חולמים לצאת לקרוז עם מלי מאירוב? בינתיים תסתפקו בסירות תפוחי אדמה

מלי מאירוב מצטרפת לנבחרת החלומות של פודי ומגלה לנו את סודות המטבח שלה. הפעם, סירות תפוחי אדמה ממולאות בבשר וגם הטיפ של מלי! אתם בידיים טובות
מלי מאירוב מצטרפת לנבחרת החלומות של פודי ומגלה לנו את סודות המטבח שלה. הפעם, סירות תפוחי אדמה ממולאות בבשר וגם הטיפ של מלי! אתם בידיים טובות
  • מלי מאירוב
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    204
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 203.8 קק״ל 2853.2 קק״ל
    פחמימות 24.6 גרם 344.1 גרם
    שומן 6.1 גרם 85.5 גרם
    נתרן 513.9 מ״ג 7194.4 מ״ג
    חלבון 12.3 גרם 171.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 19.7 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 28.2 גרם
    כולסטרול 32.5 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 33.7 מ״ג 471.8 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 27.4 מ״ג
    אשלגן 422.2 מ״ג 5910.2 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 35.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    204
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 203.8 קק״ל 2853.2 קק״ל
    פחמימות 24.6 גרם 344.1 גרם
    שומן 6.1 גרם 85.5 גרם
    נתרן 513.9 מ״ג 7194.4 מ״ג
    חלבון 12.3 גרם 171.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 19.7 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 28.2 גרם
    כולסטרול 32.5 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 33.7 מ״ג 471.8 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 27.4 מ״ג
    אשלגן 422.2 מ״ג 5910.2 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 35.3 מ״ג
    סגור

הטיפ של מלי מאירוב: את שאריות תפוחי האדמה שרוקנתם אל תזרקו. תקצצו אותם, תוסיפו ביצה, כף קמח, פטרוזיליה, בצל מגורד, מלח, פלפל, כורכום ותטגנו לכם אחלה לביבות שבעולם!

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סירות תפוחי אדמה

רוטב


אופן הכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם לאורכם ומבשלים במים רותחים 10 דקות.
  2. מסננים את המים ומרוקנים את פנים תפוחי האדמה כך שתיווצר גומה עמוקה במרכז התפוח (שימו לב לא לרוקן יותר מידי עמוק כדי לא לפצוע את תפוח האדמה).
  3. מטגנים את סירות תפוחי האדמה קלות משני הצדדים לקבלת צבע יפה ומניחים בצד.

    מטגנים את סירות תפוחי האדמה עד להשחמה משני הצדדים. צילום: מלי מאירוב
    מטגנים את סירות תפוחי האדמה עד להשחמה משני הצדדים. צילום: מלי מאירוב

  4. באותה המחבת מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הבשר הטחון לבצל ומטגנים יחד עד שהבשר משנה את צבעו לאפרפר.
  5. מוסיפים את התבלינים ומטגנים היטב עד שהבשר, הבצל והתבלינים מתאחדים ומקבלים צבע יפה.
  6. מכינים את הרוטב: בסיר רחב מטגנים בצל, מוסיפים את הפלפל החריף ומערבבים דקה, שלא יישרף, מוסיפים את רסק העגבניות ואת שאר מצרכי הרוטב ומערבבים היטב. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים עם מכסה סגור כ-10 דקות.
  7. מעבירים כמעט את כל הרוטב לקערה. השאירו מעט בסיר.
  8. ממלאים את סירות תפוחי האדמה בבשר שהכנו מראש, מניחים חזרה בסיר עם קמצוץ הרוטב בצורה צפופה. בעזרת כף, לוקחים מעט מהרוטב ששמנו בקערה ומכסים כל סירה כך שהבשר לא יתפזר בסיר בעת הבישול.
  9. מחממים תנור לחום של 200 מעלות בתכנית גריל.
    ממלאים את סירות תפוחי האדמה. צילום: מלי מאירוב
    ממלאים את סירות תפוחי האדמה. צילום: מלי מאירוב

    מסדרים בצורה צפופה בסדיר רחב. צילום: מלי מאירוב
    מסדרים בצורה צפופה בסדיר רחב. צילום: מלי מאירוב

  10. מבשלים על אש בינונית עד ריכוך מוחלט, בערך כ-20 דקות עם מכסה סגור. במידת הצורך מוסיפים מים.
  11. כשתפוחי האדמה רכים לגמרי מכניסים את הסיר לתנור שחיממנו מראש בתכנית גריל ל-10 דקות.
    מכסים ברוטב ומכניסים לתנור. צילום מלי מאירוב
    מכסים ברוטב ומכניסים לתנור. צילום מלי מאירוב

     

  12. הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב” והישארו מעודכנים!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חולמים לצאת לקרוז עם מלי מאירוב? בינתיים תסתפקו בסירות תפוחי אדמה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (130)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      לא צריך שום. המתכון עודכן

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה. נסה ותהנה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות