חצילים מוקפצים ברוטב חמוץ מתוק

ישראל אהרוני מכין מנה צמחונית נהדרת מהמטבח האסיאתי - חצילים מוקפצים ברוטב חמוץ מתוק שממש כיף לאכול עם אורז. מוסיפים פלפל חריף לאקסטרה קיק
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את החציל לרצועות בעובי אצבע ובאורך 4 ס”מ.
  2. מרתיחים מים בסיר אידוי ומאדים את החצילים כ-10 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
  3. חותכים את הבצל הירוק דק-דק ושמים בקערית עם מי קרח ליצירת תלתלי בצל ירוק.
  4. קוצצים דק את השום, הג’ינג’ר והפלפל החריף.
  5. מחממים ווק על אש גבוהה ומוסיפים שמן קנולה.
  6. מטגנים את השום, הג’ינג’ר והפלפל החריף כ-2 דקות.
  7. מוסיפים את הסויה, החומץ, הסויה המתוקה והסוכר החום ומבשלים 3 דקות.
  8. מוסיפים את החצילים המאודים, מערבבים היטב ומוציאים לצלחת הגשה.
  9. מפזרים מעל תלתלי בצל ירוק ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 127.1 קק״ל 508.4 קק״ל
פחמימות 18.3 גרם 73.2 גרם
שומן 6.0 גרם 24.1 גרם
נתרן 611.8 מ״ג 2447.3 מ״ג
חלבון 2.6 גרם 10.2 גרם
סיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.4 גרם
שומן רווי 0.6 גרם 2.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 35.3 מ״ג 141.2 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג
אשלגן 362.5 מ״ג 1450.2 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody