זה הולך להפתיע אתכם! מאפה תרד וגבינות הכי קל שיש, ללא התפחה!

ים שמיר מכינה מאפה מלוח חלומי מבצק כוסמין! גאלט ממולא בתרד וגבינות, שמתאים לכל ארוחה במהלך היום. הבצק מהיר להכנה ללא צורך בהתפחה והמילוי עשיר ומזין
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מאפים! אוי כמה שאני אוהבת מאפים ובצקים ובכלל כל מה שנראה כמו לחם, מריח כמו לחם עושה קולות של לחם. אבל להכין לחם, פחות. אני דיי סולדת מאפייה בגלל ההתפחות והזמן, הסבלנות שלי קצרה מאוד בכל מה שקשור לרעב וכשאני רוצה לאכול, אז זה צריך להיות עכשיו!

היה איזה ערב השבוע שהרצון לפיצה הכניע אותי, לא רציתי שוב להזמין וגם רציתי בריא.
אמרתי טוב מה יכול לקרות? יש לי קמח, מים ועוד כמה דברים, נערבב הכל, והופה יצא לי משהו בצורת בצק.
אבל אז קרה משהו נורא! יצא לי בצק מושלם שנראה כאילו הותפח איזה שבועיים. שזוף, רך, כיפי ומהמם.
אבל אין לי עגבניות, לא טריות ולא משומרות! וכנראה שיחד עם העגבניות הבנתי שפיצה היום כנראה לא תהיה בבית הזה.

היה ייאוש, אבל קצר מאוד. הרעב הכריע! אומנם אין עגבניות אבל יש תרד וכמה גבינות.
הוצאתי מהמקרר כל מה שיש לי - חבילת תרד קפוא , כמה קצוות של גבינות קשות שנשארו, ביצה, שמנת חמוצה ותימן טרי ששכב לו שם ללא שימוש. חיממתי, סחטתי, גירדתי, ערבבתי ואת כל מה שיצא הנחתי על הבצק וקיפלתי, תוך כדי תפילות שזה יצא מוצלח וטעים כי לא אוכל לשאת עוד ייאוש. אלוהיי הרעב שמע אותי ומה אני אגיד לכם? יצא חלום!

את הבצק שלי, החלומי, בחרתי לעשות מקמח כוסמין. בשנים האחרונות, אחרי שהחיטה עברה עוד הינדוס ועוד אחד וכמויות הגלוטן בה גדלות וגדלות כדי שנוכל לעשות את הבצקים והמאפים הכי רכים ומופלאים שיש, הרבה מאיתנו פיתחו “רגישות לגלוטן או לחיטה”. זה לא צליאק וזאת לא מחלה, זה מעין אלרגייה שהגוף מגיב לה בצורות שונות של כאבי בטן, נפיחות ועוד ווריאציות שונות. לצערי עם כל האהבה שלי לבצקים, נפלתי, אני מהרגישים ולא סתם, מהרגישים מאוד.

ישנם מספר זנים של חיטה: חיטת דורום למשל היא חיטה קדומה, שרובנו מכירים אותה מפסטות איטלקיות איכותיות שרשום על האריזה שלהם בגאווה “חיטת דורום”. חיטה זו, לא עברה הינדוסים רבים ו”העשרה” בגלוטן, ולכן היא קשה יחסית ולא משמשת כמעט בכלל למאפים אלא בעיקר לפסטות. סביר להניח שלרובנו הרגישים היא תעבור יחסית בשלום ולאלו שפיתחו רגישות קשה יותר יש פתרון אחר - הכוסמין.

הכוסמין הוא גם סוג של חיטה קדומה, בעבר היו צורכים אותו אפילו יותר מחיטה עד שהבינו שהגידול והעיבוד שלו קשה יותר משל חיטה והוא נדחק הצידה. הכוסמין מכיל כמות גבוהה יותר של חלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים ומכיל אחוז קטן מאוד של גלוטן לעומת החיטה. הכוסמין היום נחשב למזון בריאות ואף על פי שדומה בשמו לכוסמת אין בניהם כל קשר, אפילו לא קטן.

אני מאוד אוהבת להשתמש בקמח כוסמין, הוא נותן פתרון מצוין, בריא, קל והכי חשוב טעים! הבצק שלו יוצא רך גם אם משתמשים בכוסמין מלא. הוא מחליף כל קמח אחר אצלי במטבח, במאפים, לחמים, עוגות ועוגיות, קרקרים ואפילו בפירורים לשניצל.

אז אחרי שהתחברנו יותר לקמח החדש שלנו במטבח, קבלו מתכון מעלף לגאלט תרד וגבינות שאת הבצק שלו תוכלו להפוך גם לפיצה מהאגדות! זוכרים? הכל בעצם התחיל מפיצה… מבטיחה לכם שלא יאמינו לכם שזה לא בצק פריך מפוצץ בחמאה. לטבעונים ניתן להחליף במילוי את הגבינות בטופו, גבינת קשיו או גבינות טבעוניות למיניהן.
את המלית של המאפה אפשר להחליף בכל מה שיש לכם בבית - כרישה מבושלת, קישואים מגורדים, בצל מטוגן, עגבניות שרי וכל מה שעולה בדעתכם למילוי כיפי וטעים.

מצרכים

בצק

מילוי

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות - חימום עליון תחתון או טורבו.
  2. מכינים את הבצק: מערבבים רטובים ויבשים לחוד ומאחדים תוך כדי ערבוב. במידה ודביק הוסיפו עוד קמח עד שיוצא בצק מעט דביק אבל נוח לעבודה.
  3. מניחים נייר אפייה על משטח ומשמנים אותו קלות ועליו מניחים את גוש הבצק.
  4. יוצרים עיגול רחב ולא דק מידי כמו תחתית של פיצה בעזרת ידיים משומנות או מערוך משומן - הבצק ממש קל לעבודה ולכן ידיים משומנות יעשו את העבודה בקלות.

    יוצרים עיגול רחב. צילום: ים שמיר
    יוצרים עיגול רחב. צילום: ים שמיר

  5. מכינים את המילוי: אם משתמשים בתרד טרי, חותכים אותו לרצועות ומחממים מעט על מחבת עם טיפה שמן. אם משתמשים בתרד קפוא - לוקחים 4 קוביות (כוס) מפשירים במיקרו לחצי דקה וסוחטים היטב מנוזלים.
  6. שמים בקערה את כל הגבינות שבחרנו, הקשות והרכות, מוסיפים את הביצה, ואת עלי התימין ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים את התרד ומערבבים שוב.
  7. את המלית המוכנה שמים במרכז הבצק ומתחילים לקפל את דפנות הבצק עד המילוי. אני עשיתי מעין כפלים כאלו - לקחתי פינה וקיפלתי לאמצע וחוזר חלילה.

    את המלית המוכנה שמים במרכז הבצק ומתחילים לקפל את דפנות הבצק עד המילוי. צילום: ים שמיר
    את המלית המוכנה שמים במרכז הבצק ומתחילים לקפל את דפנות הבצק עד המילוי. צילום: ים שמיר

  8. לאחר שסיימנו לקפל מורחים על הבצק מבחוץ כף חלב צמחי וכף שמן זית ומפזרים שומשום באהבה - בשלב זה ניתן לפזר על אמצע המאפה עוד טיפה גבינה קשה מגורדת, ממש לא חובה.
  9. מכניסים לאפייה של חצי שעה או עד שמזהיב והתחתית של המאפה שחומה מעט וקשה.

    אופים עד להזהבה. צילום: ים שמיר
    אופים עד להזהבה. צילום: ים שמיר

  10. מוציאים מהתנור, מכינים מטבל של יוגורט עזים ועירית ליד ואוכלים! אוי זה כזה טעים!
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 233.7 קק״ל 934.6 קק״ל
פחמימות 1.8 גרם 7.2 גרם
שומן 20.5 גרם 82.2 גרם
נתרן 959.5 מ״ג 3837.8 מ״ג
חלבון 10.8 גרם 43.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.5 גרם
שומן רווי 6.0 גרם 23.8 גרם
כולסטרול 78.6 מ״ג 314.2 מ״ג
סידן 277.6 מ״ג 1110.6 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 3.2 מ״ג
אשלגן 81.4 מ״ג 325.5 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 2.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar