שמישהו ידליק את המנגל – סלט עגבניות שרופות (חריף)

הסלט המושלם ליד המנגל, אופירה מור מביאה לנו מתכון מהיר וקל להכנה לסלט עגבניות שרופות, חריף ועם הטעם היחודי של האש שמשמש כמו תבלין עשיר ועמוק לסלט הטעים הזה
הסלט המושלם ליד המנגל, אופירה מור מביאה לנו מתכון מהיר וקל להכנה לסלט עגבניות שרופות, חריף ועם הטעם היחודי של האש שמשמש כמו תבלין עשיר ועמוק לסלט הטעים הזה
  • אופירה מור
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    582
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 581.6 קק״ל 581.6 קק״ל
    פחמימות 40.8 גרם 40.8 גרם
    שומן 40.7 גרם 40.7 גרם
    נתרן 3157.3 מ״ג 3157.3 מ״ג
    חלבון 11.7 גרם 11.7 גרם
    סיבים תזונתיים 13.2 גרם 13.2 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 114.3 מ״ג 114.3 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 3.7 מ״ג
    אשלגן 2280.3 מ״ג 2280.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    582
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 581.6 קק״ל 581.6 קק״ל
    פחמימות 40.8 גרם 40.8 גרם
    שומן 40.7 גרם 40.7 גרם
    נתרן 3157.3 מ״ג 3157.3 מ״ג
    חלבון 11.7 גרם 11.7 גרם
    סיבים תזונתיים 13.2 גרם 13.2 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 114.3 מ״ג 114.3 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 3.7 מ״ג
    אשלגן 2280.3 מ״ג 2280.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור

כל מנגל אצלנו, מתחיל בירקות: עגבניות, חצילים, גמבות, שום, בצל.

יש אין סוף אופציות להכין מאלה, הטעם החרוך של האש הגלויה עושה הרבה מהעבודה והדרך לסלט ערב לחיך – מתקצר פלאים.

את אותו הסלט אני מכינה גם בערב שישי רק עם ירקות חיים (ללא המנגל) וזה שונה במהות שלו.

תנסו גם.

 

לאש יש טעם משל עצמה, היא ממש כמו תבלין, רק שאת התבלין הזה אי אפשר לקנות באף שוק.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. שמים על אש גלויה (מנגל או גז) את העגבניות והפלפלים בשלמותם, כמה דקות עד שרואים סימני חריכה (זה לא צריך להיות שרוף ושחור, אלא רק חרוך).

    שמים על האש עגבניות ופלפלים עד קבלת סימני חריכה. צילום: אופירה מור
    שמים על האש עגבניות ופלפלים עד קבלת סימני חריכה. צילום: אופירה מור

  2. מורידים מהאש, מניחים בצד ומצננים.
  3. לאחר שהתקררו, מקלפים וחותכים לריבועים.
  4. בקערה קטנה מכינים את הרוטב: מזלפים את שמן זית, כותשים את שיני השום, כפית מלח, ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
  5. שופכים את הרוטב מעל הירקות ומקשטים במעט כוסברה טרייה קצוצה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שמישהו ידליק את המנגל – סלט עגבניות שרופות (חריף)

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    עינב שי

    שלום, הכנתי את הסלט הטעם יצא נחמד אך העגבניות הוציאו לי המון מים והכל ניהיה רטוב איך אפשר שזה יהיה יותר חתיכות עגבנייה מאשר מיץ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי עינב, את יכולה אחרי חיתוך העגבניות לייבש אותן טיפה עם מגבת נייר.

    Avatar
    זויה

    הכי טעים שעש תמיד מכינים את המתכון הזה

    Avatar
    סיגל סולומון

    ואיי מתאים חל המועד בפתח

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות