכז גם ירגיש בטעמו טעם של לחם חם ועסיסי. זה אורז עם המון ברזל, סיבים ומרכיבים חלבוניים רבים.
זה אורז עם היסטוריה. אמנם לאורז כשלעצמו יש היסטוריה גדולה אבל לאורז השחור יש סיפור מרתק ומשגע. את כל זה אתם יכולים להכניס אליכם לצלחת וליהנות ממנה בטירוף.
זה הגיוון שאני מדברת עליו, לבחור באורז שהוא קצת אחר, אורז שיכול לשמש כמנת אורז בדיוק כמו שהייתם אוכלים אורז לבן.
או אורז שמשתלב מושלם כסלט או כמנה בפני עצמה .הצטרפו אלי להרפתקה שכל כולה טעימה, מגוונת, מאוזנת ומלאת הפתעות.
כמה דקות בודדות של עבודה וגם אתם תוכלו לטעום אורז בעל טעם אגוזי ומושלם.
ימי גיוון מאושרים!
מצרכים
12אופן הכנה
- ממלאים סיר במים עם קורט מלח ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האורז ומבשלים על אש בינונית למשך 25-30 דקות עד שהאורז מתרכך אך לא מתפרק.
- מסננים את האורז ומשאירים במסננת למשך מספר דקות.
- מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את שיני השום קלות, מוסיפים את האורז ומקפיצים אותו בשמן המתובל לדקה-שתיים, ממליחים ומגישים.
הערות
- ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך 4 ימים
- נסו להכין עם האורז סלט בדיוק כמו שהייתם מכינים סלט פסטה
תגובות (4)
הוספתי חמוציות ומעט עלים יצא נדיר
לא ידעתי שקיים אורז כזה. תודה
תודה אני מחפשת לגוון את האורז שאני מכינה
0.9 גרם חלבוןצזה נחשב הרבה? בחצי פרוסת גבינה צהובה יש יותר.