גם ברזל, גם סיבים וגם חלבון! איך מכינים אורז שחור?

אסי רוז מגוונת לכם את התוספת האהובה בכל בית בישראל - האורז! במקום אורז לבן קבלו מתכון לאורז שחור, עשיר בברזל ובעל טעם אגוזי משגע שאפשר להגיש עם מה שאוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    4

צבעים עזים תמיד סחפו אותי, בכל יום כשאני יוצאת לגינתנו הפורחת, עיניי ישר נתפסות על הפרחים הסגולים העוצמתיים שיש לנו בפינת הגינה.

הצבעים הסגולים בטבע מכילים את רוב הצבעים הנוספים שנפגוש, הסגול העז מכיל גם ירוק ואדום, הוא מכיל גם צהוב וכתום ולעיתים הוא מכיל גם שחור וכחול.

לא סתם אומרים לאכול מגוון צבעים, מפני שלכל צבע יש סגולה אחרת נפלאה ועצומה.

ישנם צבעים רבים שרובנו פוגשים בתזונת היומיום שלנו, דווקא את הצבעים העזים והכהים אנחנו פחות פוגשים .בחרתי הפעם להעצים מרכיב שטעמו מדהים וערכיו התזונתיים עוד יותר.

מרכיב שרובכם תפגשו יומיום בצלחת שלכם אבל בצבעו הנפוץ, האורז הלבן.

הכירו את האורז השחור, זה האורז בעל הטעם הכי אגוזי שתפגשו, ולמי שלרגע יתרכז גם ירגיש בטעמו טעם של לחם חם ועסיסי. זה אורז עם המון ברזל, סיבים ומרכיבים חלבוניים רבים.

זה אורז עם היסטוריה. אמנם לאורז כשלעצמו יש היסטוריה גדולה אבל לאורז השחור יש סיפור מרתק ומשגע. את כל זה אתם יכולים להכניס אליכם לצלחת וליהנות ממנה בטירוף.

זה הגיוון שאני מדברת עליו, לבחור באורז שהוא קצת אחר, אורז שיכול לשמש כמנת אורז בדיוק כמו שהייתם אוכלים אורז לבן.

או אורז שמשתלב מושלם כסלט או כמנה בפני עצמה .הצטרפו אלי להרפתקה שכל כולה טעימה, מגוונת, מאוזנת ומלאת הפתעות.

כמה דקות בודדות של עבודה וגם אתם תוכלו לטעום אורז בעל טעם אגוזי ומושלם.

ימי גיוון מאושרים!

מצרכים

12אופן הכנה

  1. ממלאים סיר במים עם קורט מלח ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את האורז ומבשלים על אש בינונית למשך 25-30 דקות עד שהאורז מתרכך אך לא מתפרק.
  3. מסננים את האורז ומשאירים במסננת למשך מספר דקות.
  4. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את שיני השום קלות, מוסיפים את האורז ומקפיצים אותו בשמן המתובל לדקה-שתיים, ממליחים ומגישים.

הערות

  • ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך 4 ימים
  • נסו להכין עם האורז סלט בדיוק כמו שהייתם מכינים סלט פסטה
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 36.2 קק״ל 144.6 קק״ל
פחמימות 1.1 גרם 4.3 גרם
שומן 3.5 גרם 14.1 גרם
נתרן 194.5 מ״ג 777.8 מ״ג
חלבון 0.2 גרם 0.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.3 גרם
שומן רווי 0.5 גרם 1.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 6.4 מ״ג 25.5 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
אשלגן 14.1 מ״ג 56.3 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (4)

    Avatar
    דליה כהן

    הוספתי חמוציות ומעט עלים יצא נדיר

    Avatar
    דיקלה פוקס

    לא ידעתי שקיים אורז כזה. תודה

    Avatar
    אסתר הראל

    תודה אני מחפשת לגוון את האורז שאני מכינה

    Avatar
    אהרון

    0.9 גרם חלבוןצזה נחשב הרבה? בחצי פרוסת גבינה צהובה יש יותר.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody