חלת בריוש ודבש, גם פרווה וגם טעים! מי היה מאמין?!
לא משנה מה יהיה על שולחן החג תמיד החלה המתוקה תגנוב את ההצגה. עדי קלינגהופר מכינה חלת בריוש ודבש עם ציפוי פריך ומתוק של שקדים וסוכר גבישי
לא משנה מה יהיה על שולחן החג תמיד החלה המתוקה תגנוב את ההצגה. עדי קלינגהופר מכינה חלת בריוש ודבש עם ציפוי פריך ומתוק של שקדים וסוכר גבישי
- עדי קלינגהופר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 649.3 קק״ל 5194.5 קק״לפחמימות 77.1 גרם 616.6 גרםשומן 30.0 גרם 239.9 גרםנתרן 271.3 מ״ג 2170.5 מ״גחלבון 17.4 גרם 139.4 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 19.5 גרםשומן רווי 9.5 גרם 76.4 גרםכולסטרול 258.5 מ״ג 2067.8 מ״גסידן 43.2 מ״ג 345.7 מ״גברזל 1.8 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 184.1 מ״ג 1472.8 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות649
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 649.3 קק״ל 5194.5 קק״לפחמימות 77.1 גרם 616.6 גרםשומן 30.0 גרם 239.9 גרםנתרן 271.3 מ״ג 2170.5 מ״גחלבון 17.4 גרם 139.4 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 19.5 גרםשומן רווי 9.5 גרם 76.4 גרםכולסטרול 258.5 מ״ג 2067.8 מ״גסידן 43.2 מ״ג 345.7 מ״גברזל 1.8 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 184.1 מ״ג 1472.8 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 649 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
4 1/2 כוסות קמח לבן
-
30 גרם שמרים טריים
-
6 ביצים L
-
50 גרם דבש
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/2 כוס מים פושרים
-
200 גרם מזולה – ללא תוספת מלח
ציפוי
-
1 ביצה Lטרופה
-
1/4 כוס שקדים פרוסים
-
2 כפות סוכר גבישי
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים ביצים, דבש, מלח ומים. ממשיכים לערבל ותוך כדי מוסיפים את המזולה.
- לשים במשך 7 דקות על מהירות איטית, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מניחים את הבצק בקערה, עוטפים בניילון נצמד או מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה.
- מוציאים את האוויר מהבצק, מעצבים חלה בצורת צמה, מניחים בתבנית ומתפיחים חצי שעה נוספת להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מברישים את החלה בביצה, מפזרים מעט שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
- אופים כחצי שעה, או עד שהחלה זהובה ואפויה.
- ניתן להבריש את החלה שהיא בעודה חמה במעט דבש.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים ביצים, דבש, מלח ומים. ממשיכים לערבל ותוך כדי מוסיפים את המזולה.
- לשים במשך 7 דקות על מהירות איטית, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מניחים את הבצק בקערה, עוטפים בניילון נצמד או מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה.
- מוציאים את האוויר מהבצק, מעצבים חלה בצורת צמה, מניחים בתבנית ומתפיחים חצי שעה נוספת להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מברישים את החלה בביצה, מפזרים מעט שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
- אופים כחצי שעה, או עד שהחלה זהובה ואפויה.
- ניתן להבריש את החלה שהיא בעודה חמה במעט דבש.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (28)
הבצק יצא רך – עיסתי ודביק מאוד.
היי יובל, הבצק אמור לצאת אחיד וחלק. חשוב להיצמד לכמויות המצוינות במתכון. במידת הצורך, להוסיף מעט קמח.