
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
-
1 חציל גדול
-
1 גבעול בצל ירוק
-
2 כפות שמן קנולה
-
3 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
3 כפות רוטב סויה
-
2 כפות חומץ 5%
-
1 כף רוטב סויה מתוקה
-
2 כפות סוכר חום בהיר – דמררה
אופן הכנה
- חותכים את החציל לרצועות בעובי אצבע ובאורך 4 ס”מ.
- מרתיחים מים בסיר אידוי ומאדים את החצילים כ-10 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
- חותכים את הבצל הירוק דק-דק ושמים בקערית עם מי קרח ליצירת תלתלי בצל ירוק.
- קוצצים דק את השום, הג’ינג’ר והפלפל החריף.
- מחממים ווק על אש גבוהה ומוסיפים שמן קנולה.
- מטגנים את השום, הג’ינג’ר והפלפל החריף כ-2 דקות.
- מוסיפים את הסויה, החומץ, הסויה המתוקה והסוכר החום ומבשלים 3 דקות.
- מוסיפים את החצילים המאודים, מערבבים היטב ומוציאים לצלחת הגשה.
- מפזרים מעל תלתלי בצל ירוק ומגישים.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
127.1
קק״ל
508.4
קק״ל
פחמימות
18.3
גרם
73.2
גרם
שומן
6.0
גרם
24.1
גרם
נתרן
611.8
מ״ג
2447.3
מ״ג
חלבון
2.6
גרם
10.2
גרם
סיבים תזונתיים
4.1
גרם
16.4
גרם
שומן רווי
0.6
גרם
2.3
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
35.3
מ״ג
141.2
מ״ג
ברזל
0.8
מ״ג
3.1
מ״ג
אשלגן
362.5
מ״ג
1450.2
מ״ג
אבץ
0.3
מ״ג
1.4
מ״ג
תגובות (0)