המדריך המלא להכנת פופקורן – החטיף הכי בריא שאפשר למצוא בארון

בימי הסגר הארוכים כל בני המשפחה מנשנשים יותר, פה בדיוק נכנס לתמונה המתכון של אסי רוז לפופקורן! חטיף ביתי, בריא יותר וכמובן זול יותר שימלא את הבית בריח משגע
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    12 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    3

המשבר שהפך לשגרה ולמציאות חדשה גרם לארון הממתקים בבית להיות המקום הכי אטרקטיבי שיש.

בכל רגע של שעמום בבטן ושעמום בראש הארון נפתח ורעש שקיות הממתקים ממלא את הבית. הילדים מתחילים ללעוס ואנחנו חוטפים ביס בכל רגע שהשקית עוברת לידנו וזה פשוט מיותר.

את החטיפים והממתקים אפשר לשדרג, אפשר לבחור במשהו לא מתועש ומלא בתוספות, חטיף זול וזמין שיהיה אטרקטיבי באותה מידה כמו שקיות החטיפים הקנויות.

קערה שכל כולה תתחסל ברגע, תעלה לכם כמה שקלים בודדים ואתם והילדים תהנו מנשנוש בריא מהנה ומלמד.

נשמע פשוט להכין פופקורן, אבל גם פה הטכניקה היא חשובה, המכלול של בחירת מרכיבים נכונה וטכניקה קלה ובטוחה הם שייצרו לכם את סיר הפופקורן הכיף, הזול, הבריא והמהיר ביותר.

בכמה צעדים פשוטים אפשר להכין סיר משגע, שייטרף בדקות שימלא את כל הבית בריח טוב ומסחרר, שלא יגיע בשקית ארוזה, שלא יהיה מפוצץ בנתרן ותוספות טעם ושיהיה הכי קרוב למקור.

אחרי כל זה הוא גם יהיה מזין לכם ולילדים, ההכנה יכולה להיות משותפת, מהנה ומלמדת.

הילדים יכולים להנות מלחוות תהליך בו גרגיר תירס צהוב, קטן ומתוק הופך לענן לבן ורך. תחשבו איזו חוויה משגעת זו.

הרעש שמתבקע מהסיר גם הוא חוויה בפני עצמה, במידה ותבחרו במכסה שקוף יהיה ניתן ממש לצפות בתהליך. סופו של התהליך מלווה בריחות משכרים, טעמים מלוחים ומהנים ועוד רגע מעצים ומלמד.

כמה דקות בודדות של עבודה וקערת הפופקורן שלכם תחוסל,

ימי נשנוש מאושרים😊

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכניסים לסיר (שימו לב שבחרתם סיר רחב בעל דפנות גבוהות) את המרכיבים בסדר הבא: שמן זית ומלח מערבבים אותם מעט ומפזרים את גרגירי התירס בתוכם - נסו בעזרת כף או הידיים לערבב את גרגירי התירס כך שיהיו מצופים בתערובת השמן המלוחה זה ייתן לנו פופקורן מלוח וטעים.
  2. מדליקים את האש על אש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר וממתינים לרעשים ולריחות, אני אוהבת לעשות זאת עם מכסה שקוף כך ניתן להנות מהתהליך.
  3. אחרי 5-7 דקות בערך הפופקורן שלנו אמור להיות מוכן, תקשיבו לסיר שלכם לאורך כל ההכנה, שהרעש מתחיל להיחלש זה הסימן שהפופקורן מתחיל להיות מוכן.
  4. כבו את האש העבירו לקערה תטעמו ותקנו מליחות אם יש צורך ותגישו.

    פופקורן בהכנה ביתית. צילום: אסי רוז
    פופקורן בהכנה ביתית. צילום: אסי רוז

הערות

  • אני ממליצה לבחור בסיר "נונסטיק" ולא להשתמש בסיר נירוסטה.
  • ניתן להחליף את השמן זית בחמאה.
  • לחובבי הז'אנר ניתן לתבל את שמן הזית בפפריקה / תערובת פלפל קאיין / עשבי תיבול.
  • את הגרעינים שנותרו בתחתית הסיר ניתן לבשל שוב ולהפוך לפופקורן.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 360.7 קק״ל 1442.7 קק״ל
פחמימות 28.1 גרם 112.5 גרם
שומן 21.9 גרם 87.5 גרם
נתרן 1422.8 מ״ג 5691.2 מ״ג
חלבון 5.6 גרם 22.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
אשלגן 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

      Avatar
      Foody Foody

      בשמחה!

    Avatar
    רויטל בכר-בן עמי

    תודה רבה בשם ילדי משפחת בכר שחולים על פופקורן, לא הכרתי את השיטה הזאת

      Avatar
      Foody Foody

      בשמחה ובאהבה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody