היא לא דומה לאף אחת אחרת: טורטליני תרד וריקוטה ברוטב עגבניות שרי

מנה חגיגית, עשירה וטעימה ב-10 דקות עבודה בלבד? יש דבר כזה! טורטליני תרד וריקוטה ברוטב עגבניות שרי. קפיצה קטנה לאיטליה בלי לצאת מהמטבח
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

באיטליה לגדולים והשמנמנים בכלל קוראים טורטלוני ואילו לקטנטנים והשובבים קוראים טורטליני.
המנה האיטלקית הקלאסית של הטורטליני - מוגשת בתוך קערת ציר מרק עשיר או איך שקוראים לו באיטליה “ברודו” או לחלופין ברוטב שמנת פרמז’ן שמנוני ועשיר.
את הטורטלוני השמנמנים ממלאים בדרך כלל בגבינה או בדלעת ומגישים אותו ברוטב חמאה ומרווה פשוט ונהדר.

את האהבה שלי לכיסונים האיטלקים המופלאים רכשתי כבר בביקור הראשון שלי באיטליה: לרוע מזלי טסתי חולה, כמה נורא לטוס לחופשה חולה. היה קר וכיסיתי את עצמי בכל פריט לבוש אפשרי כדי לחסות על החולי ועל הקור.
טיילתי ברחובות מלווה בטישו וצינון שלא רצה להפסיד ולו רגע מאיטליה וסרב להניח לי לנפשי. מחוסרת רעב וטעם ראיתי מרחוק שלט קטן עם שמבשר על “מרק טורטליני”, מרק זה טוב, טורטליני זה כמו קרפלך וככל הנראה הסבתות האיטלקיות מציעות את זה לנכדים החולים לא? נכנסתי לנסות, אין לי מה להפסיד.

שולחנות העץ כוסו מפות לבנות, אח עצים בוערת שחיממה את החלל והפיצה ריח של קליפות הדרים שהונחו עליה. הזמנתי מרק עם טורטליני.

המלצר הניח לפני את המרק עם הקטנטנים הצפים, לקחתי שלוק והרגשתי איך כל הגוף שלי צובר כוחות וזה היה כל כך טעים!!! בין אם זה היה המרק או הדקסמול, אחרי כמה שעות כבר הרגשתי הרבה יותר טוב ומאז אני זוכרת לטורטליני את החוויה ושומרת לו אהבה גדולה וחיבה עזה.

מאז טעמתי כל טורטליני או טרטולוני שנקרה בדרכי ואהבתי אליהם צמחה וגדלה. אז אומנם את הטורטליני האלו קונים מוכנים (לא משנה איזה, תבחרו משהו שאתם אוהבים ועושה לכם שמח), ונכון שזה לא במרק או משמר את המסורת הקלאסית. אבל זה מתכון פשוט וכל כך טעים שמכינים ב-10 דקות בלבד.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הטורטליני לפי הוראות היצרן.
  2. בינתיים מחממים שמן במחבת ומטגנים את העגבניות עד שהן מתחילות להתכסות בבועות קטנות.
  3. מסננים את הטורטליני מהמים ושומרים מעט ממי הבישול בצד.
  4. מגבירים את הלהבה במחבת עם העגבניות, מוסיפים את הטורטליני, פטרוזיליה, מעט ממי הבישול ופרמזן. מערבבים היטב.
  5. מתבלים במלח ופלפל ומגישים. אפשר ורצוי לפזר עוד מעט פרמזן מגורר מלמעלה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 65.5 קק״ל 261.9 קק״ל
פחמימות 3.1 גרם 12.3 גרם
שומן 5.1 גרם 20.3 גרם
נתרן 443.2 מ״ג 1772.7 מ״ג
חלבון 2.6 גרם 10.6 גרם
סיבים תזונתיים 1.1 גרם 4.3 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 5.6 גרם
כולסטרול 3.7 מ״ג 14.6 מ״ג
סידן 69.3 מ״ג 277.4 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 3.4 מ״ג
אשלגן 207.4 מ״ג 829.6 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody