המוח המרוקאי של רותם בן מויאל – תרתיי משמע!

בכל בית מרוקאי אוכלים תבשיל מוח, ולא רק בחגים. רותם בן מויאל משדרג את המתכון המסורתי ומכין תבשיל מוח עגל, ללא בישול מקדים, עם מנגולד וחומוס עטוף בבצק - מוח של מרוקאי או לא?
בכל בית מרוקאי אוכלים תבשיל מוח, ולא רק בחגים. רותם בן מויאל משדרג את המתכון המסורתי ומכין תבשיל מוח עגל, ללא בישול מקדים, עם מנגולד וחומוס עטוף בבצק - מוח של מרוקאי או לא?
  • רותם בן מויאל
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    545
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 544.8 קק״ל 2179.2 קק״ל
    פחמימות 55.0 גרם 219.9 גרם
    שומן 25.9 גרם 103.7 גרם
    נתרן 312.3 מ״ג 1249.1 מ״ג
    חלבון 19.0 גרם 76.1 גרם
    סיבים תזונתיים 17.1 גרם 68.5 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרם
    כולסטרול 114.8 מ״ג 459.4 מ״ג
    סידן 145.2 מ״ג 580.9 מ״ג
    ברזל 6.6 מ״ג 26.4 מ״ג
    אשלגן 1550.9 מ״ג 6203.5 מ״ג
    אבץ 3.4 מ״ג 13.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    545
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 544.8 קק״ל 2179.2 קק״ל
    פחמימות 55.0 גרם 219.9 גרם
    שומן 25.9 גרם 103.7 גרם
    נתרן 312.3 מ״ג 1249.1 מ״ג
    חלבון 19.0 גרם 76.1 גרם
    סיבים תזונתיים 17.1 גרם 68.5 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרם
    כולסטרול 114.8 מ״ג 459.4 מ״ג
    סידן 145.2 מ״ג 580.9 מ״ג
    ברזל 6.6 מ״ג 26.4 מ״ג
    אשלגן 1550.9 מ״ג 6203.5 מ״ג
    אבץ 3.4 מ״ג 13.5 מ״ג
    סגור

מוח ברוטב מרוקאי זה אחד ממאכלי החגים האהובים עליי.
בגדול לא צריך חג כדי לאכול מח בבית מרוקאי, מי שגדל בבית כזה מבין שחוץ מהפעמון של הפרה אוכלים הכל.

הפעם החלטתי לקחת את המתכון שלי למוח למחוזות כפריים ושונים, כאלה שאני בעצמי הייתי רוצה לגור בהם, עם מלא ירק ומלא הרים ובית ולנסות להכניס את כל זה לסיר אחד.

החלטתי לעטוף את תבשיל המוח שלי במעטפת בצק, ממש כמו שמיכה, כדי לתת לגמרי תחושה של חום ובית ויאלה, תנו לי יד ונצא יחד לטיול כפרי במיוחד

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

תבשיל מוח

הברשה


אופן הכנה

  1. מחממים בסיר רחב 5 כפות שמן ומוסיפים את הפלפלים לטיגון קצר.
  2. מוסיפים את החומוס, כף אריסה, כוסברה, שום ותבלינים ומערבבים היטב עד שהכל הופך לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים או ציר עוף ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים עלי מנגולד ומבשלים עד לריכוך.
  5. מוסיפים את המוחות השלמים (לא פרוס ולא מבושל) לתוך הרוטב ומבשלים עד שכל נוזלי הרוטב מצטמצמים.
  6. מכינים בצק: מערבבים את כל המצרכים לבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד, חלק גמיש.
  7. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה קצרה.
  8. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  9. לאחר שכל נוזלי תבשיל המוח הצטמצמו, מעבירים מעט מהתבשיל למחבת אישית או קערה חסינת חום.
  10. מרדדים את הבצק בעזרת הידיים, מותחים מעל המחבת האישית את הבצק ויוצרים מעין מכסה מבצק.
  11. מורחים חלמון ביצה מעל הבצק, ואופים למשך 10 דקות עד שהבצק מזהיב. 
עוטפים את המחבת האישית בבצק
עוטפים את המחבת האישית בבצק
אופים בתנור כ-10 דקות עד להשחמה
אופים בתנור כ-10 דקות עד להשחמה
מתכונים נוספים שכדאי להכיר
המוח המרוקאי של רותם בן מויאל – תרתיי משמע!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות