גם קינוח וגם מרענן? קאפקייקס לימון ומרנג פירות יער!

אייל רווח משלב 2 אהבות גדולות שלו - טארט לימון וקאפקייקס עם שילוב של מרנג איטלקי בטעם פירות יער שמרגיש כמו ענן ורוד מתקתק - השילוב המושלם של חמיצות ומתיקות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

אני משוגע על קינוחים שמשלבים חמיצות ומתיקות ביחד, לכן טארט לימון מרנג הוא אחד האהובים עלי! וזה מה שנתן לי את הרעיון לקאפקייקס הלימוניים האלו.

כמובן שאני אוהב לשלב כמה טעמים ביחד, אז הלכתי על מרנג איטלקי בטעם פירות יער שמרגיש כמו ענן ורוד מתקתק.

דרך אגב, המרנג הזה מושלם להכנת קרמבו אם תרצו. מה שכן, כדי להצליח חובה להשתמש במד חום.

רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!

אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:

054-4699389

מצרכים

מרנג איטלקי

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות נמוכה-בינונית את הביצה, הסוכר והמלח עד שנוצרת תערובת בהירה. יש להיזהר לא להקציף מידי את התערובת.
  3. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה בקערה. בקערה נוספת מערבבים את החלב, גרידת הלימון ומיץ הלימון ותמצית הלימון.
  4. מוסיפים למיקסר את השמן ומערבבים עד לאיחוד.
  5. מוסיפים 1/3 מתערובת היבשים למיקסר ולאחר מכן 1/2 מתערובת הנוזלים. מוודאים שהכל התערבב היטב. מומלץ לעבור עם לקקן על דפנות קערת המיקסר.
  6. ממשיכים להוסיף 1/3 מתערובת היבשים למיקסר, לאחר מכן את שאר תערובת הנוזלים ובסוף את שארית תערובת היבשים.
  7. מוסיפים 1-2 טיפות צבע מאכל צהוב לתערובת ומערבבים היטב.
  8. מוזגים את התערובת לתבניות קפאקייקס ואופים כ-25 דקות.
  9. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

    אופים את הקפאקייקס בתנור כ-25 דקות. צילום: אייל רווח
    אופים את הקפאקייקס בתנור כ-25 דקות. צילום: אייל רווח

  10. מכינים את המרנג: שמים את החלבון בקערת מיקסר עם בלון הקצפה.

    מכינים את המרנג. צילום: אייל רווח
    מכינים את המרנג. צילום: אייל רווח

  11. מוזגים את המים והסוכר לסיר קטן ומחממים על אש גבוהה. כאשר הסוכר מגיע לטפמ׳ של 115 מעלות, מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית.
  12. כאשר הסוכר מגיע ל118 מעלות, מסירים מהאש, מעלים את מהירות המיקסר למקסימום ומוזגים אותו אל תוך המיקסר.
  13. יש לשים לב שלא מוזגים את הסוכר על בלון ההקצפה אלא רק על דפנות הקערה.
  14. מוסיפים 3-4 טיפות של תמצית פירות היער ו-2 טיפות של צבע המאכל.
  15. מקציפים במהירות גבוהה כ-10 דקות עד שהתערבות מתקררת והקערה נעימה למגע.
  16. מזלפים את המרנג באמצעות צנטר בקוטר 15 ס”מ ושורפים מעט עם ברנר (לא חובה).
  17. ניתן לשמור את הקאפקייקס עם הקרם במקרר עד 5 ימים.

    קאפקייקס לימון ומרנג בטעם פירות יער. צילום: אייל רווח
    קאפקייקס לימון ומרנג בטעם פירות יער. צילום: אייל רווח

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 184.2 קק״ל 2210.2 קק״ל
פחמימות 18.6 גרם 223.0 גרם
שומן 11.0 גרם 131.8 גרם
נתרן 171.8 מ״ג 2061.1 מ״ג
חלבון 3.0 גרם 36.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.3 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 17.1 גרם
כולסטרול 22.3 מ״ג 267.3 מ״ג
סידן 21.6 מ״ג 259.8 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 2.8 מ״ג
אשלגן 47.4 מ״ג 568.3 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 2.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (4)

    Avatar
    נופר כהן

    הכנתי את המתכון הזה שלב אחר שלב ויצא לי פשוט מושלם!

    Avatar
    רבקה בית עדה

    מתאים לקינוחים של שבת חתן של הבן שלי

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody