מתכון לחלה לשבת. מתוקה.

חלות לשבת מתוקות וקלאסיות. שתי חלות מתוקות קלועות לצמות, רכות, מנחמות והכי ביתיות שיש. אז שימרו להן מקום של כבוד על שולחן השבת ותתחילו לאפות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

אין שבת בלי חלה, ואם כבר שתהיה חלה מתוקה. חלות מתוקות מבחינתנו הן מלכות השבת, השקשוקה מחכה להן, הדגים החריפים לא יכולים בלעדיהן ואם קרה נס ונשארה איזו חתיכה תוכלו להכין ממנה פרנץ’ טוסט מושלם.

חלה לשבת
חלה לשבת

קבלו את המתכון המנצח שלי לחלות לשבת!

מצרכים

בצק

הברשה וקישוט

  • טרופה ומדוללת בשלוש כפות מים
  • 1/2 כוס שומשום
    או שומשום, לפיזור

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר לשים עם וו לישה את כל חומרי הבצק. לשים בערך 10 דקות. אל תוסיפו את הקמח בבת אחת. מומלץ להוסיף את הקמח בהדרגה עד שמתקבל בצק רך, חלק וגמיש.
  2. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון נצמד ובמגבת מטבח כשעה עד להכפלת הנפח.
  3. קולעים חלות: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מומלץ להשתמש במשקל. כל חלק מחלקים לשלושה חלקים. מכדררים כדורים. מגלגלים מכל כדור רצועה וקולעים כל שלוש רצועות לצמה.
  4. מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה ומניחים עליה את החלות.
  5. מכסים את החלות במגבת מטבח נקיה ומתפיחים שוב את החלות בערך 40 דקות עד שהן מכפילות את נפחן.
  6. מורחים את החלות בביצה טרופה מדוללת במים ובוזקים מעל שומשום.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 30-40 דקות עד שחלות מקבלות צבע יפה, זהוב ועמוק.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 1169.8 קק״ל 2339.7 קק״ל
פחמימות 66.8 גרם 133.7 גרם
שומן 93.7 גרם 187.4 גרם
נתרן 4034.9 מ״ג 8069.8 מ״ג
חלבון 17.7 גרם 35.5 גרם
סיבים תזונתיים 7.3 גרם 14.6 גרם
שומן רווי 45.1 גרם 90.3 גרם
כולסטרול 597.1 מ״ג 1194.2 מ״ג
סידן 92.5 מ״ג 184.9 מ״ג
ברזל 6.3 מ״ג 12.7 מ״ג
אשלגן 262.9 מ״ג 525.7 מ״ג
אבץ 3.7 מ״ג 7.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

Avatar