דאמפלינג מתנה במילוי עוף של רחלי קרוט
- רחלי קרוט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 120.1 קק״ל 2401.1 קק״לפחמימות 12.0 גרם 239.7 גרםשומן 3.9 גרם 78.3 גרםנתרן 173.4 מ״ג 3468.3 מ״גחלבון 9.0 גרם 180.8 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 18.7 גרםשומן רווי 0.4 גרם 9.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 14.7 מ״ג 294.6 מ״גברזל 0.5 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 89.2 מ״ג 1783.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות120
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 120.1 קק״ל 2401.1 קק״לפחמימות 12.0 גרם 239.7 גרםשומן 3.9 גרם 78.3 גרםנתרן 173.4 מ״ג 3468.3 מ״גחלבון 9.0 גרם 180.8 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 18.7 גרםשומן רווי 0.4 גרם 9.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 14.7 מ״ג 294.6 מ״גברזל 0.5 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 89.2 מ״ג 1783.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.7 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 120 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
מצרכים
-
250 גרם קמח לבן
-
125 מ"ל מים פושרים
-
5 כפות שמן קנולה
-
1/2 כפית מלח דק
מילוי
-
500 גרם חזה עוף שלםטחון, או פרגיות טחונות
-
2 בצלים בינונייםקלופים
-
2 גזרים בינונייםקלופים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
2 שיני שוםקלופות
-
1 חלבון L
-
2 גבעולי בצל ירוק
הגשה
-
1 חופן שבבי צ’ילי יבשבשמן
אופן הכנה
1. במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, מים, שמן ומלח ולשים עד לקבלת בצק די קשה אבל אחיד. עוטפים ומניחים בצד על השיש למנוחה של 20 דקות.
2. בינתיים מכינים את המילוי: מגרדים את הבצלים והגזר על החלק העבה בפומפייה ואת השום והג’ינג’ר על החלק הדק ומעבירים לקערה עם החזה עוף הטחון. אם יש הרבה נוזלים מוציאים אותם.
3. קוצצים את הבצל הירוק דק דק ומוסיפים אותו לקערה ביחד עם שאר המצרכים ולשים היטב.
4. בעזרת מערוך/ מכונת פסטה מרדדים את הבצק, הכי הכי דק שאתם יכולים לעלה דקיק.
5. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ מהבצק וממלאים בכף גדושה מהמילוי. בשלב הזה ניתן לסגור לחצי סהר (אפשר להדביק את קצוות הבצק עם מעט מים או חלבון) ואפשר לקחת את חצי הסהר שנוצר ולהדק את הקצוות כך שנוצרת מעין צורה של טורטליני.
6. איך יוצרים צורת מתנה? מצמידים את 2 צידי העיגול פנימה ומהדקים. מצמידים גם את 2 צידי העיגול הנותרים לבפנים ומהדקים. וזהו, זה מוכן.
7. מחממים סיר עם מים וכשהמים מגיעים לסף רתיחה מניחים מעל סלסלת במבוק עם עלי כרוב למטה או נייר אפייה.
8. מניחים מעל את הכיסונים, סוגרים את המכסה ומבשלים באדים במשך 35-55 דקות או עד שהבצק נעשה מעט שקוף ולא לבן והעוף בפנים מוכן.
9. מגישים עם צ’ילי בשמן או פשוט לצד רוטב סויה איכותי.
אופן הכנה
1. במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, מים, שמן ומלח ולשים עד לקבלת בצק די קשה אבל אחיד. עוטפים ומניחים בצד על השיש למנוחה של 20 דקות.
2. בינתיים מכינים את המילוי: מגרדים את הבצלים והגזר על החלק העבה בפומפייה ואת השום והג’ינג’ר על החלק הדק ומעבירים לקערה עם החזה עוף הטחון. אם יש הרבה נוזלים מוציאים אותם.
3. קוצצים את הבצל הירוק דק דק ומוסיפים אותו לקערה ביחד עם שאר המצרכים ולשים היטב.
4. בעזרת מערוך/ מכונת פסטה מרדדים את הבצק, הכי הכי דק שאתם יכולים לעלה דקיק.
5. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ מהבצק וממלאים בכף גדושה מהמילוי. בשלב הזה ניתן לסגור לחצי סהר (אפשר להדביק את קצוות הבצק עם מעט מים או חלבון) ואפשר לקחת את חצי הסהר שנוצר ולהדק את הקצוות כך שנוצרת מעין צורה של טורטליני.
6. איך יוצרים צורת מתנה? מצמידים את 2 צידי העיגול פנימה ומהדקים. מצמידים גם את 2 צידי העיגול הנותרים לבפנים ומהדקים. וזהו, זה מוכן.
7. מחממים סיר עם מים וכשהמים מגיעים לסף רתיחה מניחים מעל סלסלת במבוק עם עלי כרוב למטה או נייר אפייה.
8. מניחים מעל את הכיסונים, סוגרים את המכסה ומבשלים באדים במשך 35-55 דקות או עד שהבצק נעשה מעט שקוף ולא לבן והעוף בפנים מוכן.
9. מגישים עם צ’ילי בשמן או פשוט לצד רוטב סויה איכותי.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
אם אין לי קערת במבוק? יש עוד שיטה?
אפשר לצרוב קלות עם שמן במחבת, להוסיף ממש מעט מים (רבע כוס), לסגור ולאדות כך
אפשר להכין ולהקפיא?
אפשר להקפיא לפני שלב הבישול.
לא שכחתם את העוף במילוי??? לטחון אותו? לקצוץ?
היי, החזה עוף טחון. הוספנו לסעיף 2 לאופן ההכנה. בהצלחה!