בוש קאבר דסקטופ

מתכון לחלה לשבת. מתוקה.

חלות לשבת מתוקות וקלאסיות. שתי חלות מתוקות קלועות לצמות, רכות, מנחמות והכי ביתיות שיש. אז שימרו להן מקום של כבוד על שולחן השבת ותתחילו לאפות
חלות לשבת מתוקות וקלאסיות. שתי חלות מתוקות קלועות לצמות, רכות, מנחמות והכי ביתיות שיש. אז שימרו להן מקום של כבוד על שולחן השבת ותתחילו לאפות
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1461
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1461.4 קק״ל 2922.8 קק״ל
    פחמימות 230.2 גרם 460.4 גרם
    שומן 37.9 גרם 75.9 גרם
    נתרן 4184.7 מ״ג 8369.4 מ״ג
    חלבון 50.6 גרם 101.2 גרם
    סיבים תזונתיים 11.6 גרם 23.2 גרם
    שומן רווי 6.3 גרם 12.6 גרם
    כולסטרול 443.1 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 116.2 מ״ג 232.4 מ״ג
    ברזל 9.8 מ״ג 19.5 מ״ג
    אשלגן 601.5 מ״ג 1203.0 מ״ג
    אבץ 6.6 מ״ג 13.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1461
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1461.4 קק״ל 2922.8 קק״ל
    פחמימות 230.2 גרם 460.4 גרם
    שומן 37.9 גרם 75.9 גרם
    נתרן 4184.7 מ״ג 8369.4 מ״ג
    חלבון 50.6 גרם 101.2 גרם
    סיבים תזונתיים 11.6 גרם 23.2 גרם
    שומן רווי 6.3 גרם 12.6 גרם
    כולסטרול 443.1 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 116.2 מ״ג 232.4 מ״ג
    ברזל 9.8 מ״ג 19.5 מ״ג
    אשלגן 601.5 מ״ג 1203.0 מ״ג
    אבץ 6.6 מ״ג 13.1 מ״ג
    סגור

אין שבת בלי חלה, ואם כבר שתהיה חלה מתוקה. חלות מתוקות מבחינתנו הן מלכות השבת, השקשוקה מחכה להן, הדגים החריפים לא יכולים בלעדיהן ואם קרה נס ונשארה איזו חתיכה תוכלו להכין ממנה פרנץ’ טוסט מושלם.

חלה לשבת
חלה לשבת

קבלו את המתכון המנצח שלי לחלות לשבת!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
16 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

הברשה וקישוט


אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר לשים עם וו לישה את כל חומרי הבצק. לשים בערך 10 דקות. אל תוסיפו את הקמח בבת אחת. מומלץ להוסיף את הקמח בהדרגה עד שמתקבל בצק רך, חלק וגמיש.
  2. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון נצמד ובמגבת מטבח כשעה עד להכפלת הנפח. אם רוצים ויש זמן מתפיחים שנית.
  3. קולעים חלות: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מומלץ להשתמש במשקל. כל חלק מחלקים לשלושה חלקים. מכדררים כדורים. מגלגלים מכל כדור רצועה וקולעים כל שלוש רצועות לצמה.
  4. מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה ומניחים עליה את החלות.
  5. מכסים את החלות במגבת מטבח נקיה ומתפיחים שוב את החלות בערך 40 דקות עד שהן מכפילות את נפחן.
  6. מורחים את החלות בביצה טרופה מדוללת במים ובוזקים מעל שומשום.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 30-40 דקות עד שחלות מקבלות צבע יפה, זהוב ועמוק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון לחלה לשבת. מתוקה.

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    גבי ברנשטיין

    עבור חלת פרווה, החלפתם את החלב במים, אך החמאה נותרה. מציע להחליף ב-70 גרם שמן זית או קנולה. במקום שומשום או שומשום התכוונתם או קצח? תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      הכוונה היא לכוס אחת. תודה שהסבת את תשומת ליבנו

    Avatar
    גלית גנור

    האם אפשר להשתמש בקמח מלא? זה משנה את כמות הנוזלים?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להמיר חצי מכמות הקמח לקמח מלא. כמות הנוזלים לא אמורה להשתנות, אבל במידה ואת רואה שהבצק צריך עוד קצת נוזלים, תוסיפי מעט מים, אל חשש.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות