געגועים לפריס: גראטן תפוחי אדמה

מתכון פשוט וטעים שאפשר להכין מהר וממצרכים שיש תמיד בבית. תבנית שלמה של תפוחי אדמה דקיקים ומוקרמים, חמים ומנחמים שתמיד כיף לאכול
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות בלי לשטוף במים!
  3. מביאים לרתיחה את החלב עם תפוחי האדמה, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט תוך כדי ערבוב (כדי שתחתית הסיר לא תשרף). הנוזל יסמיך מעט.
  4. מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה (כשתי דקות).
  5. מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינה המגוררת אם רוצים. מערבבים.
  6. משמנים במעט חמאה את תחתית התבנית ומוזגים לתוכה את תפוחי האדמה והנוזלים.
  7. מכניסים לתנור ל-45-60 דקות (הגראטן צריך להיות זהוב-חום מלמעלה).

    גרטן תפוחי אדמה
    גרטן תפוחי אדמה

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 268.9 קק״ל 1344.5 קק״ל
פחמימות 3.4 גרם 17.1 גרם
שומן 24.8 גרם 124.2 גרם
נתרן 346.1 מ״ג 1730.5 מ״ג
חלבון 17.6 גרם 88.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרם
שומן רווי 4.1 גרם 20.3 גרם
כולסטרול 6.5 מ״ג 32.4 מ״ג
סידן 72.4 מ״ג 361.8 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
אשלגן 95.0 מ״ג 475.1 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody