גרנולה שוקולד טבעונית שמכינים בבית

למה לקנות אם אפשר להכין בבית? שי-לי ליפא עם מתכון טעים במיוחד של גרנולה שוקולד טבעונית עם אגוזים ופירות יבשים. מתאימה בדיוק למוזלי של הבוקר
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מחממים בסיר קטן שמן קוקוס, סוכר וסירופ מייפל או סילאן על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס לגמרי. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה.
  3. מערבבים שיבולת שועל, אגוזים ואבקת קקאו בקערה (את הפירות המיובשים שומרים לסוף, אחרי האפייה). יוצקים את תערובת השמן על תערובת השיבולת שועל ומערבבים היטב.
  4. מפזרים באופן שווה בתבנית.
  5. אופים 30-25 דקות תוך ערבוב כל 10 דקות עד שהאגוזים זהובים (קשה להבחין האם השיבולת שועל כבר זהובה בגלל צבע הקקאו). מצננים היטב.
  6. מפוררים בידיים את הגרנולה, מוסיפים פירות מיובשים ומערבבים.
  7. שומרים בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד שבועיים או במקרר עד חודשיים.

הערות

  • מנת גרנולה = 50 גרם
  • אפשר להחליף את סירופ המייפל בסילאן

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 18 מנות
קלוריות 298.5 קק״ל 5373.0 קק״ל
פחמימות 22.3 גרם 401.9 גרם
שומן 14.3 גרם 257.3 גרם
נתרן 4.5 מ״ג 81.2 מ״ג
חלבון 3.4 גרם 61.9 גרם
סיבים תזונתיים 1.6 גרם 28.8 גרם
שומן רווי 6.2 גרם 111.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 13.4 מ״ג 241.9 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 9.1 מ״ג
אשלגן 76.4 מ״ג 1374.3 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 12.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody