הכרובית שעושה לי את זה: כרובית שלמה ממולאת בשר

החג השנה שונה מכל שנה אחרת ואסי רוז מחליטה לשים במרכז השולחן פרח צחור ומקושט של כרובית ממולאת בשר, מנה עסיסית עם רוטב העגבניות הכי מפנק שיש
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

זה חג שהוא אחר, חג שהחירות והבריאות מתבטאים בדרכים שעוד לא הכרנו. לכל אחד מאיתנו יש את הרצון העז להיות עם כל המשפחה, להיות יד ביד ולחגוג את חג האביב שטוף המטעמים הזה.

לחלקנו יהיה שולחן טיפה יותר גדול כי משפחתם הגרעינית גדולה ולחלקנו יהיה שולחן יחסית קטן, שיכיל משפחה גרעינית קטנה. בכל שולחן יש אור גדול וגודלו לא משנה, וכיום אפשר בקלות להפוך את השולחן לענקי עם שיחות הוידאו הרבות שניתן לקיים.

בחירתי בכרובית הייתה ברורה , לחג האביב אני רוצה להגיש פרח צחור ומקושט למרכז השולחן, פרח כזה שיכבוש את ליבם של כולם וכולם ייהנו מאכילה משותפת שלו.

הוצאתי את הכרובית מהמקרר, והסתכלתי עלייה, נפעמתי מיופייה והחלטתי שאני רוצה לעטר אותה בצבעים נוספים. את הכרובית התחלתי למלא, זו פשוט הייתה הפעולה הכי ברורה עבורי לאור המצב למלא כרובית שכל כולה שפע בעוד שפע.

להפוך את מרכז השולחן שלנו למאכל מכיל ומזין, מאכל יפיפה, כי כמה יפה הוא שולחן חג עם פרח צחור ומעוטר במרכזו.

הכרובית משתזפת בתנור והופכת להיות עסיסית וטובה, הבשר מתמצק ונותן מרקם שמשתלב בול עם העסיסיות של הכרובית, והרוטב, אוי הרוטב עגבניות הזה הוא אחד המפנקים והטובים שאני מכינה, הוא נותן חמיצות נפלאה ומתיקות מפנקת.

השילוב של הכל וההגשה של הכרובית עושים את כל ההבדל, איך ברגע מגיעה לשולחן מנה, מנה שלמה ועגולה פרח ענקי של שמחה, בריאות ומשפחתיות.

את הכרובית שלי אני מכינה בשלבים, פשוט כדי שלא אהיה עייפה לקראת ערב החג. היא ממש קלה להכנה והתנור עושה לי את רוב העבודה.

אני מאחלת לכולנו חג אביב וחירות בריא ושמח, שנדע להסתכל על הטוב ועל כל מה שיש לנו. שנעריך את המשפחה הגרעינית שלנו, שאלה בעצם האנשים איתם אנחנו חיים יום יום. ונדע למצוא את פיסות האור בכל מקום בבית.

כל שנותר לכם הוא לחלוט כרובית ולמלא אותה באושר, היא כבר תחכה לרגע שבו תחליטו לשבת בשולחן ולהנות מפריחתה.

ימי חג בריאים ומאושרים.

מצרכים

כרובית

רוטב

אופן הכנה

  1. מרתיחים מים עם מלח בסיר לטובת הכרובית ונחלוט אותה כשפנייה כלפי מטה למשך 10 דקות, מסננים מהמים ומצננים הייטב.
  2. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבשר: בשר טחון, קמח עדשים, שן שום, פטרוזיליה, רסק עגבניות, זרעי כוסברה, מלח ופלפל. נלוש היטב לעיסה חלקה.

    בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבשר. צילום: אסי רוז
    בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבשר. צילום: אסי רוז

  3. עובדים על קרש חיתוך רחב, מניחים את הכרובית הפוכה כשהחלק החתוך שלה כלפי מעלה, חותכים קצת מלב הכרובית בכדי שיהיה לנו מקום למלא אותה, מתחילים למלא ולהכניס את תערובת הבשר לכל פינות הכרובית, לא להיבהל אם הכרובית מתפרקת תשתמשו בתערובת הבשר כדבק ותהדקו את פרחי הכרובית שהתפרקו בעזרתה. נסו לפזר כמה שיותר מתערובת הבשר בתוך הכרובית ובין הפרחים שלה.
    מניחים את הכרובית הפוכה כשהחלק החתוך שלה כלפי מעלה. צילום: אסי רוז
    מניחים את הכרובית הפוכה כשהחלק החתוך שלה כלפי מעלה. צילום: אסי רוז

    נסו לפזר כמה שיותר מתערובת הבשר בתוך הכרובית ובין הפרחים שלה. צילום: אסי רוז
    נסו לפזר כמה שיותר מתערובת הבשר בתוך הכרובית ובין הפרחים שלה. צילום: אסי רוז

  4. מחממים תנור ל180 מעלות, משמנים תבנית אפייה או סיר עם שמן זית ומניחים את הכרובית בתוכה, שימו לב להניח את הכרובית כשהחלק התחתון נמצא כלפי מטה ופריחתה של הכרובית חשופה. מורחים בעזרת מברשת את הביצה על כל פני הכרובית, ומכניסים לתנור לאפייה של 30 דקות.

    מכניסים לתנור לאפייה של 30 דקות. צילום: אסי רוז
    מכניסים לתנור לאפייה של 30 דקות. צילום: אסי רוז

  5. מכינים את הרוטב: מחממים סיר רחב עם מעט שמן זית ומטגנים את שיני השום, מוסיפים את רוטב העגבניות, מלח, פלפל ודבש ומערבבים היטב, מבשלים על אש נמוכה למשך 5 דקות והוא מוכן.
  6. ועכשיו כל שנותר הוא לבנות את המנה, לפני ההגשה שופכים את הרוטב בצלחת רחבה עם דפנות גבוהים, ומניחים את הכרובית במרכזה מגישים לשולחן את סידור הפרחים המרכזי. פרח כרובית צחור ומעוטר.

    כרובית ממולאת בשר. צילום: אסי רוז
    כרובית ממולאת בשר. צילום: אסי רוז

הערות

  • ניתן לשמור במקרר ל3 ימים בקופסא אטומה.
  • ניתן לפזר על הכרובית מעט שומשום לבן לעיטור, פעולת הפיזור תיעשה לפני אפיית הכרובית בתנור מיד לאחר מריחתה בביצה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 565.2 קק״ל 2260.7 קק״ל
פחמימות 24.3 גרם 97.1 גרם
שומן 32.0 גרם 127.9 גרם
נתרן 1802.8 מ״ג 7211.0 מ״ג
חלבון 40.0 גרם 160.0 גרם
סיבים תזונתיים 3.7 גרם 14.9 גרם
שומן רווי 10.2 גרם 41.0 גרם
כולסטרול 171.0 מ״ג 683.8 מ״ג
סידן 112.0 מ״ג 448.0 מ״ג
ברזל 6.5 מ״ג 26.1 מ״ג
אשלגן 1195.1 מ״ג 4780.6 מ״ג
אבץ 7.3 מ״ג 29.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (4)

    Avatar
    מירב

    רעיון מעולה אבל אפילו אחרי שעתיים בתנור, הכרובית עדיין לא התרככה. פעם הבאה, אני אבשל את הכרובית במים רותחים קודם ואז, אחרי קירור, אמלא בבשר. תודה לרעיון הנהדר. עם שינוי אחד, יהיה נפלא!

    Avatar
    אלי

    היי אסי ! חזרתי להגיד שיצא ממש מושלם!!!

    Avatar
    מירית מלול

    פעם ראשונה ששומעת ורואה כרובית ממולאת בבשר

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody