הכי לאכול אחרי הגן: כדורי בשר ושעועית צהובה
- פלג בכור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 923.7 קק״ל 3694.8 קק״לפחמימות 32.9 גרם 131.4 גרםשומן 48.9 גרם 195.8 גרםנתרן 1640.5 מ״ג 6562.0 מ״גחלבון 79.8 גרם 319.2 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.4 גרםשומן רווי 16.2 גרם 64.9 גרםכולסטרול 452.7 מ״ג 1810.6 מ״גסידן 134.3 מ״ג 537.2 מ״גברזל 10.0 מ״ג 40.2 מ״גאשלגן 1312.6 מ״ג 5250.2 מ״גאבץ 17.1 מ״ג 68.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות924
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 923.7 קק״ל 3694.8 קק״לפחמימות 32.9 גרם 131.4 גרםשומן 48.9 גרם 195.8 גרםנתרן 1640.5 מ״ג 6562.0 מ״גחלבון 79.8 גרם 319.2 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.4 גרםשומן רווי 16.2 גרם 64.9 גרםכולסטרול 452.7 מ״ג 1810.6 מ״גסידן 134.3 מ״ג 537.2 מ״גברזל 10.0 מ״ג 40.2 מ״גאשלגן 1312.6 מ״ג 5250.2 מ״גאבץ 17.1 מ״ג 68.6 מ״גסגור
כדורי בשר ברוטב אדום, זו מנה שתמיד ילדים אוהבים ואוכלים בשמחה (המחקרים הראו שבעיקר בגלל “האדום”).
את המנה הזו הייתי מגיש לילדיי לרוב עם אורז או פסטה בצד, אממה גיא (או גאיגוי בשבילכם) – הבן הצעיר שלי, שהיום כבר בן 18, נורא אהב שעועית צהובה ברוטב עגבניות. ואני מתוך רצון לקצר תהליכים במובן החיובי, או לייתר דיוק להיות יעיל יותר, פשוט חיברתי בין שתי המנות – אגב מומלץ להכין עם הילדים – זה פותח בפניהם את עולם חומרי הגלם, הם נחשפים, שותפים לבישול ויותר רוצים לטעום ולאכול.
טיפ קטן: כשאני מכין מסה של בשר לכדורי בשר, אני תמיד מכין 1 ק”ג ויוצר ממנה מנות נוספות. לדוגמה: קציצות מטוגנות, ממולאים, כיסוני פסטה, אפילו לחמעג’ון. ככה סגרתם לכם בפעם אחת, עוד מנות להמשך השבוע!
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 924 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת בשר
-
2 בצלים בינוניים
-
2 צרורות כוסברההידרו של "עלעלים רעננים"
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
3 ביצים L
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית כמון טחון
רוטב
-
1 שקית שעועית צהובהקפואה או טרייה
-
2 כפות שמן זית
-
5 שיני שוםכתושות
-
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקותאפשר להשתמש גם בבקבוק פאסאטה של מוטי
-
2 כוסות ציר עוףאפשר כל ציר אחר או מים מעורבבים עם אבקת מרק
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- בסיר גדול ורחב שמים מעט שמן זית ואת השום הכתוש. מיד כשמתחיל רעש של טיגון, מוספים את השעועית הצהובה לסיר (כדי שהשום לא יישרף) מוסיפים ציר מרק או מים ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומביאים לרתיחה
- בינתיים במעבד מזון שמים את הבצלים והכוסברה ומפעילים ב״פולסים״ עד שמתקבלת תערובת קצוצה גס.
- מערבבים את כל חומרי הקציצות יחד בקערה קודם הבשר הירק והתבלינים ואז את הביצים ומתקנים תיבול.
- כאשר סיר הרוטב רותח, מגלגלים את הבשר לכדורים וזורקים למים, מכסים את הסיר למשך כ-7-10 דקות.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ועוד מעט מלח ופלפל וממשיכים לבשל עוד כ-5-7 דקות תוך כדי ערבוב עדין. שימו לב, לפני הוספת העגבניות המרוסקות לא מערבבים כדי שכדורי הבשר לא יתפרקו.
- טועמים את הרוטב, מתקנים תיבול במידת הצורך ומסירים מהאש.
- מומלץ להגיש עם אורז לבן.
- סוד קטן, לילדים קטנים אפשר להוסיף מעט קטשופ עם רסק העגבניות. הם מתים על זה!
אופן הכנה
- בסיר גדול ורחב שמים מעט שמן זית ואת השום הכתוש. מיד כשמתחיל רעש של טיגון, מוספים את השעועית הצהובה לסיר (כדי שהשום לא יישרף) מוסיפים ציר מרק או מים ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומביאים לרתיחה
- בינתיים במעבד מזון שמים את הבצלים והכוסברה ומפעילים ב״פולסים״ עד שמתקבלת תערובת קצוצה גס.
- מערבבים את כל חומרי הקציצות יחד בקערה קודם הבשר הירק והתבלינים ואז את הביצים ומתקנים תיבול.
- כאשר סיר הרוטב רותח, מגלגלים את הבשר לכדורים וזורקים למים, מכסים את הסיר למשך כ-7-10 דקות.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ועוד מעט מלח ופלפל וממשיכים לבשל עוד כ-5-7 דקות תוך כדי ערבוב עדין. שימו לב, לפני הוספת העגבניות המרוסקות לא מערבבים כדי שכדורי הבשר לא יתפרקו.
- טועמים את הרוטב, מתקנים תיבול במידת הצורך ומסירים מהאש.
- מומלץ להגיש עם אורז לבן.
- סוד קטן, לילדים קטנים אפשר להוסיף מעט קטשופ עם רסק העגבניות. הם מתים על זה!
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
לא רואה את הרסק במרכיבים.
היי אסנת, הייתה טעות באופן ההכנה, הכוונה היא להוסיף את העגבניות המרוסקות (אין רסק במתכון). עודכן כעת. תודה רבה על עירור תשומת הלב
מה זה ציר מרק או מים??
היי מלכי, ציר עוף מצומצם או לחילופין אבקת מרק עוף שמערבבים עם מים רותחים.
תודה על העצה לא לבחוש את התבשיל עד להוספת רסק העגבניות. הקציצות שלי באמת מתפרקות כי אני מוסיפה מהר מדי את הרסק. לפני הקציצות. פעם הייתי מטגנת קלות אבל עכשיו כבר לא
בשמחה!