<

הנינג’ה של עלי הגפן – עוגת עלי גפן של תמרה אהרוני

תמרה אהרוני עם מתכון מעולה ודרך קצת אחרת להגיש עלי גפן, במקום לגלגל אותם תעשו מהם עוגה! עם בשר בבישול ארוך ללא גלוטן ומקסימום טעמים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    23

מצרכים

תערובת בשר

עוגת עלי גפן

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את הבשר: שמים בסיר פודי נינג’ה את כל מצרכי תעורבת הבשר ומבשלים בסיר לחץ בלחץ גבוה כ-60 דקות. משחררים את הלחץ מהסיר.
  2. מוציאים את חתיכות הבשר המבושלות לקערה, שומרים את נוזל הבישול בקערה נפרדת. בעזרת שני מזלגות מפרקים את הבשר המבושל ל”שרוכים”.
  3. מכינים את המילוי: משרים את האורז בקערה עם הרבה מים כ-30 דקות, מסננים את האורז ומעבירים אותו לקערה גדולה.
  4. קוצצים את הבצל,שום ועשבי התיבול ומוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים את גרידת הלימון, צימוקים, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  6. שמים את עלי הגפן בקערה גדולה, יוצקים על עלי הגפן מים רותחים וחולטים אותם 20 שניות. מסננים את העלים ושוטפים במים קרים.
  7. מרפדים את התחתית והדפנות של סיר הפודי נינג’ה בעלי גפן (חשוב שלא יהיו חורים או מרווחים בין העלים), שופכים לתור הכלי המרופד בעלים מחצית מכמות האורז.
  8. מניחים את הבשר המפורק על גבי האורז בשכבה אחידה, שופכים את המחצית השנייה של האורז על גבי הבשר ומיישרים לשכבה אחידה.
  9. מכסים בשכבה של עלי גפן. את העלים המבצבצים מהדפנות של הכלי מקפלים על האורז ושכבת עלי הגפן שעליו.
  10. מניחים על העוגה צלחת כבדה לכ-10 דק שתהדק את העוגה.
  11. מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. יוצקים בזהירות את הרוטב לתוך הסיר.
  12. מפעילים את סיר הפודי נינג’ה בתוכנית “אפייה” בחום של 170 מעלות ואופים כשעה.
  13. אחרי שעה מוציאים מהתנור, מניחים בצד להצטנן כ-10-15 דק והופכים בזהירות על צלחת.
    עוגת עלי גפן. צילום: תמרה אהרוני
    עוגת עלי גפן. צילום: הדר ברדה

    עוגת עלי גפן. צילום: תמרה אהרוני
    עוגת עלי גפן. צילום: הדר ברדה

הערות

  • אפשר להשתמש בכל נתח בשר שאוהבים שמתאים לבישול ארוך
  • אפשר להוסיף למילוי של האורז גם פיסטוקים או צנוברים
  • אפשר להוסיף לרוטב 2\1 כוס רכז רימונים
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3184.4 קק״ל 3184.4 קק״ל
פחמימות 425.4 גרם 425.4 גרם
שומן 121.1 גרם 121.1 גרם
נתרן 11920.2 מ״ג 11920.2 מ״ג
חלבון 114.0 גרם 114.0 גרם
סיבים תזונתיים 20.5 גרם 20.5 גרם
שומן רווי 23.5 גרם 23.5 גרם
כולסטרול 410.0 מ״ג 410.0 מ״ג
סידן 634.4 מ״ג 634.4 מ״ג
ברזל 18.5 מ״ג 18.5 מ״ג
אשלגן 2987.6 מ״ג 2987.6 מ״ג
אבץ 19.5 מ״ג 19.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Iris Rudi

    את הרכז רימונים להוסיף למילוי או לרוטב?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להוסיף לרוטב רכז רימונים.