החבר הכי טוב שלכם – הסלט של דנה

להילה סער נמאס מהאכילה האינסופית של אוכל "כבד" בבידוד וכל מה שבא לה זה סלט טעים וכיפי בדיוק כמו הסלט של דנה, החברה שלה. סלט של מה שיש עם טוויסט טעים במיוחד
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

תגידו, קורונה זה וירוס שגורם לאכילה ללא הפסקה? כי אם כן, כנראה שכולנו כבר חולים…

וברצינות, כמות האוכל שרצה פה כל יום לא תיאמן. מרקים, תבשילים, מאפים ונשנושים בלי סוף. די. לא יכולה יותר. כל מה שבא לי זה סלט כייפי. ואם להיות יותר ספציפית - הסלט הכייפי של דנה.

דנה היא חברה טובה שלי משכבר הימים. הכרנו אי שם בניינטיז, כשהיינו חיילות משוחררות, ועבדנו בעבודה מועדפת במלון באילת ביחד. תוך שבוע הפכנו להיות החברות הכי טובות, ולא נפרדנו יום ולילה.

אחרי כמה חודשים עזבנו את אילת, כל אחת מאיתנו טסה לחו”ל והמשיכה את המסלול הכה ישראלי של טיול-לימודים-חתונה-ילדים. איכשהו היום, וללא תיאום מוקדם, יצא שדנה ואני גרות במרחק של עשר דקות נסיעה אחת מהשנייה כבר כמעט עשר שנים. איזה כיף לנו!

דנה חושבת שהיא לא משהו במטבח, אבל אני יודעת את האמת - היא מתקתקת אמיתית. למשל, את הסלט הזה דנה תקתקה בספונטניות, לאחד ממפגשי החברות שלנו, שהיא אירחה אצלה בבית. כולנו התלהבנו, וביקשנו שתכין אותו שוב גם למפגשים הבאים.

הגיע הזמן שכולם יכירו את הסלט של דנה, כי למה שרק אנחנו נהנה?

הכנתי אותו הפעם ממה שהיה בבית, אז קצת אלתרתי. החלפתי קשיו בגרעיני חמנייה, כוסברה בפטרוזיליה, ולא השתמשתי בפלפל חריף. את המתכון כתבתי לפי המתכון המקורי של דנה, אבל אתם מוזמנים לאלתר לפי מה שיש לכם ולפי הטעם האישי. בסופו של דבר, זה מה שדנה עשתה כשהיא המציאה את הסלט הזה.

טיפ בריא:
ידעתם שכרוב סגול בריא יותר מכרוב לבן? הצבע הסגול מגיע מאנתוציאנינים, שהם נוגדי חמצון חזקים במיוחד, ותורמים למניעת מחלות לב ומחלות כלי דם, ובעלי השפעה נוגדת דלקת, בנוסף לתועלות בריאותיות נוספות. לגמרי כדאי ומומלץ לשלב כרוב סגול בתפריט שלכם.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

אופן הכנה

  1. מתבלים את קוביות הבטטה במלח, פלפל ושמן זית, וצולים בתנור ב-200 מעלות כ-10-15 דקות עד שהבטטות מזהיבות מבחוץ, ורכות מבפנים. מוציאים מהתנור ומצננים.
  2. מערבבים את כל מצרכי הסלט, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל את קוביות הבטטה הצלויות ומגישים.

    הסלט של דנה. צילום: הילה סער
    הסלט של דנה. צילום: הילה סער

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 555.4 קק״ל 1110.8 קק״ל
פחמימות 38.9 גרם 77.8 גרם
שומן 44.4 גרם 88.7 גרם
נתרן 1965.4 מ״ג 3930.9 מ״ג
חלבון 9.2 גרם 18.3 גרם
סיבים תזונתיים 11.0 גרם 22.0 גרם
שומן רווי 6.3 גרם 12.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 125.5 מ״ג 251.1 מ״ג
ברזל 5.6 מ״ג 11.1 מ״ג
אשלגן 1250.3 מ״ג 2500.7 מ״ג
אבץ 2.6 מ״ג 5.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (7)

    Avatar
    דנה מדינה

    וואו, הילה, ממש ריגשת אותי… ❤️ עמית מוסיף שהפכת את הסלט שלי לסלב 😎

      Avatar
      הילה סער

      דנל׳ה, הכי מגיע לך ולו 😍 סלט אגדי!

    Avatar
    דניאל טרכטרמן

    מוש!! מתכון נהדר. תודה

    Avatar
    דיקלה פוקס

    אשכרה כל מה שבא לי זה רק סלט טעיםםםםם. בא לי להקיא פחמימות כבר. יצא טעים ממש אפילו הבן שלי אהב שזה הישג

      Avatar
      דנה מדינה

      וואו, הילה, ממש ריגשת אותי….

      Avatar
      Foody Foody

      הילה סער היא מלכה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody