דג סלמון במעטפה ברוטב אסייתי

רוצים להפתיע את האורחים במנת דג אלגנטית וטעימה? איילת הירשמן מלמדת איך מכינים דג סלמון במעטפה ששומרת עליו עסיסי במיוחד. מגישים עם אורז לספיגת הרוטב
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מחלקים את פילה הסלמון ל-4 נתחים במשקל 150 גרם כל אחד.
  3. קולפים את הג’ינג’ר ומגררים במיקרופליין.
  4. בקערה שמים את גרידת הלימון, רוטב הסויה, הדבש, חומץ האורז, שמן השומשום והג’ינג’ר ומערבבים.
  5. מכינים ארבע יריעות גדולות של נייר אפייה ושמים במרכז כל אחת נתח דג אחד - היריעה צריכה להיות בגודל כזה שיישארו מהצדדים שוליים באורך 10 ס”מ לפחות.
  6. מתבלים את הדג במעט מלח ובפלפל שחור. מורחים את הדג ברבע מכמות הרוטב, מפזרים את גרגירי הפלפל ומניחים מקל קינמון, כוכב אניס ועלי בזיליקום. מרימים ומקפלים את קצות הנייר מכל הצדדים, וסוגרים את קצות הנייר מלמעלה כך שהקצה יגיע לגובה של 5 ס”מ לפחות מעל הדג ושיישאר מרווח להצטברות האדים בזמן האפייה.
  7. מניחים את ארבע החבילות בתבנית תנור ואופים בתנור החם 10-8 דקות. לאחר 10 דקות, בודקים אם הדג מוכן: פותחים חבילה אחת בזהירות ותוחבים בעדינות כף למרכז הדג. אם הכף מפרידה את הנתח בלי התנגדות הדג מוכן.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 320.2 קק״ל 1281.0 קק״ל
פחמימות 6.4 גרם 25.7 גרם
שומן 13.8 גרם 55.3 גרם
נתרן 1195.2 מ״ג 4780.8 מ״ג
חלבון 41.1 גרם 164.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.6 גרם
שומן רווי 2.2 גרם 8.9 גרם
כולסטרול 88.5 מ״ג 354.0 מ״ג
סידן 47.7 מ״ג 190.8 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
אשלגן 807.9 מ״ג 3231.4 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody