גם ברזל, גם סיבים וגם חלבון! איך מכינים אורז שחור?

אסי רוז מגוונת לכם את התוספת האהובה בכל בית בישראל - האורז! במקום אורז לבן קבלו מתכון לאורז שחור, עשיר בברזל ובעל טעם אגוזי משגע שאפשר להגיש עם מה שאוהבים
אסי רוז מגוונת לכם את התוספת האהובה בכל בית בישראל - האורז! במקום אורז לבן קבלו מתכון לאורז שחור, עשיר בברזל ובעל טעם אגוזי משגע שאפשר להגיש עם מה שאוהבים
  • אסי רוז
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    27
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 27.3 קק״ל 109.3 קק״ל
    פחמימות 1.1 גרם 4.3 גרם
    שומן 2.5 גרם 10.1 גרם
    נתרן 194.4 מ״ג 777.7 מ״ג
    חלבון 0.2 גרם 0.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 1.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    אשלגן 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    27
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 27.3 קק״ל 109.3 קק״ל
    פחמימות 1.1 גרם 4.3 גרם
    שומן 2.5 גרם 10.1 גרם
    נתרן 194.4 מ״ג 777.7 מ״ג
    חלבון 0.2 גרם 0.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 1.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    אשלגן 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

צבעים עזים תמיד סחפו אותי, בכל יום כשאני יוצאת לגינתנו הפורחת, עיניי ישר נתפסות על הפרחים הסגולים העוצמתיים שיש לנו בפינת הגינה.

הצבעים הסגולים בטבע מכילים את רוב הצבעים הנוספים שנפגוש, הסגול העז מכיל גם ירוק ואדום, הוא מכיל גם צהוב וכתום ולעיתים הוא מכיל גם שחור וכחול.

לא סתם אומרים לאכול מגוון צבעים, מפני שלכל צבע יש סגולה אחרת נפלאה ועצומה.

ישנם צבעים רבים שרובנו פוגשים בתזונת היומיום שלנו, דווקא את הצבעים העזים והכהים אנחנו פחות פוגשים .בחרתי הפעם להעצים מרכיב שטעמו מדהים וערכיו התזונתיים עוד יותר.

מרכיב שרובכם תפגשו יומיום בצלחת שלכם אבל בצבעו הנפוץ, האורז הלבן.

הכירו את האורז השחור, זה האורז בעל הטעם הכי אגוזי שתפגשו, ולמי שלרגע יתרכז גם ירגיש בטעמו טעם של לחם חם ועסיסי. זה אורז עם המון ברזל, סיבים ומרכיבים חלבוניים רבים.

זה אורז עם היסטוריה. אמנם לאורז כשלעצמו יש היסטוריה גדולה אבל לאורז השחור יש סיפור מרתק ומשגע. את כל זה אתם יכולים להכניס אליכם לצלחת וליהנות ממנה בטירוף.

זה הגיוון שאני מדברת עליו, לבחור באורז שהוא קצת אחר, אורז שיכול לשמש כמנת אורז בדיוק כמו שהייתם אוכלים אורז לבן.

או אורז שמשתלב מושלם כסלט או כמנה בפני עצמה .הצטרפו אלי להרפתקה שכל כולה טעימה, מגוונת, מאוזנת ומלאת הפתעות.

כמה דקות בודדות של עבודה וגם אתם תוכלו לטעום אורז בעל טעם אגוזי ומושלם.

 

ימי גיוון מאושרים!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


12אופן הכנה

  1. ממלאים סיר במים עם קורט מלח ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את האורז ומבשלים על אש בינונית למשך 25-30 דקות עד שהאורז מתרכך אך לא מתפרק.
  3. מסננים את האורז ומשאירים במסננת למשך מספר דקות.
  4. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את שיני השום קלות, מוסיפים את האורז ומקפיצים אותו בשמן המתובל לדקה-שתיים, ממליחים ומגישים.

הערות

  • ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך 4 ימים
  • נסו להכין עם האורז סלט בדיוק כמו שהייתם מכינים סלט פסטה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גם ברזל, גם סיבים וגם חלבון! איך מכינים אורז שחור?

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (20)

Avatar

    Avatar
    Gila Mayer

    ממש טעים, בריא ומשביע. בקיצור, כל מה שצריך

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות