חלה לשבת ללא קליעה

קרין גורן אופה חלה לשבת ללא קליעה - חלת פרווה אוורירית שמתאימה לארוחות שישי וחגים, שמכינים בקלות בתבנית סיליקון
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

בצק

זיגוג וקישוט

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרים.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 10 דקות לבצק חלק, אחיד, מבריק וטיפה דביק, שמתלפף סביב וו הלישה.
  3. משמנים את הבצק בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  4. משמנים קלות תבנית סיליקון חלה. משטחים את הבצק בתבנית עד 2/3 מגובהה ומהדקים. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. טורפים בקערית את החלמונים והחומץ.
  6. אופים כ-30 דקות, עד להזהבה בהירה מאוד.
  7. מוציאים בזהירות מהתנור והופכים על התבנית. מורחים בתערובת החלמונים ומפזרים את השומשום. מחזירים לתנור ל-10 דקות אפייה נוספות עד להשחמה.

הערות

  • לקבלת חלות אווריריות ממש, כשנדמה לכם שאפשר להכניס את החלות לתנור, תנו להן עוד 20 דקות תפיחה
  • לגרסה חלבית אפשר להחליף את השמן ב- 200 גרם חמאה מומסת
  • יש להצטייד מראש בתבנית סיליקון בצורת חלה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 1426.6 קק״ל 2853.2 קק״ל
פחמימות 85.0 גרם 170.1 גרם
שומן 120.1 גרם 240.2 גרם
נתרן 1572.6 מ״ג 3145.2 מ״ג
חלבון 8.9 גרם 17.8 גרם
סיבים תזונתיים 5.7 גרם 11.4 גרם
שומן רווי 13.8 גרם 27.6 גרם
כולסטרול 206.2 מ״ג 412.3 מ״ג
סידן 127.6 מ״ג 255.2 מ״ג
ברזל 2.9 מ״ג 5.7 מ״ג
אשלגן 220.9 מ״ג 441.9 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 2.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody