
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל25 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
רוטב
-
1 כף שמן שומשום
-
2 כפות רוטב סויה קלאסי קנור
-
1 1/2 כפות רוטב צ’ילי מתוק קנור
-
1 כפית סירופ מייפלאו סוכר חום
-
1 כף מיץ לימוןאו לפי הטעם
חציל
-
1 חציל גדולחתוך לטבעות ואחרי זה לרבעים
הגשה
-
1 כוס אורז לבן מבושל
-
1 כף שומשום
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטןחתוך לטבעות
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את שמן השומשום, הסויה, רוטב הצ’ילי, המייפל או הסוכר והמיץ הלימון.
מערבבים בקערה את חומרי הרוטב. צילום: שניר גואטה - מחממים תנור לחום של 180 מעלות. חותכים את החצילים לקוביות מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור לאפייה של בערך 20 דקות או עד שהחצילים משחימים.
- שמים את החצילים האפויים בקערה ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים היטב ומשאירים ל-5 דקות. מדי פעם מערבבים שוב.
יוצקים את הרוטב על החצילים. צליום: שניר גואטה - מגישים את החצילים על אורז מבושל. מפזרים לפני הגשה שומשום, בצל ירוק וטבעות צ’ילי.
חצילים פיקנטיים. צילום: שניר גואטה
הערות
- אם רוצים מנה חריפה יותר, מוסיפים כפית אחת של רוטב צ'ילי חריף של קנור.
בשיתוף עם קנור
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
2
מנות
קלוריות
281.3
קק״ל
562.7
קק״ל
פחמימות
45.6
גרם
91.1
גרם
סוכר
14.4
גרם
28.8
גרם
שומן
10.5
גרם
20.9
גרם
נתרן
835.3
מ״ג
1670.5
מ״ג
חלבון
6.8
גרם
13.7
גרם
סיבים תזונתיים
8.5
גרם
16.9
גרם
שומן רווי
1.2
גרם
2.5
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
43.6
מ״ג
87.2
מ״ג
ברזל
1.9
מ״ג
3.7
מ״ג
אשלגן
616.8
מ״ג
1233.6
מ״ג
אבץ
0.9
מ״ג
1.9
מ״ג
תגובות (2)
איפה המלח?
אין צורך במלח. אופים את קוביות החציל ללא מלח.