העוגיות שכבשו את הרשת בסערה – עוגיות ניו יורק!

אייל רווח מתגעגע לניו יורק ומתנחם בעוגיות שהן בעצם קינוח בפני עצמו - פריכות מבחוץ, רכות מפנים ומפוצצות בתוספות שוות, ומוכיח שהגודל כן קובע!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

למה עוגיות ניו יורק? כי ההשראה למתכון הזה הגיעה מהעוגיות הענקיות והשמנמנות שנולדו שם.

עוגייה שהיא בעצם קינוח בפני עצמו - פריכה מבחוץ, רכה מפנים ומפוצצות בתוספות שוות.

ובנינו, מי לא מפנטז עכשיו על איזו גיחה לחו״ל?

נכון, העוגיות האלו עצומות, אבל זה כל הקסם שלהן. אפשר להכין אותן בחצי הגודל, אבל זה לא אותו הדבר. סמכו עלי - כאן הגודל לגמרי קובע!

מבחינת תוספות, כל דבר הולך, כל עוד שומרים על אותם יחסים - שוקולד חלב, שוקולד לבן, אגוזי פקאן, אגוזי לוז, פיסטוק וכו׳.

שימו לב! אסור לדלג על שלב ההקפאה - אם הבצק המגולגל לא קפוא היטב, העוגייה משתטחת לחלוטין.

עוד טיפ קטן ממני: תכינו כמות ותקפיאו. ככה אפשר לאפות מתי שמתחשק וליהנות מעוגייה טרייה מתי שבא לכם. הכוונה היא להכין את הבצק, לכדרר ולהקפיא את הכדורים לפני האפייה, אז ברגע הנכון כשיתחשק לכם עוגייה חמה, כל שתצטרכו לעשות הוא לחמם תנור ולשלוף מהמקפיא כדור עוגיה חלומי.

העוגיות הכי טעימות כשהן חמות. אבל נשמרות היטב גם 3 ימים במיכל סגור. אפשר לתת חימום של מספר שניות במיקרוגל. ואם אתם בכלל רוצים לטוס עם זה, תוסיפו לצלחת כדור גלידה.

הבלוג של אייל רווח

מצרכים

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מאחדים את החמאה והסוכרים במהירות נמוכה-בינונית. לאחר איחוד מעלים מעט את המהירות ומוסיפים את הביצים ותמצית הוניל.
  2. בקערה נפרדת מנפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת הסודה לשתייה. מוסיפים מלח ומערבבים.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את תערובת היבשים.
  4. קצת לפני שכל התערובת התאחדה, מוסיפים את אגוזי המלך והשוקולד המריר. מעבדים במיקסר עד לאיחוד. להיזהר לא לערבב את התערובת יותר מידי.
  5. יוצרים 15 כדורים במשקל 100 גרם כל אחד ומקפיאים לפחות שעה. ניתן לשמור בהקפאה ולאפות לפי הצורך.

    יוצרים 15 כדורים במשקל 100 גרם כל אחד ומקפיאים לפחות שעה. צילום: אייל רווח
    יוצרים 15 כדורים במשקל 100 גרם כל אחד ומקפיאים לפחות שעה. צילום: אייל רווח

  6. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים את העוגיות הקפואות כ-17 דקות עד שמזהיבות מעט.
  7. יש להמתין כ-10 דקות לפני שאוכלים. העוגיות הכי טעימות כשהן חמות. אבל נשמרות היטב גם 3 ימים במיכל סגור. אפשר לתת חימום של מספר שניות במיקרוגל.
    עוגיות ניו יורק. צילום: אייל רווח
    עוגיות ניו יורק. צילום: אייל רווח
    העוגיות הכי טעימות כשהן חמות. צילום: אייל רווח
    העוגיות הכי טעימות כשהן חמות. צילום: אייל רווח

    רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!

    אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת: 

    054-4699389

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 427.2 קק״ל 6408.1 קק״ל
פחמימות 50.1 גרם 750.9 גרם
שומן 22.8 גרם 342.2 גרם
נתרן 198.3 מ״ג 2974.7 מ״ג
חלבון 6.2 גרם 92.7 גרם
סיבים תזונתיים 3.0 גרם 44.5 גרם
שומן רווי 4.6 גרם 68.4 גרם
כולסטרול 34.2 מ״ג 513.4 מ״ג
סידן 34.5 מ״ג 517.3 מ״ג
ברזל 2.3 מ״ג 34.0 מ״ג
אשלגן 226.5 מ״ג 3397.0 מ״ג
אבץ 1.2 מ״ג 18.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    רוני

    כתוב שליש כף קורנפלור, זה מה שצריך או שזאת טעות? תודה!!

      Avatar
      Foody Foody

      זו לא טעות. 1/3 כף קורנפלור זו הכמות.

    Avatar
    עדי שמעונוב-בר

    הכנתי והעוגיות מאוד טעימות, הילדים והנכד הקטן טרפו הכל

      Avatar
      Foody Foody

      עוגיה אחת 🙂

    Avatar
    אושרת א

    אשמח לדעת במה אפשר להחליף את החמאה לעוגיות פרווה? שמן יעבוד? אם כן מה הכמות? תודה רבה

הצג עוד