אוהבים לחצל? חציל אפוי פיקנטי בצ’ילי ושומשום

מתכון קל להכנה למנה טבעונית שכל שולחן ישמח לקבל! חציל אפוי פיקנטי עם צ'ילי ושומשום, תוספת טעימה וחרפרפה, אל תשכחו לספר מאיפה המתכון
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

רוטב

חציל

  • 1 חציל גדול
    חתוך לטבעות ואחרי זה לרבעים

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את שמן השומשום, הסויה, רוטב הצ’ילי, המייפל או הסוכר והמיץ הלימון.

    מערבבים בקערה את חומרי הרוטב. צילום: שניר גואטה
    מערבבים בקערה את חומרי הרוטב. צילום: שניר גואטה

  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. חותכים את החצילים לקוביות מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור לאפייה של בערך 20 דקות או עד שהחצילים משחימים.
  3. שמים את החצילים האפויים בקערה ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים היטב ומשאירים ל-5 דקות. מדי פעם מערבבים שוב.

    יוצקים את הרוטב על החצילים. צליום: שניר גואטה
    יוצקים את הרוטב על החצילים. צליום: שניר גואטה

  4. מגישים את החצילים על אורז מבושל. מפזרים לפני הגשה שומשום, בצל ירוק וטבעות צ’ילי.
    חצילים פיקנטיים. צילום: שניר גואטה
    חצילים פיקנטיים. צילום: שניר גואטה

     

הערות

  • אם רוצים מנה חריפה יותר, מוסיפים כפית אחת של רוטב צ'ילי חריף של קנור.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 281.3 קק״ל 562.7 קק״ל
פחמימות 45.6 גרם 91.1 גרם
סוכר 14.4 גרם 28.8 גרם
שומן 10.5 גרם 20.9 גרם
נתרן 835.3 מ״ג 1670.5 מ״ג
חלבון 6.8 גרם 13.7 גרם
סיבים תזונתיים 8.5 גרם 16.9 גרם
שומן רווי 1.2 גרם 2.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 43.6 מ״ג 87.2 מ״ג
ברזל 1.9 מ״ג 3.7 מ״ג
אשלגן 616.8 מ״ג 1233.6 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 1.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      אין צורך במלח. אופים את קוביות החציל ללא מלח.